zaterdag 18 mei 2013 om 14u13

De 14de etappe van de Ronde van Italië 2013 tussen Cervere en Bardonecchia zou vandaag eigenlijk de Sestrière hebben moeten beklimmen, gevolgd door de slotklim van de Jafferau in Bardonecchia.

Ondanks dat het vandaag al 18 mei is besloten de weersomstandigheden echter anders want er valt op dit moment sneeuw op deze klim en de zichtbaarheid is er beperkt. Voor de veiligheid van de wedstrijd heeft de organisator van Giro d'Italia 2013 daarom besloten de klim van Sestrière te annuleren, maar de slotklim te behouden. In dit artikel vindt u het nieuwe parcours op Google Maps en in Google Earth, het nieuwe tijd- en routeschema van de etappe en het nieuwe profiel.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het nieuwe parcours van de 14de etappe van de Ronde van Italië 2013 (Cervere > Bardonecchia) op Google Maps, het profiel en het tijd- en routeschema

In plaats van de klim van Sestrière, slaat de etappe bij Pinerolo rechtsaf en gaat dan verder via Piossasco, Bruino, Laghi Avigliana en Susa om vervolgens bij Oulx terug te komen op het oorspronkelijke parcours en via Bardonnecchia te beginnen aan de slotklim van de Jafferau.

U vindt hieronder het nieuwe parcours van deze etappe in het rood ingetekend op een Google Maps kaart; de oorspronkelijke route is in lichtblauw ingetekend. De twee tussensprints blijven ongewijzigd terwijl de bevoorradingszone (niet aangegeven op de kaart) op de ss.25 net voor Sant Ambrogio di Torino zal liggen.



U vindt hieronder ook het tijd- en routeschema (met dank aan Cédric Vasseur) en het nieuwe hoogteprofiel van deze etappe.
Het nieuwe tijd- en routeschema van de 14de etappe van de Giro d'Italia 2013 Het nieuwe profiel van de 14de etappe van de Giro d'Italia 2013

Het nieuwe parcours van de 14de etappe van de Ronde van Italië 2013 (Cervere > Bardonecchia) in Google Earth

Als u het nieuwe parcours van deze etappe liever in Google Earth bekijkt kan dat door te klikken op onderstaande link om zo het bijbehorende KML bestand te downloaden en dit te openen in Google Earth:

>> Download het nieuwe parcours van de 14de etappe van de Giro d'Italia 2013 in Google Earth

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De 14de etappe van de Ronde van Italië 2013 (Cervere > Bardonecchia) op TV

Vergeet niet dat, net als alle andere dagen, u de etappe live (start dagelijks tussen 14u30 en 15u00 ongeveer) kunt bekijken op velowire.com: bekijk de Ronde van Italië 2013 live.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

4 reacties | 6275x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Giro d Italia | Giro d'Italia 2013 | Open Street Maps/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn 4 reacties!
  1. Merci Thomas pour cette réactivité!

    | Mrmoving | zaterdag 18 mei 2013 om 14u49

  2. Merci Thomas pour le nouveau tracé, j'espère que tu auras également rapidement celui de demain.

    | Aurélien M. | zaterdag 18 mei 2013 om 16u27

  3. Bonsoir Thomas,

    le parcours de demain sera inchangé, à l'exception de l'arrivée qui se fera stèle Pantani et non pas au sommet. Donc seulement 4 km en moins.
    Info du site du giro.

    | Aurélien M. | zaterdag 18 mei 2013 om 21u15

  4. Effectivement, je n'étais donc pas loin dans mon résumé du jour ;-). Ou comme le dit Jérome Pineau :



    Cela fera donc 4250 mètres de moins et une arrivée à une altitude de 2301 mètres au lieu de 2642. A voir si cela se passe ... sans problèmes ...

    | Thomas Vergouwen | zaterdag 18 mei 2013 om 21u43

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen plus twee ?