home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 213 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Het parcours van de Tour Med 2014 op Google Maps/Google Earth, de tijd- en routeschema's en profielen

Toegevoegd: maandag 10 februari 2014 om 18:45:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Tour Med 2014 op Google Maps/Google Earth, de tijd- en routeschema's en profielenDe tweede Franse etappekoers is zoals gebruikelijk de Tour Med en de 41ste editie van deze wedstrijd, die officieel de Tour Méditerranéen Cycliste Professionnel heet, is daarop geen uitzondering. De 2de editie met de nieuwe organisatoren, André Martres en Claude primard, vindt plaats van 13 tot en met 16 februari, tussen Argelès-sur-Mer en de beruchte Mont Faron die boven Toulon uitsteekt.

  In dit artikel kunt u het parcours van de Tour Med 2014 ontdekken op Google Maps/Google Earth.

  Het parcours van de Tour Med 2014

  Deze editie is enigszins gewijzigd ten opzichte van vorig jaar toen de Tour Med weer een 5de etappe kreeg, met 5 wedstrijddagen. Dit jaar, van donderdag tot en met zondag (in 4 dagen dus) zijn er nog steeds 5 etappes in de Tour Med, met een totaalafstand van 668 kilometer, dankzij de splitsing van de zaterdag in twee etappes: één korte etappe in lijn 's ochtends en een individuele tijdrit van 18,2 kilometer rondom Saint-Rémy-de-Provence 's middags.

  1/ donderdag 13 februari 2014 - Argelès-sur-Mer > Montagnac - 223,5 km

  De eerste etappe van de Tour Med 2014 gaat van start helemaal in het zuiden van Frankrijk, in Argelès-sur-Mer.

  Al snel na de start gaan de renners landinwaarts, op weg naar de beklimmingen van de Col de Tautavel (3de categorie) en de Col d'Extrême (3de categorie). Ze vervolgen hun weg richting Narbonne, waar ze in een boog omheen rijden na de bevoorradingszone van St Julien de Septime. Ze rijden ook rondom Béziers richting de finishlijn in Montagnac. Voordat ze daar aankomen slaan ze echter linksaf voor een extra lusje via Saint-Pons-de-Mauchiens en weer terug naar Montagnac waar ze een tussensprint vinden bij de eerste doorkomst over de finishlijn. Ze doen dan nogmaals dit lusje voordat we de winnaar van deze eerste etappe zullen kennen.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de kaart op Google Maps van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de eerste etappe van de Tour Med 2014 Het profiel van de eerste etappe van de Tour Med 2014 De kaart met het parcours van de eerste etappe van de Tour Med 2014 op Google Maps

  1/ Argelès-sur-Mer > Montagnac

  [X] Close

  1/ Argelès-sur-Mer > Montagnac

  [X] Close

  2/ vrijdag 14 februari 2014 - Cadolive > Rousset - 170,6 km

  Op Valentijnsdag staat de tweede etappe van de Tour Med 2014 de renners te wachten, met vertrek vanuit Cadolive, niet ver van Aix-en-Provence.

  De finishstad, Rousset ligt niet ver daarvandaan en de renners komen er dus al na 13,8 kilometer aan. De etappe is dan echter nog lang niet voorbij want er liggen dan nog 156,8 kilometers te wachten op de renners voordat ze definitief over de finishlijn rijden.

  Vanuit Rousset gaan ze dan richting Pourrières richting de klim van de Col de Pourrières (3de categorie) en zetten ze hun reis voort richting Rians. Ze slaan vervolgens af naar het oosten tot aan Tavernes waar ze weer koers zetten richting het zuiden via Barjols en de bevoorradingszone op het moment dat ze Brue-Auriac uitrijden. Ze vervolgen dan hun reis naar het zuiden tot aan Mazaugues waarna ze een nieuwe klim van de 3de categorie beklimmen om vervolgens via Nans-les-Pins naar de tussensprint te rijden bij de Golf de la Sainte-Baume.

  Ze komen vervolgens terecht op een deel van het parcours van de Grand Prix Cycliste La Marseillaise en beklimmen de Col du Petit Galibier (buitencategorie, die eigenlijk Pas de la Couelle heet). Via Trets en Peynier keren ze dan terug naar Fuveau waar ze weer terug komen op het parcours wat hen meteen vanaf de start al naar de finishplaats had gebracht. Na 170,6 kilometer komen ze dus voor de tweede keer over de finishlijn, ditmaal voor de overwinning!

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de kaart op Google Maps van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de tweede etappe van de Tour Med 2014 Het profiel van de tweede etappe van de Tour Med 2014 De kaart met het parcours van de tweede etappe van de Tour Med 2014 op Google Maps

  2/ Cadolive > Rousset

  [X] Close

  2/ Cadolive > Rousset

  [X] Close

  3/ zaterdag 15 februari 2014 - ochtend - Lambesc > Saint-Rémy-de-Provence - 63 km

  De 3de etappe is relatief kort, 63 kilometer met vertrek vanuit Lambesc, want dit is de ochtendetappe deze zaterdag, die 's middags gevolgd zal worden door de individuele tijdrit van deze wedstrijd.

