home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Critérium du Dauphiné 2013: Tony Martin zoals verwacht, Rohan Dennis in het geel

Toegevoegd: woensdag 05 juni 2013 om 15:48:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Critérium du Dauphiné 2013: Tony Martin zoals verwacht, Rohan Dennis in het geelVandaag stond in het Critérium du Dauphiné 2013 een tijdrit op het programma en in deze individuele krachtsinspanning was het weinig verrassend de wereldkampioen tijdrijden, Tony Martin (Omega Pharma-QuickStep), die won met een behoorlijke voorsprong.

  Rohan Dennis (Garmin-Sharp), tweede van de etappe van vandaag, pakt de geel/blauwe leiderstrui in het algemeen klassement.

  De samenvatting van de 4de etappe van het Critérium du Dauphiné 2013: Villars-les-Dombes > Parc des Oiseaux

  Onder een stralende zon gingen de 172 renners van het peloton van het Critérium du Dauphiné 2013 één voor één van start voor een etappe van 32,5 kilometer rondom Villars-les-Dombes, richting het Parc des Oiseaux.

  David Veilleux (Europcar) ging als laatste van start, met een voorsprong van 1'56" op zijn eerste concurrent in het algemeen klassement en hij wist vantevoren al dat het moeilijk zou worden vandaag zijn leiderstrui te behouden.

  Jack Bauer (Garmin-Sharp) is de eerste renner die echt een referentietijd wegzet, met 39'32 en een gemiddelde snelheid van 49,32 km/h, maar bij de eerste tussenliggende tijdswaarnemingen wordt het al duidelijk dat Jan Barta (Team NetApp-Endura), Tsjechisch kampioen tijdrijden, op weg is naar een betere tijd. En die pakt hij inderdaad aan de finish, waar hij 4 seconden afsnoept van deze referentietijd en de eerste renner is die een gemiddelde snelheid van boven de 50 kilometer per uur weet vast te leggen.

  Tony Martin (Omega Pharma-QuickStep), als 82ste vertrokken, verpletterde deze tijd echter letterlijk door het parcours van de etappe van de dag af te leggen in 36'54". Met zijn gemiddelde snelheid van 52,84 km/h leek de Duitse renner dan ook meteen onverslaanbaar, ondanks zijn gezondheidsproblemen van de afgelopen dagen.

  Bij het eerste tussenliggende tijdswaarnemingspunt lijkt Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-QuickStep) dan op weg voor een tijd dichtbij die van zijn ploegmaat, maar bij het tweede tussenliggende tijdswaarnemingspunt was het de beurt aan Rohan Dennis (Garmin-Sharp) om de tweede beste tijd vast te leggen en goede hoop te krijgen op een zeer goed resultaat in deze etappe. Dat bevestigde hij vervolgens door als tweede aan de finish te komen, op 47 seconden van Tony Martin, terwijl Kwiatkowski met een achterstand van 1'13" op de Duitse renner binnen kwam.

  Chris Froome (Team Sky) noteert dan de 3de tijd, op 52 seconden van Martin, en dat is een goed teken met de Tour de France die over 24 dagen al op het programma staat.

  David Veilleux (Europcar), die als laatste vertrok, blijft de virtuele leider van de wedstrijd bij de twee tussenliggende tijdswaarnemingspunten maar in het laatste stuk van de etappe toont de Canadese renner een minder goede prestatie dan Rohan Dennis die hier zeer goed reed en uiteindelijk gaat de geel/blauwe trui dus over naar de schouders van Rohan Dennis aan de start van de 5de etappe tussen Grésy-sur-Aix en Valmorel morgen.

  De klassementen van het Critérium du Dauphiné 2013 na de 4de etappe

  Het klassement van de 4de etappe: Villars-les-Dombes > Parc des Oiseaux

  Hieronder vindt u de top 10 van deze etappe:

  1/ Tony Martin (Omega Pharma-QuickStep) - 36'54"
  2/ Rohan Dennis (Garmin-Sharp) - +0'47"
  3/ Chris Froome (Team Sky) - +0'52"
  4/ Jonathan Castroviejo (Movistar Team) - +1'08"
  5/ Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-QuickStep) - +1'13"
  6/ Edvald Boasson Hagen (Team Sky) - +1'19"
  7/ Richie Porte (Team Sky) - +1'20"
  8/ Jan Barta (Team NetApp-Endura) - +1'36"
  9/ Marco Pinotti (BMC Racing Team) - +1'38"
  10/ Geraint Thomas (Team Sky) - +1'42"

  Na de finish legde Tony Martin, winnaar van deze tijdrit, uit dat de darmontsteking die hij eergisteren had min of meer voorbij was: het ging gisteren al beter, ik was nog niet 100% beter vandaag en ik was dus niet helemaal in vorm maar het ging toch wel goed.

