vrijdag 23 november 2007 om 00u37

Zoals ik in mijn artikeltje van 19 juni 2007 al aankondigde, zal de Tour de France 2009 starten in Monaco ...

Op de site www.letour.fr heeft de organisator van de Tour de France (A.S.O.) op 22 november 2007 officieel bekend gemaakt dat het Grand Départ van de Tour de France 2009 plaats zal vinden in Monaco!

In het persbericht hierover lezen we (door mij vertaald; originele tekst via de link hierboven):

MonacoNa het grote succes van de start in Londen in 2007 en in afwachting van het grote feest in Bretagne in 2008, bevestigt de organisator van de Tour de France dat Monaco de plaats zal zijn waar de Tour de France 2009 vertrekt.

In aanwezigheid van Prins Albert II, zal op vrijdag 14 december om 14.00 uur in het Grimaldi Forum van Monaco een officiële presentatie plaats vinden.
Tijdens deze presentatie zullen de Minister van Staat, Jean-Paul Proust, Patrice Clerc, President van Amaury Sport Organisation en Christian Prudhomme, Directeur van de Tour de France, alle details van dit Grand Départ onthullen.
Aansluitend op de presentatie zal er een persconferentie plaats vinden.

Verzoeken voor accreditaties moeten voor 10 december gestuurd worden naar:
Voor Monaco : François Chantrait, fchantrait@gouv.mc – tel.+377.98.98.22.22
Voor A.S.O. : Matthieu Desplats, mdesplats@aso.fr – tel.+33.1.41.33.15.30


Na het vertrek vanuit Bretagne in 2008, wordt dit dus een vertrek onder de stralende zon vanuit het stadsstaatje wat omringd wordt door Frans grondgebied (vlakbij Nice). Voor de Franse radio RMC betekent dat dus een start vanuit het land waar deze zender officieel gevestigd is ...

Volgens geruchten zou de eerste etappe een tijdrit van zo'n 15 kilometer zijn die gedeeltelijk het circuit van de Grand Prix Formule 1 volgt.

© Coat of arms of Monaco: www.vector-images.com.
photo Salvatore88 sur Flickr

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 2390x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour de France 2009 | Tour de France

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer vier ?