home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 208 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Arnaud Démare wint de Grand Prix d'Isbergues, voor Degenkolb

Toegevoegd: zondag 22 september 2013 om 19:13:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Arnaud Démare wint de Grand Prix d'Isbergues, voor DegenkolbDe Grand Prix d'Isbergues zag vandaag een kopgroep van 5 renners die zich vormde na de start en deze renners bleven de hele dag aan de kop van de koers. In aanloop naar het slotcircuit verloor deze kopgroep vervolgens 2 renners en het overblijvende trio werd uiteindelijk teruggebracht tot één renner in het slotdeel van de wedstrijd. Greg van Avermaet (BMC Racing Team), die ook al aan de basis stond van deze kopgroep, werd uiteindelijk ook teruggepakt door het peloton en de overwinning werd dus beslist in een sprint. Arnaud Démare (FDJ.fr) bleef hierin de winnaar van vorig jaar, John Degenkolb (Team Argos-Shimano), voor en ging dus met de bloemen naar huis vanuit Isbergues!

  De samenvatting van de Grand Prix d'Isbergues 2013

  Even voor de middag ging deze voorlaatste wedstrijd van de Coupe de France PMU van start in de straten van Isbergues met 2 kleine rondjes rondom Isbergues na de werkelijke start en vervolgens een wat groter lusje ten noorden van Isbergues voordat de renners zich op het grote circuit begaven, richting het slotcircuit wederom in Isbergues, wat ze 5 maal aflegden.

  In het tweede kleine lusje, na 5 kilometer in de wedstrijd, plaatste Greg van Avermaet (BMC Racing Team) de juiste aanval aan de basis van de vorming van de kopgroep, waarin de Belgische renner gezelschap kreeg van Gert Joeaar (Cofidis, solutions crédits), Théo Vimpère (BigMat-Auber 93), Julien Duval (Roubaix-Lille Métropole) en Reidar Borgersen (Joker-Merida).

  Deze 5 renners aan kop bouwden al snel een behoorlijke voorsprong op, tot aan 6'30" na zo'n dertig kilometers. In de kopgroep wint Julien Duval dan alle 6 tussensprints en ging dus naar huis met de prijs van het bijbehorende klassement.
  Terwijl achter hen de sprintersploegen en met name Europcar, Argos-Shimano (met Tom Stamsnijder die vrijwel de hele dag aan kop van het peloton reed) en FDJ.fr zich in gang zetten om de voorsprong van de kopgroep in de toom te houden, besluit de Noor Reidar Borgersen dan te proberen het bergklassement te winnen en dit lukt hem door als eerste boven te komen op alle beklimmingen behalve de eerste (waar Théo Vimpère hem voorging) en de twee laatste. Borgersen en Théo Vimpère verloren namelijk contact met de kopgroep in de beklimming van de voorlaatste klim waar Julien Duval als eerste boven kwam.

  Het was dus uiteindelijk een leiderstrio wat voor het eerst over de finishlijn in Isbergues kwam waar hen nog 5 rondjes op het lokale circuit te wachten stonden en de voorsprong op het peloton was daar toen net iets minder dan 2 minuten. Bij de tweede doorkomst is deze dan al teruggebracht tot 1 minuut 15 en op twee rondjes van de finish hebben ze nog maar een paar honderd meter voorsprong op het peloton wat wacht op een massasprint. Dit is dan het teken voor Julien Duval om zich terug te laten zakken naar het peloton en Gert Joeaar doet even later hetzelfde waardoor Greg van Avermaet de wedstrijd eindigt zoals hij deze begonnen was, alleen in de aanval, tot ook hij op ongeveer 5 kilometer van de finish teruggepakt wordt.

  Het volledige peloton stormt dan af op de finishlijn en Arnaud Démare (FDJ.fr) komt daar als winnaar uit, voor John Degenkolb (Team Argos-Shimano) en Jempy Drucker (Accent Jobs-Wanty). John Degenkolb deed nog zijn beklag vanwege het feit dat hij geduwd zou zijn door Arnaud Démare maar de wedstrijdjury besloot toch gewoon de overwinning toe te kennen aan Démare!

  Het resultaat van de Grand Prix d'Isbergues 2013

  Arnaud Démare (FDJ.fr) wint de Grand Prix d'IsberguesHieronder vindt u de top 10 van de Grand Prix d'Isbergues 2013:

  1/ Arnaud Démare (FDJ.fr) - 4h34'05"
  2/ John Degenkolb (Team Argos-Shimano)
  3/ Jempy Drucker (Accent Jobs-Wanty)
  4/ Thor Hushovd (BMC Racing Team)
  5/ Philippe Gilbert (BMC Racing Team)
  6/ Yannick Martinez (La Pomme Marseille)
  7/ Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale)
  8/ Bryan Coquard (Team Europcar)
  9/ Romain Feillu (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team)
  10/ Julien Simon (Sojasun)

  Het klassement van de Coupe de France PMU 2013

  Door op de 8ste plaats deze wedstrijd te eindigen pakt Bryan Coquard (Europcar) de voorlopig eerste plaats in het klassement van de Coupe de France PMU 2013 (133 punten, met nog maar één wedstrijd te gaan, de Tour de Vendée), waarmee hij nu de voormalig leider Anthony Geslin (FDJ.fr) voorgaat met 5 punten voorsprong en Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale) op de 3de plaats met 13 punten verschil.

  De foto's van de Grand Prix d'Isbergues 2013

  153 foto's van de Grand Prix d'Isbergues staan nu online:

  >> De foto's van de Grand Prix d'Isbergues 2013

  Vervolgens, hoogstwaarschijnlijk morgen, vindt u ook een videosamenvatting van deze wedstrijd.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 3911x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Grand Prix d'Isbergues| Coupe de France PMU | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven keer negen ?