home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Terugblik op de presentatie van de Tour de France 2014

Toegevoegd: dinsdag 29 oktober 2013 om 22:30:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Terugblik op de presentatie van de Tour de France 2014Afgelopen woensdag vond de officiele presentatie van de Tour de France 2014 plaats. Ook al was er weinig verrassends te ontdekken in de etappesteden is het toch altijd interessant om even terug te kijken naar alle kleine details die aangekondigd werden tijdens deze presentatie. En dat is precies wat u in dit artikel kunt doen met de verschillende video's en foto's!

  De dagelijkse uitdaging in communicatie

  De presentatie begon met een inleiding van Christian Prudhomme, de directeur van de Tour de France en directeur wielersport bij Amaury Sport Organisation (ASO).

  Hij noemde kort een aantal van de uitdagingen die de Tour de France met zich meebrengt en de organisor van de Tour besloot de uitdaging in de telecommunicatie, die steeds weer wordt vervuld door Orange, in het zonnetje te zetten.


  Een terugblik op de Tour de France 2013

  In het Palais des Congrès kregen we vervolgens een videosamenvatting met de mooiste beelden van de Tour de France 2013 te zien, beelden die ... inderdaad ... wereldwijd te zien waren dankzij Orange ...

  Jean-Etienne Amaury: "de Tour, de ruggegraat voor de internationale ontwikkeling van Amaury Sport Organisation"!

  Het was vervolgens de beurt aan Jean-Etienne Amaury, President van Amaury Sport Organisation, om terug te komen op het grote succes van de Tour de France 2013, van het Grand Départ op Corsica tot aan de finish 's avonds laat op de Champs-Elysées.
  Gebruikmakend van de gelegenheid van een korte vermelding van het internationale aspect van de Tour de France 2014 noemde hij het Saitama Critérium was afgelopen weekend plaats vond in Japan.
  Na de onlangs verkozen vertegenwoordigers van de wielerwereld te hebben gegroet liet Jean-Etienne Amaury plaats vor het filmpje Tour van de glimlach die het woord gaf aan het publiek langs de kant van de weg tijdens de Tour de France 2013.

  Het Grand Départ in Yorkshire met Gary Verity

  Christian Prudhomme kwam vervolgens weer terug en presenteerde de visuele identiteit van de Tour de France 2014, universele attractie en sprak over het Grand Départ van de Tour de France 2014, daarbij aangevend dat we van de meest zuidelijke start in 2013 op Corsica gaan naar de meest noordelijke start van de Tour de France, in Yorkshire.

  Dit Grand Départ in Yorkshire werd vervolgens gepresenteerd tijdens een enigszins lange maar ook interessante speech van Gary Verity, Chief Executive van Welcome to Yorkshire die zijn speech in het Frans deed! Om lezers zoals u ook te laten begrijpen wat Verity zei heb ik Engelse ondertiteling toegevoegd aan zijn speech!


  Als ware het om te bevestigen wat Gary Verity had gezegd over het geweldige landschap wat Yorkshire aan de Tour zal bieden kregen we een video te zien met de passende titel Made in Yorkshire:

  De presentatie van het parcours van de Tour de France 2014, etappe per etappe

  Vervolgens was het dan eindelijk zover dat in detail werd gesproken over het parcours van de Tour de France 2014. En dat was wellicht een van de redenen waarom u dit artikel op dit moment leest, om zo etappe per etappe de presentatie van de Tour de France 2014 door Christian Prudhomme te ontdekken, met daarin alle kleine details die de directeur van de Tour de France noemde!


  Zijn speech werd regelmatig onderbroken door filmpjes zoals die over de kasseistroken van de 5de etappe en verschillende andere filmpjes, zoals die over Daniel Mangeas die in 2014 zijn laatste Tour de France zal doen!

  De foto's van de presentatie van de Tour de France 2014

  In het Palais des Congrès heb ik een aantal foto's gemaakt rondom de presentatie van de Tour de France 2014 en als u nog niet de gelegenheid heeft gehad om deze te bekijken kunt u dit nu alsnog doen in de bijbehorende fotorubriek:
  >> De foto's van de presentatie van de Tour de France 2014

  Interview Blel Kadri (AG2R La Mondiale): "ik hope een etappe te winnen, net als Christophe!"

  Na de presentatie beantwoordde Blel Kadri (AG2R La Mondiale) mijn vragen over het parcours van de Tour de France 2014 en hij sprak onder andere de hoop uit een etappe te winnen! Mocht u dit interview nog niet gezien hebben in het artikel over het parcours dan kunt u het hieronder alsnog bekijken (met Engelse ondertiteling):  © foto illustratie artikel: ASO/B. Bade

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 5472x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2014 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is acht keer vier ?