  Meteen na de start beklimmen de renners de Côte de Lambesc-Charleval van de 2de categorie om vervolgens af te buigen naar het westen via Eyguières en naar de sprint in Maussane-les-Alpilles. Ze begeven zich vervolgens richting Les Baux de Provence waar ze een tweede klim van de 2de categorie vinden voordat ze bij hun bestemming van deze ochtend aankomen, Saint-Rémy-de-Provence.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de kaart op Google Maps van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de derde etappe van de Tour Med 2014 Het profiel van de derde etappe van de Tour Med 2014 De kaart met het parcours van de derde etappe van de Tour Med 2014 op Google Maps

  3/ Lambesc > Saint-Rémy-de-Provence

  [X] Close

  3/ Lambesc > Saint-Rémy-de-Provence

  [X] Close

  4/ zaterdag 15 februari 2014 - middag - Saint-Rémy-de-Provence > Saint-Rémy-de-Provence - 18,2 km - individuele tijdrit

  Op zaterdagmiddag zullen de renners een individuele krachtsinspanning moeten leveren tijdens de tijdrit rondom Saint-Rémy-de-Provence.

  Het profiel van deze individuele tijdrit vertoont twee beklimmingen: één meteen na de start, richting het zuiden en de tweede wanneer de renners afslaan naar Les Baux-de-Provence waar het tussenliggend tijdwaarnemingspunt ligt en waar diezelfde beklimming in de etappe van die ochtend als 2de categorie beklimming op het programma stond.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de kaart op Google Maps van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de vierde etappe van de Tour Med 2014 Het profiel van de vierde etappe van de Tour Med 2014 De kaart met het parcours van de vierde etappe van de Tour Med 2014 op Google Maps

  4/ Saint-Rémy-de-Provence > Saint-Rémy-de-Provence

  [X] Close

  4/ Saint-Rémy-de-Provence > Saint-Rémy-de-Provence

  [X] Close

  5/ zondag 16 februari 2014 - Bandol > Toulon / Mont Faron - 192,7 km

  De 5de en laatste etappe van deze 41ste Tour Med gaat van start in Bandol en is behoorlijk heuvelachtig tot aan de slotklim naar de top van de Mont Faron boven Toulon voor een geweldige finale.

  Na de start rijden de renners via Le Beausset richting het noorden, voordat ze rechtsaf slaan richting Signes, Rocbaron en Puget-Ville, waar ze weer koers zetten richting het zuiden. In Pierrefeu-du-Var zetten ze hun reis dan verder richting het oosten via de beklimming van de Col de Taillude van de 2de categorie en vervolgens de Col du Périer.

  In Grimaud zetten ze dan wederom koers naar het zuiden om een lusje af te leggen vanuit Cogolin via Gassin en La Croix-Valmer voordat ze terugkeren naar Cogolin om vervolgens linksaf te slaan naar de Col de Grateloup (3de categorie) en naar de sprint in La Londe les Maures.

  Na rond Hyères en La Garde te zijn gereden zetten de renners dan koers richting Toulon waar ze de etappe eindigen met de klim van de Mont Faron die vaak een beslissende rol heeft gespeeld in het algemeen klassement van de Tour Med en die dus weer zijn ideale plaats terug vindt aan het einde van deze wedstrijd om de spanning er tot het einde in te houden!

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de kaart op Google Maps van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de vijfde etappe van de Tour Med 2014 Het profiel van de vijfde etappe van de Tour Med 2014 De kaart met het parcours van de vijfde etappe van de Tour Med 2014 op Google Maps

  5/ Bandol > Toulon - Mont Faron

  [X] Close

  5/ Bandol > Toulon - Mont Faron

  [X] Close

  Het parcours van de Tour Med 2014 in Google Earth

  Hierboven heeft u de details van de verschillende etappes van deze 41ste Tour Med kunnen ontdekken met onder andere de tijd- en routeschema's, de etappeprofielen en voor de verschillende etappes de kaart op Google Maps met het parcours.

  Als u het volledige parcours van de Tour Med 2014 ineens wenst te bekijken kunt u onderstaand KML bestand downloaden en openen in Google Earth.
  >> Download het parcours van de Tour Med 2014 in Google Earth

  De kaart van de Tour Med 2014


  Aangezien de gegevens die de organisator van de wedstrijd hierover beschikbaar stelt niet erg precies zijn, kan ik de precieze plaatsen van de start en de weg die gevolgd wordt tussen de start en km 0 niet garanderen. De rest zou logischerwijze overeen moeten komen met het precieze parcours maar in sommige plaatsen zou het kunnen dat de gevolgde wegen iets anders zijn. Als u de wedstrijd ter plaatse gaat bekijken vraag dan even na of u op de juiste plaats bent om er zeker van te zijn! :-)

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 9991x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Ronde van de Middellandse Zee| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier keer zeven ?