  Wat betreft zijn overwinning vandaag en de tijdsverschillen in deze etappe benadrukte Tony Martin met name het feit dat hij behoorlijk verrast was door de renner die zich tweede plaatst in deze tijdrit, daarbij aangevend dat hij hem niet kende!

  Algemeen klassement

  Zoals verwacht wordt het algemeen klassement volledig opgeschud door de tijdrit van vandaag. Hieronder vindt u de nieuwe top 5:

  1/ Rohan Dennis (Garmin-Sharp) - 12h40'00"
  2/ Chris Froome (Team Sky) - +0'05"
  3/ Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-QuickStep) - +0'26"
  4/ Edvald Boasson-Hagen (Team Sky) - +0'32"
  5/ Richie Porte (Team Sky) - +0'33"

  Rohan Dennis, de nieuwe drager van de geelblauwe leiderstrui van het algemeen klassement zei, net als Tony Martin, ook erg verrast te zijn met zijn prestatie: ik wist dat ik in vorm was maar ik had niet verwacht renners als Froome, Porte en Rogers te kunnen verslaan, ik was al blij geweest als ik bij hen in de buurt was gekomen

  Met een tijdsverschil van slechts 5 seconden op Chris Froom, verklaarde Dennis: ik heb nog niet echt nagedacht over de vraag of ik de trui kan behouden en zo ja hoe, want ik had dit echt niet verwacht. Het zou een behoorlijke opoffering zijn voor de ploeg om deze trui te moeten behouden.

  Rohan Dennis is afkomstig van het baanwielrennen en zijn resultaat vandaag, wat hij zijn beste tijdrit ooit noemde, was dus een verrassing voor velen. Tijdens de persconferentie gaf hij aan dat hij zich de afgelopen jaren geconcentreerd heeft op het baanwielrennern met als belangrijkste doel de gouden medaille in de ploegenachtervolging in de Olympische Spelen maar dat dat nu voorbij is: dit jaar leer ik heel veel op de weg en dat is behoorlijk zwaar, er zijn hoogtepunten maar veel meer dieptepunten, maar de Garmin-Sharp ploeg helpt mij hier heel veel mee, zij staan echt achter mij. Het baanwielrennen is nu voorbij voor mij, ik hoop dat mijn wegcarrière nu echt begint ...

  Puntenlassement

  In het puntenklassement maakt Chris Froome (Team Sky) zijn intree in de top 5 die verder ongewijzigd blijft:

  1/ Gianni Meersman (Omega Pharma-QuickStep) - 34 punten
  2/ Elia Viviani (Cannondale Pro Cycling) - 21 punten
  3/ David Veilleux (Europcar) - 20 punten
  4/ Edvald Boasson Hagen (Team Sky) - 20 punten
  5/ Chris Froome (Team Sky) - 16 punten

  Bergklassement

  Geen wijzigingen in dit klassement aangezien er vandaag geen punten toe te kennen waren:

  1/ Thomas Damuseau (Team Argos-Shimano) - 55 punten
  2/ David Veilleux (Europcar) - 40 punten
  3/ Ricardo Garcia Ambroa (Euskaltel-Euskadi) - 28 punten
  4/ Jean-Marc Bideau (Bretagne-Séché Environnement) - 24 punten
  5/ Arnaud Gérard (Bretagne-Séché Environnement) - 15 punten

  Jongerenklassement

  De top 5 van het jongerenklassement verandert wel enigszins, met Rohan Dennis (Garmin-Sharp) die ook hier de leiding over neemt. De nummer 2 van de etappe van vandaag draagt echter de witte trui morgen aangezien hij ook tweede is in dit klassement na deze etappe:

  1/ Rohan Dennis (Garmin-Sharp) - 12h40'00"
  2/ Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-QuickStep) - +0'26"
  3/ Tony Gallopin (Radioshack-Leopard) - +1'49"
  4/ Alexandre Geniez (FDJ) - +2'05"
  5/ Dominik Nerz (BMC Racing Team) - +2'13"

  De foto's van de 4de etappe van het Critérium du Dauphiné: Villars-les-Dombes > Parc des Oiseaux

  U kunt 288 foto's van de individuele tijdrit bekijken door op onderstaande link te klikken:

  >> de foto's van de tijdrit Villars-les-Dombes > Parc des Oiseaux van het Critérium du Dauphiné 2013

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 2660x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Critérium du Dauphiné 2013| Criterium du Dauphiné Libéré | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één keer vier ?