home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 203 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Damien Gaudin pakt de overwinning in Cholet Pays de Loire en draagt deze op aan zijn overleden fan!

Toegevoegd: zondag 17 maart 2013 om 19:11:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Damien Gaudin pakt de overwinning in Cholet Pays de Loire en draagt deze op aan zijn overleden fan!Vanochtend leek hij al goed in vorm te zijn: Damien Gaudin (Europcar) zong zelfs zijn ploegmaat Franck Bouyer toe voor zijn verjaardag, tijdens de ploegenpresentatie, en vanavond wint de lokale* renner deze 36ste editie van Cholet-Pays de Loire, onder toeziend oog van een talrijk publiek in Cholet.

  Het gebeurt niet vaak maar ditmaal bleef de kopgroep vooruit tot het einde en de renner van de Europcar ploeg toonde zijn emotie toen hij deze 3de wedstrijd van de Coupe de France PMU won. Hij droeg zijn overwinning op aan de ouders van zijn grootste fan die onlangs helaas is overleden.

  De samenvatting van Cholet Pays de Loire 2013

  Het weer leek wederom dreigend vandaag aan de start van de wedstrijd in Cholet, waar net als gisteren donkere wolken zich samenpakten boven de plaats waar de wedstrijd van start ging.

  Uiteindelijk bleek het maar een klein buitje te zijn en de rest van de dag verliep de wedstrijd onder een klein maar stralend zonnetje. Wellicht was het deze zon die Marcel Wyss (IAM Cycling) meteen zin heeft gegeven om aan te vallen in de eerste kilometers van de wedstrijd. Allereerst alleen en vervolgens al snel samen met Russel Hampton (Team Raleigh) alvorens de kopgroep langzaam uitgroeide tot 5 renners, met Damien Gaudin (Europcar), Rein Taaramae (Cofidis solutions crédits) en Matthias Brändle (IAM Cycling).

  De kopgroep kreeg toen al snel te horen dat achter hen 14 renners** de achtervolging in hadden gezet, maar dat weerhield hen er echter niet van vol door te gaan met hun krachtsinspanning aan de kop van de wedstrijd en hun voorsprong liep dus langzaam verder op. Op kilometer 75 was deze opgelopen tot 2'20" op de groep achtervolgers en 4'45" op het peloton.

  Vrijwel de gehele wedstrijd verliep op deze manier, tot op de 6de klim die onderdeel uitmaakte van de Challenge des 10 Bosses, waar de achtervolgingsgroep teruggepakt werd, met uitzondering van Grégoire Tarride (La Pomme Marseille). De renners hadden op dat moment nog zo'n 90 kilometer voor de boeg en het leek voor de 5 renners van de kopgroep moeilijk te worden om tot aan de finish vooruit te blijven. Tot dat moment waren ze redelijk beschermd door het feit dat in deze groep en in de achtervolgingsgroep renners zaten van vrijwel alle grote ploegen, maar toen de achtervolgingsgroep teruggepakt werd werd de kopgroep een grote prooi voor het peloton.

  Russel Hampton, één van de eerste renners die zich bij Marcel Wyss voegde, moet de andere renners dan laten gaan en de nieuwe groep van 4 renners aan kop moet dan dus nog harder werken om de voorsprong te behouden. Op het moment dat ze Saint-Pierre-Montlimart inrijden, op 85 kilometer van de finish, is de voorsprong echter nog altijd 6 minuten en deze loopt vervolgens zelfs nog enigszins op, in de klim van de 7de heuvel waar Marcel Wyss de punten pakt voor het bijbehorende klassement, zoals hij eerder al gedaan had op de 6 voorgaande heuvels. Hij gaat hier vervolgens mee verder in de 3 volgende heuvels en weet zo de Challenge des 10 Bosses te winnen.

  Op het moment dat de kopgroep Beaupréau, geboortestad van Damien Gaudin, binnenrijdt is hun voorsprong op het peloton nog altijd 6'25" en alhoewel deze bij de eerste doorkomst over de finishlijn is teruggelopen tot 3'30", blijven de renners in de kopgroep goed samenwerken. Alhoewel er op dat moment nog getwijfeld kon worden of deze kopgroep van vier renners het vol zou kunnen houden tot aan de finish is dat toch wat ze uiteindelijk voor elkaar wisten te krijgen en in de aanloop naar de finishlijn, een kange rechte lijn van 800 meter in licht stijgende lijn, zet Damien Gaudin (Europcar) de sprint aan en wint zo Cholet-Pays de Loire 2013!

