woensdag 22 januari 2014 om 09u22

De tweede etappe van de Tour Down Under 2014 ging door de heuvelachtige streek rondom Adelaide. Een vrij klassiek koersverloop in deze etappe, met een kopgroep van 3 man die tegen het einde teruggebracht werd tot 2 en uiteindelijk op zo'n twintig kilometer van de finish werd teruggebracht. Het stukje bergop aan het einde van de etappe kon niet voorkomen dat ook deze etappe eindigde in een massasprint: 97 renners kwamen in dezelfde tijd aan. De verrassing kwam wellicht van de winnaar van de etappe, de Italiaans sprinter Diego Ulissi van de Lampre-Merida ploeg.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De samenvatting van de 2de etappe van de Tour Down Under 2014: Prospect > Stirling

Deze tweede etappe van de eerste UCI WorldTour wedstrijd van 2014 was 150 kilometer lang tussen Prospect en Stirling, met twee bergen waarop punten werden toegekend voor het bergklassement, Golden Grove en Checker Hill en een zeer heuvelachtig profiel meteen vanaf de werkelijke start in Gepps Cross.

In de eerste 10 kilometer zagen we verschillende aanvallen en Will Clarke (Drapac Professional Cycling) was wederom de meest strijdlustige renner (net als gisteren) en kwam zo wederom in een kopgroep terecht, ditmaal met Campbell Flakemore (UniSA) en Boy van Poppel (Trek Factory Racing). Dit leiderstrio slaat een gaatje tot 2'50" net voor de eerste tussensprint op One Tree Hill. Flakemore en Clarke vormden geen bedreiging voor de leiderstrui van Simon Gerrans, aangezien zij op meer dan 8 minuten in het algemeen klassement stonden, maar Boy van Poppel stond op 2'32" en het peloton liet dus nooit veel meer tijd aan deze kopgroep.

In de klim van Golden Grove verloor het leiderstrio weinig tijd maar snel daarna liep de voorsprong snel terug tot 1'45" terwijl ze in de aanloop naar Checker Hill wederom hun voorsprong op zagen lopen boven de 2 minuten en ook op deze klim verliest de kopgroep geen tijd. Op 50 kilometer van de finish kwam het peloton echter een beetje dichterbij en op 35 kilometer van de finish gaat de voorsprong onder de minuut en wordt Flakemore al snel teruggepakt door het peloton.

Van Poppel en Clarke houden nog even aan maar bij de start van de laatste ronde op het circuit rondom de finish, op zo'n twintig kilometer van de streep, houdt het avontuur ook voor hen op. Verschillende aanvallen volgen dan maar uiteindelijk blijft het peloton bij elkaar tot in het laatste stuk enigszins bergop naar de finish. Richie Porte (Team Sky) zet de aanval in in de laatste kilometer en neemt Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE), de winnaar van gisteren, en Cadel Evans (BMC Racing Team) mee. Uiteindelijk werd niet één van hen de winnaar van de etappe maar wist Diego Ulissi (Lampre-Merida) iedereen te verslaan in de sprint om zo de tweede etappewinnaar van deze Tour Down Under 2014 te worden.

Het resultaat van de 2de etappe van de Tour Down Under 2014

Hieronder vindt u de top 10 van deze etappe:

1/ Diego Ulissi (Lampre-Merida) - 3h52'14"
2/ Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE)
3/ Cadel Evans (BMC Racing Team)
4/ Francesco Gavazzi (Astana)
5/ Robert Gesink (Belkin Pro Cycling Team)
6/ Richie Porte (Team Sky)
7/ Ben Hermans (BMC Racing Team)
8/ Fabio Felline (Trek Factory Racing)
9/ Javier Moreno (Movistar Team)
10/ Daryl Impey (Orica-GreenEDGE)

Simon Gerrans blijft dus aan de leiding in het algemeen klassement, met 7 seconden voorsprong op Diego Ulissi en 11 op André Greipel (Lotto-Belisol).

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De videobeelden van de 2de etappe van de Tour Down Under 2014

Hieronder vindt u een samenvatting in video van deze tweede etappe van de Tour Down Under 2014:

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

2 reacties | 3737x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour Down Under | Tour Down Under 2014

Reacties

Er zijn 2 reacties!
  1. Superbe article, petite remarque cependant; Ulissi n'est pas particulierement un sprinteur. je le suis regulierement depuis 2 ans car il est promis a un bel avenir, mais quand on fait 21eme du Giro, 9eme de la fleche Wallone ou 7eme de Paris-Nice, on n'est pas vraiment catalogue dans cette categorie.

    Dans tous les cas, un grimpeur a surveiller dans les prochaines annees, qui pourrait nous faire un top 10 d'un grand tour tres prochainement.

    | Yoshi45 | donderdag 23 januari 2014 om 00u25

  2. @Yoshi45, merci pour cette réaction ! J'avoue que ce matin en écrivant l'introduction de l'article, j'ai hésité sur la qualification "sprinteur" mais comme il a quand même quelques victoires réalisées au sprint j'ai quand même mis cela, tout en parlant bien de la surprise puisque ce n'est en effet pas le premier "sprinteur" qu'on attend en cas d'une arrivée au sprint alors que le peloton du Tour Down Under, de par sa composition d'étapes qui se prêtent à une arrivée au sprint, contient de nombreux sprinteurs de renom !

    | Thomas Vergouwen | donderdag 23 januari 2014 om 00u33

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf keer negen ?