vrijdag 22 februari 2013 om 22u36

Dit weekend vindt de allereerste editie van de Boucles Drôme Ardèche plaats. De wedstrijd "les Boucles du Sud Ardèche" is namelijk van naam veranderd in Classic Sud Ardèche (de wedstrijd die deze zondag 25 februari 2013 plaats zal vinden) en zag de geboorte van het kleine zusje, de Drôme Classic, die plaats zal vinden deze zaterdag 24 februari 2013.

Samen met de amateurwedstrijd "La Classic du Rocher" vormen deze twee wedstrijden "Les Boucles du Sud Ardèche" en in dit artikel vindt u het parcours van deze wedstrijden op Google Maps/Google Earth.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


zaterdag 24 februari 2013 - La Drôme Classic - 193,8 km

Vanwege sneeuw is de allereerste editie van La Drôme Classic uiteindelijk geannuleerd. U vindt hieronder alle informatie over wat het parcours had moeten zijn van deze nieuwe wedstrijd.

De allereerste editie van La Drôme Classic vindt plaats rondom de stad Montmeyran.

Deze wedstrijd begint met een lusje ten westen van de stad (23,8 km), gevolgd door een terugkeer naar de startlocatie vanwaaruit 5 rondjes gereden zullen worden op een lusje wat zich met name ten zuiden van Montmeyran bevindt (5 x 32,9 km). In dit lusje klimmen de renners steeds opnieuw de Côte d'Allex, de belangrijkste klim van deze wedstrijd. Het laatste lusje is dan heel kort want vanaf de startlocatie gaat het naar het noorden voor uitsluitend het stuk ten noorden van de stad van de hoofdlus van de wedstrijd, gevolgd door een stukje van oost naar west om terug te keren naar de startlocatie die dit keer de finishlocatie zal zijn (5,5 km).

In totaal bedraagt de afstand van deze wedstrijd 193,8 kilometer.

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours op Google Maps voor deze wedstrijd. Op de kaart zijn de verschillende lusjes aangegeven met oplopende tinten paars. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te openen.
Het tijd- en routeschema van La Drôme Classic 2013 Het profiel van La Drôme Classic 2013 De kaart met het parcours van La Drôme Classic 2013 op Google Maps

La Drôme Classic 2013

[X] Close

La Drôme Classic 2013

[X] Close

zondag 25 februari 2013 - La Classic Sud Ardèche - 197,8 km

Het tweede deel van het weekend in de Drôme/Ardèche streek bevat een nieuwe editie van La Classic Sud Ardèche-Souvenir Francis Delpèche (voorheen Les Boucles du Sud Ardèche).

De start zal plaats vinden in Bourg Saint Andéol maar het parcours loopt allereerst noordwaarts, op naar de werkelijke start in Saint Montan. Vandaaruit daalt het peloton weer terug af naar Bourg Saint Andéol waar de renners naar het westen af zullen slaan voor een parcours via de Côte du Ranc Pointu en de Côte du Serre de Tour, een stukje verderop gevolgd door de Col de la Serre en dichterbij de finishstad de Côte du Vignal en de Côte de Chapias.

In het slotlusje rondom Ruoms vinden de renners nog twee klimmetjes, de Rocher de Sampzon en de Côte de la Vignasse, die ze beide 3 maal zullen beklimmen want dit lusje wordt 3 maal afgelegd.

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en het parcours van La Classic Sud Ardèche op Google Maps. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
Het tijd- en routeschema van La Classic Sud Ardèche 2013 Het profiel van La Classic Sud Ardèche 2013 De kaart met het parcours van La Classic Sud Ardèche 2013 op Google Maps

La Classic Sud Ardèche 2013

[X] Close

La Classic Sud Ardèche 2013

[X] Close

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het parcours van de Boucles Drôme Ardèche 2013 in Google Earth

U heeft zojuist alle details kunnen terugvinden van het parcours van de twee wedstrijden die de eerste editie vormen van de Boucles Drôme Ardèche met onder andere de tijd- en routeschema's, de wedstrijdprofielen en voor beide wedstrijden een kaart op Google Maps met daarop het parcours.

Als u het volledige parcours van de Boucles Drôme Ardèche 2013 liever in één oogopslag bekijkt kunt u onderstaand KML bestandje downloaden en openen in Google Earth.
>> Download het parcours van de Boucles Drôme Ardèche 2013 in Google Earth

De kaart van de Boucles Drôme Ardèche 2013

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

5 reacties | 5271x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Open Street Maps/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn 5 reacties!
  1. Tiens, une course dans mon coin :) Déjà que l'Etoile de Bessèges n'en est pas très loin, ici, on se rapproche de chez moi !

    Pour ma part, c'est du 50-50 : étape drômoise un peu décevante, étape ardéchoise plutôt bonne. La première est dans une zone trop plate autour de Valence, alors que plus au sud il y avait des possibilités autour de Dieulefit, de Die, de Nyons (même Montélimar à la limite). Certes il ne faut pas s'attendre à des étapes aussi difficiles que dans le Tour de France, mais pour une première édition, il y avait de meilleures solutions.

    Sinon le parcours ardéchois me plaît un peu plus, longeant les gorges de l'Ardèche, et proposant bien plus de difficulté. Seul regret, j'aurais plutôt fait terminer l'étape à Vallon-Pont-d'Arc afin de laisser le dernier passage à Sampzon comme juge de paix. Les "petites" côtes sont bien exploitées et c'est pas plus mal !

    Merci en tout cas Thomas de m'avoir fait découvrir cette course, dont j'aurais totalement ignoré l'existence ! :)

    | Linkinito | zaterdag 23 februari 2013 om 01u52

  2. Merci Thomas,
    je ne savais pas qu'une seconde course avait été créée cette année.
    Nous verrons bien ce qu'elle donnera cette Drôme Classic, où nous risquons d'avoir une course assez débridée sur ce type de parcours.

    Linkinito, c'est la 4e année que les boucles sud ardèche sont pro avec des victoires de Riblon (2010), Vichot (211) et Pauriol (2012) : en espérant une nouvelle victoire française.

    | Aurélien M. | zaterdag 23 februari 2013 om 09u11

  3. Bonjour !

    J'aurais aimé vous faire découvrir une nouvelle course qui ait réellement lieu. Malheureusement, la neige en a décidé autrement puisque les routes étaient blanches à l'heure du départ. Initialement, il était question de repousser le départ d'une heure mais cet après-midi encore il y a de la neige de prévue.

    Pour l'instant, la course de demain aura lieu normalement.

    | Thomas Vergouwen | zaterdag 23 februari 2013 om 12u16

  4. Bonjour Thomas,

    avec toutes ses annulations (Lugano et Kuurne), la classique Sud Ardèche a-t'elle lieu ?

    | Aurélien M. | zondag 24 februari 2013 om 11u50

  5. Désolé de ne pas avoir répondu plus tôt ;-). La Classic Sud Ardèche a bien lieu effectivement, pas de neige aujourd'hui apparamment !

    | Thomas Vergouwen | zondag 24 februari 2013 om 13u29

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één plus vier ?