  De klassementen van Cholet Pays de Loire 2013

  Het klassement van de wedstrijd

  Hieronder vindt u de top 10 van deze 36ste editie van Cholet-Pays de Loire:

  1/ Damien Gaudin (Europcar) - 5h12'33"
  2/ Marcel Wyss (IAM Cycling) - +0'01"
  3/ Rein Taaramae (Cofidis solutions crédits) - +0'03"
  4/ Matthias Brändle (IAM Cycling) - +0'06"
  5/ Francis Mourey (FDJ) - +1'03"
  6/ Dominique Rollin (FDJ) - +1'11"
  7/ Pieter Jacobs (Topsport Vlaanderen-Baloise)
  8/ Kévin Reza (Europcar)
  9/ Patrick Schelling (IAM Cycling)
  10/ Guillaume Levarlet (Cofidis solutions crédits)

  Challenge des 10 Bosses

  De beste klimmer van deze wedstrijd was dus Marcel Wyss (IAM Cycling), aan de basis van de kopgroep van de dag en voortdurend voorop in de verschillende beklimmingen, die dit klassement wint met niet minder dan 48 punten, van de 90 die beschikbaar waren:

  1/ Marcel Wyss (IAM Cycling) - 48 punten
  2/ Rein Taaramae (Cofidis solutions crédits) - 22 punten
  3/ Damien Gaudin (Europcar) - 13 punten
  4/ Matthias Brändle (IAM Cycling) - 2 punten

  Jongerenklassement

  In het jongerenklassement wist Matthias Brändle (IAM Cycling) de eerste plaats te pakken:

  1/ Matthias Brändle (IAM Cycling) - 5h12'39"
  2/ Kévin Reza (Europcar) - +1'05"
  3/ Patrick Schelling (IAM Cycling)
  4/ Clément Koretzky (Bretagne-Séché Environnement)
  5/ Evaldas Siskevicius (Sojasun) - +1'08"

  Klassement van de Coupe de France PMU 2013

  Na deze 3de wedstrijd van de Coupe de France PMU 2013 staat Justin Jules (La Pomme Marseille) nog altijd aan kop van dit klassement, terwijl Damien Gaudin (Europcar) dankzij zijn overwinning in het klassement binnenkomt:

  1/ Justin Jules (La Pomme Marseille) - 68 punten
  2/ Damien Gaudin (Europcar) - 50 punten
  3/ Edwig Cammaerts (Cofidis solutions crédits) - 50 punten
  4/ Yauheni Hutarovich (AG2R La Mondiale) - 35 punten
  5/ Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale) - 35 punten

  De volgende wedstrijd van de Coupe de France PMU 2013 is de Route Adélie de Vitré.

  De foto's van Cholet Pays de Loire 2013

  Een selectie van 85 foto's van Cholet-Pays de Loire 2013 is nu online:

  >> Bekijk de foto's van Cholet Pays de Loire 2013

  * Damien Gaudin is afkomstig uit Beaupréau, een stad op het parcours van Cholet-Pays de Loire
  ** Anthony Geslin (FDJ), Axel Domont (AG2R La Mondiale), Cyril Gautier (Europcar), Fabien Schmidt (Sojasun), Evaldas Siskevicius (Sojasun), Jérôme Coppel (Cofidis solutions crédits), Guillaume Levarlet (Cofidis solutions crédits), Eliot Lietaer (Topsport Vlaanderen-Baloise), Ruben Fernandez (Caja Rural), Florian Vachon (Bretagne-Séché Environnement), Grégoire Tarride (La Pomme Marseille), Mathieu Drujon (BigMat-Auber 93), Loïc Desriac (Roubaix-Lille Métropole) en Eric Berthou (Team Raleigh)

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 4 reacties | 3107x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Cholet-Pays de Loire| Coupe de France PMU | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 4 reacties!
 1. Franck bouyer est aussi originaire de beaupreau. tout comme ma famille. lol. merci thomas pour ces infos t super!

  | jonathan jo | zondag 17 maart 2013 om 19:29:15

 2. Très belle victoire devant un nombreux public. Damien annonce que sur les classiques, il faudra compter sur lui. C'est l'homme en forme du moment.
  Il a étudié les 100 derniers km avec Franck Bouyer cette semaine, et montre aujourd'hui tout son talent.

  | JP | zondag 17 maart 2013 om 20:02:15

 3. Décidément, et c'est heureux, Damien GAUDIN est en super forme. Ça promet pour les toutes prochaines grandes classiques. Il faut aussi noter l'excellente forme actuelle de Sylvain CHAVANEL.
  Je note aussi les progrès constants de Rein Taaramae après une bien mauvaise période.
  J'en profite pour souhaiter un prompt et complet rétablissement au malheureux Laurent JALABERT.
  "P 22"

  | Pierre CROLAIS | zondag 17 maart 2013 om 20:58:25

 4. bravo to the Europcar Team ,keep it up .

  | winston williams | maandag 18 maart 2013 om 1:54:57

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes plus vijf ?