home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

André Greipel pakt de etappe, Simon Gerrans vestigt een nieuw record in de Tour Down Under 2014!

Toegevoegd: zondag 26 januari 2014 om 11:56:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  André Greipel pakt de etappe, Simon Gerrans vestigt een nieuw record in de Tour Down Under 2014!Het was vandaag Australia Day, de Australische nationale feestdag (ieder jaar op 26 januari). Een perfecte gelegenheid dus voor een Australische renner om de Tour Down Under 2014 te winnen. Dat was iets wat vrijwel zeker was, met twee Australiërs op de eerste plaatsen in het algemeen klassement voor de laatste etappe die zou eindigen in een sprint vandaag. Beter nog, een Australiër die een nieuw record vestigt: Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE) is de eerste renner die 3 maal de Tour Down Under weet te winnen! (na 2006 en 2012).

  Tot op heden deelde Gerrans het record van 2 overwinningen met André Greipel (Lotto-Belisol) die vandaag de laatste etappe won maar die dit jaar eindigde op de 46ste plaat in het algemeen klassement, op meer dan 11 minuten achter Gerrans.

  De samenvatting van de 6de en laatste etappe van de Tour Down Under 2014: Adelaide > Adelaide

  Zoals gebruikelijk was het een etappe op een circuit in Adelaide die de Tour Down Under 2014 afsloot. Dit jaar was het circuit echter anders dan gebruikelijk en dat kwam omdat er een cricketwedstrijd werd georganiseerd in de Adelaide Oval vanwege de nationale feestdag. Adelaide Oval bevindt zich namelijk midden in het circuit wat normaal gesproken wordt gebruikt en het was dus echt onmogelijk om beide evenementen hier te organiseren.

  De valpartij van Angelo TulikHet was dus op een nieuw circuit van 4,75 kilometer dat de renners 18 rondjes draaiden en dat begon meteen met behoorlijk wat actie. In het leiderstrio wat meteen bij de start al gevormd werd kwam Angelo Tulik (Team Europcar) namelijk ten val en Maxim Belkov (Team Katusha) reed daarop in en kwam daardoor dus ook ten val. Will Clarke (Drapac Professional Cycling) wist de valpartij te ontwijken en kreeg even later gezelschap van Julien Bérard (AG2R La Mondiale) die de achtervolging op de oorspronkelijke kopgroep had ingezet.
  Het nieuwe leiderstrioTerwijl Angelo Tulik de wedstrijd moet verlaten lukt het Belkov om het gat met deze twee renners dicht te rijden en zo wordt dus het nieuwe leiderstrio gevormd met een gaatje van 1'15" op het peloton aan het einde van de 2de ronde. Terwijl de voorsprong de maximumwaarde van rond de 2 minuten bereikt in het 8ste rondje en het peloton zich niet echt druk lijkt te maken om deze 3 renners aan kop (Julien Bérard was de bestgeplaatste op meer dan 8 minuten), ziet het leiderstrio het peloton toch snel terugkomen als ze dichterbij de laatste doorkomst over de finishlijn komen.

  Dit gebeurt allemaal in de 16de ronde en alhoewel Maxim Belkov nog alles op alles zet om uit de klauwen van het peloton te blijven komt de ontsnapping toch echt ten einde voor de 3 renners in dit rondje. Niets staat dan een massasprint meer in de weg en terwijl verschillende ploegen duidelijk laten zien graag deze etappe te winnen is de sprinterstrein van de Lotto-Belisol ploeg het beste georganiseerd en deze neemt zo André Greipel, haast eenvoudig, mee naar de overwinning. Voor de 3de opeenvolgende keer weet de Duitse renner dus de laatste etappe van de Tour Down Under te winnen maar het echte record komt van Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE) die voor de 3de keer in zijn carrière de Tour Down Under weet te winnen, iets wat nog nooit eerder vertoond werd in deze Australische wedstrijd!

  De resultaten van de Tour Down Under 2014

  Het resultaat van de 6de etappe van de Tour Down Under 2014

  Hieronder vindt u de top 10 van deze laatste etappe van de Tour Down Under 2014:

  1/ André Greipel (Lotto-Belisol) - 1h55'16"
  2/ Mark Renshaw (Omega Pharma-QuickStep)
  3/ Andrew Fenn (Omega Pharma-QuickStep)
  4/ Koen de Kort (Team Giant-Shimano)
  5/ Jonathan Cantwell (Drapac Professional Cycling)
  6/ Matthew Goss (Orica-GreenEDGE)
  7/ Nathan Haas (Garmin-Sharp)
  8/ Jurgen Roelandts (Lotto-Belisol)
  9/ Michal Kolár (Tinkoff-Saxo)
  10/ Mathew Hayman (Orica-GreenEDGE)

  Het algemeen klassement van de Tour Down Under 2014 en de andere klassementen

  Simon Gerrans wint de Tour Down Under 2014Hieronder vindt u de top 5 van het algemeen klassement:

  1/ Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE) - 19h57'35"
  2/ Cadel Evans (BMC Racing Team) - +0'01"
  3/ Diego Ulissi (Lampre-Merida) - +0'05"
  4/ Richie Porte (Team Sky) - +0'10"
  5/ Nathan Haas (Garmin-Sharp) - +0'27"

  In de andere klassementen zien we Adam Hansen (Lotto-Belisol) het bergklassement winnen waarin hij al na de eerste etappe aan kop kwam en de leiderstrui nooit meer verloor. De winnaar van de wedstrijd, Simon Gerrans, wint ook het puntenklassement terwijl de beste jongere deze week Jack Haig (UniSA-Australia) was die aan zijn eerste Tour Down Under meedeed en deze uitreed met slechts 2'08" achterstand op Simon Gerrans.
  De beste ploeg was Orica-GreenEDGE.

  De videobeelden van de 6de etappe van de Tour Down Under 2014

  Hieronder vindt u de videobeelden van de 6de etappe van de Tour Down Under 2014:


  © foto's Santos Tour Down Under:
  > illustratie artikel: John Veage
  > valpartij: Stuart Smith
  > kopgroep en Simon Gerrans als winnaar: John Veage

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 5781x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour Down Under| Tour Down Under 2014 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier keer acht ?