home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 1 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

De eerste geruchten over het Grand Départ van de Tour de france 2015 en Utrecht kleurt geel

Toegevoegd: woensdag 27 november 2013 om 8:52:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Dit artikel verwijst nu naar een recenter artikel: Tour de France 2015: de geruchten over het parcours en de etappesteden!. Wellicht vindt u hier recentere informatie.

  De eerste geruchten over het Grand Départ van de Tour de france 2015 en Utrecht kleurt geelOp 8 november werd het officieel: het Grand Départ van de Tour de France 2015 vindt plaats in Utrecht in Nederland. Morgen worden alle details officieel bekend gemaakt maar de eerste informatie begint al uit te lekken.

  Ter gelegenheid van de officiële presentatie van het Grand Départ morgen kleurt de stad Utrecht geel ...

  De eerste geruchten over het Grand Départ van de Tour de France 2015: Utrecht .. en dan?

  Tot op heden kenden we dus alleen nog maar de plaats waar renners en volgers van de Tour in 2015 elkaar zullen weerzien: Utrecht in Nederland.

  Ter gelegenheid van de officiële aankondiging hiervan hadden we echter, dankzij de uitspraken van de burgemeester van de Nederlandse stad, al wel ontdekt dat de Tour de France 2015 zal beginnen met een tijdrit in de straten van de stad, maar de bestemming van de tweede etappe de volgende dag was nog niet bekend.

  Gisteren liet Omroep Zeeland echter weten te hebben ontdekt dat een groot aantal hotelkamers zo'n beetje overal in Zeeland gereserveerd is. Het is dus vrijwel zeker dat op zondag 5 juli 2015 de tweede etappe van de Tour de France 2015 de renners van de stad Utrecht zal brengen naar een stad in de kustprovincie en dat de start de volgende dag ook in deze provincie plaats zal vinden.

  Een aantel grote steden in deze provincie - die ASO goed kent van de World Ports Classic aangezien de etappe tussen Rotterdam en Antwerpen deze doorkruist - zijn Middelburg, Goes, Vlissingen, Terneuzen, Zierikzee en Burgh-Haamstede. Kijkend op de kaart en met in gedachten de uitspraak van de burgemeester van Utrecht die aangaf dat de tweed etappe een stuk in en rondom zijn stad zal rijden, lijkt de stad Middelburg ideaal geplaatst. De stad heeft echter in 2010 de Giro d'Italia en het is moeilijk in te schatten of deze stad opnieuw geïnteresseerd is in een bezoekje van een Grote Ronde. De ervaring bestaat in ieder geval en in de organisatie van dit soort evenementen is dat altijd een pluspunt. Vanuit Middelburg zou de derde etappe ook een logisch startpunt kennen bijvoorbeeld voor een etappe richting België ... maar Vlissingen of Goes lijken ook niet onlogisch!

  Het ziet er op dit moment dus naar uit dat het begin van het parcours er als volgt uit zou zien:

  1/ zatedag 4 juli 2015 - Utrecht > Utrecht
  2/ zondag 5 juli 2015 - Utrecht > stad in de provincie Zeeland (wellicht Middelburg?)
  3/ maandag 6 juli 2015 - stad in de provincie Zeeland (wellicht Middelburg? of Vlissingen? of Goes?) > (stad in België?)

  Morgenochtend om 9u00 vindt de persconferentie over dit Grand Départ plaats in de residentie van de Ambassadeur van Nederland in Parijs en zullen we hier dus meer over te weten komen.

  Utrecht kleurt geel

  La nuit du Tour Utrecht
  De stad Utrecht weet al welke rol zij zal spelen in de Tour de France 2015 en om dat te vieren staat een groot feest op het programma ter gelegenheid van de officiële aankondiging van de details van het Grand Départ morgen.

  In de "Winkel van Sinkel" vindt een soortgelijke persconferentie als die 's ochtends in Parijs plaats, in Utrecht om 16u30. Deze zal live te volgen zijn op YouTube en Utrecht laat al weten dat het parcours van de twee etappes in Utrecht er bekendgemaakt zal worden, en ook de plaats waar de ploegenpresentatie op donderdag 2 juli 2015 plaatsvindt.

  De stad kleurt vervolgens geel en viert de komst van de Tour de France met een groot feest voort het publiek, onder de naam La nuit du Tour Utrecht vanaf 19u00 op het Domplein. Vanaf 22u00, in de "Winkel van Sinkel", kan het publiek de bekende DJ "Bakermat" zien optreden, met name bekend van Vandaag (u kent vast wel de teksten "I still have a dream", "One day, this nation will rise up, ..." hiervan). Deze DJ, afkomstig uit Utrecht, laat het feest duren tot 23u00. Het concert is vrij toegankelijk, de deuren openen om 21u30, toegang is gratis maar het aantal plaatsen is beperkt ...

  bron foto's: La nuit du Tour Utrecht - Le Tour Utrecht / brug in Zeeland - Frans de Wit

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 3 reacties | 6925x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2015 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 3 reacties!
 1. Goes en Middelburg zijn zeker grote kanshebbers. Vlissingen ontbeert financien voor dit evenement. Daarnaast schijnt tourdirectie ook zeer geinteresseerd te zijn in finish op Neeltje Jans (=stormvloedkering) of op de Brouwersdam.
  Voor startplaats zou, naast Goes en Middelburg, Terneuzen wel eens in aanmerking kunnen komen.

  | Ronnie Geschiere | woensdag 27 november 2013 om 10:09:25

 2. In de Belgische pers wordt Middelkerke nadrukkelijk genoemd (en het gemeentebestuur lobbyt al geruime tijd) als start- of aankomst plaats van een Touretappe. Afgaande van de Tour in Zeeland lijkt dit zeker een grote optie.

  | Mathias | donderdag 28 november 2013 om 9:13:46

 3. Het zou mooi zijn als de Mont Ventoux weer wordt opgenomen in het etappeschema. Van Domtoren naar witte toren op de kale berg. Utrecht is namelijk ook de thuishaven van de website www.dekaleberg.nl.

  | Alex | vrijdag 29 november 2013 om 19:24:46

Plaats een reactie

Het is niet langer mogelijk te reageren op dit artikel. Praat verder over dit onderwerp nadat u het volgende artikel hebt gelezen:

>> Tour de France 2015: de geruchten over het parcours en de etappesteden!