donderdag 23 mei 2013 om 23u30

Voor de 3de keer sinds de start van de Giro d'Italia 2013 ziet de organisator, RCS Sport, zich gedwongen het parcours van één van de etappes te wijzigen.

In dit artikel vindt u het nieuwe parcours, op Google Maps en te downloaden in Google Earth, het nieuwe tijd- en routeschema en het nieuwe profiel van de 19de etappe van de Ronde van Italië 2013 die plaats vindt tussen Ponte di Legno en Val Martello.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het nieuwe parcours van de 19de etappe van de Ronde van Italië 2013 (Ponte di Legno > Val Martello) op Google Maps, het profiel en het tijd- en routeschema

Na de 14de etappe die de klim van Sestrière zag verdwijnen uit het parcours en de 15de etappe die 4,25 kilometer korter werd en niet tot aan de top van de Galibier kon komen, is dit de derde tegenslag voor de organisator van de Ronde van Italië.

Vanwege de verslechterende weersomstandigheden, en om te voorkomen dat de race in een sneeuwstorm terecht komt, staan de Stelvio en de Gavia niet op het programma van de Giro morgen. De cimma coppi, het dak van de Giro d'Italia, wordt dus niet bereikt want meteen na de kilometer 0 van de etappe in Ponte di Legno slaan de renners af naar het oosten in plaats van noordwaarts te vertrekken. Hierdoor beginnen zij al snel de klim van de eerste berg in dit nieuwe parcours, de Passo del Tonale, van de 2de categorie. Deze klim is 8,3 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5% en met een maximum van 10%.

In de afdaling hiervan staat dan de eerste tussensprint op het programma, in Malè, alvorens de renners beginnen met de klim van de Passo Castrin / Hofmahdjoch (1ste categorie), nog nooit eerder beklommen tijdens de Giro d'Italia. Deze tweede klim bevindt zich halverwege de etappe, die nu 160 kilometer lang is, en heeft een lengte van 8,4 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 9,5% en een maximum van maar liefst 13%.

Na een tweede tussensprint in Naturno slaan de renners linksaf in Coldrano om daar terug te komen op het oorspronkelijke parcours, met de klim naar Val Martello (1ste categorie).

Hieronder vindt u dit nieuwe parcours, in het rood ingetekend op de kaart, en het oorspronkelijke parcours is ook zichtbaar, in het blauw ingetekend op de kaart.

U kunt ook het nieuwe tijd- en routeschema en het nieuwe hoogteprofil van deze gewijzigde 19de etappe van de Giro d'Italia 2013 bekijken:
Het tijd- en routeschema van de 19de etappe van de Giro d'Italia 2013 Het profiel van de 19de etappe van de Giro d'Italia 2013

19/ Ponte di Legno > Val Martello

[X] Close

Het nieuwe parcours van de 19de etappe van de Ronde van Italië 2013 (Ponte di Legno > Val Martello) in Google Earth

Bekijkt u het nieuwe parcours van de 19de etappe van de Giro d'Italia 2013 liever in Google Earth, downloadt dan het onderstaande KML bestandje:

>> Download het nieuwe parcours van de 19de etappe van de Ronde van Italië 2013 in Google Earth

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

8 reacties | 24552x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Giro d Italia | Giro d'Italia 2013 | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn 8 reacties!
  1. Bonjour à tous,

    étape annulée en fin de compte. Risque de voir celle de demain annulée également est forte avec les conditions climatiques et la neige qui tombe et qui est encore annoncée pour aujourd'hui et demain.
    Le classement n'évoluera donc certainement plus, sauf reprise demain.

    Nous avons eu un giro bien morne sans toutes ces étapes. Les organisateurs vont certainement éviter de rester trop longtemps dans les Alpes pour l'année prochaine pour préférer les Appenins à mon avis.

    Bonne journée

    | Aurlien M. | vrijdag 24 mei 2013 om 10u20

  2. Etape annulée. C'est pas ASO qui aurait eu le courage de prendre cette décision...

    | Svam | vrijdag 24 mei 2013 om 10u39

  3. Quand on doit passer des sommets comme celui-ci, je pense que n'importe qui prendrait la décision d'annuler l'étape :

    | Thomas Vergouwen | vrijdag 24 mei 2013 om 10u52

  4. l'épisode de froid est exceptionnel donc je ne vois pas pourquoi les organisateurs raboteraient les Alpes dans le futur.

    | julien | vrijdag 24 mei 2013 om 10u53

  5. à Svam,

    bien sûr que si qu'ils auraient annulé ASO et encore heureux (ils ne sont pas fou). Il restait encore les piémonts pour tracer mais tout prévoir en dernière minute est infaisable.

    @ Julien, les organisateurs devraient revoir les arrivées pour faire des Appenins, des Alpes liguriennes, de la Lucanie et de la Calabre des sites plus propices pour un mois de mai, c'est exceptionnel oui pour le Giro, mais pas exceptionnel pour un mois de mai

    | Aurlien M. | vrijdag 24 mei 2013 om 11u32


  6. Quelle malchance pour les organisateurs et les fans! Alors qu'on avait 2 superbes étapes sur le papier. C'est très décevant.

    Cela va également sans doute couter le classement par point à Evans.

    | Dom | vrijdag 24 mei 2013 om 12u02

  7. l'étape de demain commence à subir des modifications, tous les cols supprimés sauf le final Passo Tre Croci + Tre Cime

    | julien | vrijdag 24 mei 2013 om 13u28

  8. Aurelien M > (cf.Svam) C'était une boutade.

    La photo du tweet est juste incroyable. On est "seulement" au Passo del Tonale.

    | thibaut | vrijdag 24 mei 2013 om 17u17

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven plus zes ?