home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van de Ster van Bessèges 2013 op Google Maps/Google Earth

Toegevoegd: woensdag 30 januari 2013 om 0:13:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Ster van Bessèges 2013 op Google Maps/Google EarthDeze woensdag gaat de eerste Franse etappekoers van het seizoen 2013, de Etoile de Bessèges, van start in Bellegarde en deze zal bijna 700 kilometer verderop finishen in Alès.

  Net als vorig jaar kent de 43ste editie van de Ster van Bessèges 6 etappes in 5 dagen, waarvan één in de vorm van een individuele tijdrit, de laatste dag, na een halve etappe de ochtend.


  De wedstrijd vindt plaats van woensdag 30 januari tot en met zondag 3 februari 2013. Deze wedstrijd werd vaak overheerst en gewonnen door een sprinter, maar net als vorig jaar zou het klassement van de wedstrijd wel eens zwaar beïnvloed kunnen worden door de tijdrit bergop in de laatste etappe. 695,7 kilometer wachten de renners in deze 6 etappes.

  1/ woensdag 30 januari 2013 - Grand prix de la terre d'Argence - Bellegarde > Beaucaire - 154 km

  Na de start van deze eerste etappe in Bellegarde vertrekken de renners naar het zuid-oosten tot aan Fourques voordat ze weer opklimmen naar het noorden tot aan Beaucaire waarna ze weer terugkeren naar Bellegarde.

  In de stad waar de etappe van start ging slaan ze dan af op de Rue de la Tour voor de beklimming van de Côte de la Tour, een klim van de 2de categorie. Na deze eerste klim van de Etoile de Bessèges 2013 zetten ze hun weg verder naar het noord-oosten naar Saint-Vincent, Montfrin en Aramon voordat ze de Rhône oversteken en zo, door de Rhône te volgen, uitkomen in Vallabrègues waar ze wederom de Rhône oversteken.

  Ze vinden dan de bevoorradingszone op het Île du Comté op de weg terug naar Bellegarde waar ze de Côte de la Tour opnieuw beklimmen. Via Fourques keren ze dan terug naar Beaucaire waar een tussensprint plaats zal vinden op dde finishlijn op de Quai de la Paix.

  Ten slotte rijden ze 4 rondjes op een circuit van 6,6 km rondom Beaucaire.

  Hieronder vindt u het parcours van deze etappe op Google Maps en het etappeprofiel. Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.
  Het tijd- en routeschema van etappe 1 van de Ster van Bessèges 2012 De kaart met het parcours van etappe 1 van de Ster van Bessèges 2013 sur Google Maps Het profiel van etappe 1 van de Ster van Bessèges 2013

  1/ Bellegarde > Beaucaire

  [X] Close

  1/ Bellegarde > Beaucaire

  [X] Close

  2/ donderdag 31 januari 2013 - Nîmes > Saint-Ambroix > Les Fumades - 157 km

  De 2de etappe gaat van start in Nîmes en de renners vertrekken dan naar het noorden, via Uzès en Saint-Laurent-la-Vernède waar ze een klim van de 2de categorie op hun weg vinden.

  Ze rijden dan verder tot aan Barjac en buigen vervolgens af naar het noord-westen tot aan Saint-Jean-de-Maruéjols-et-Avéjan. Een paar kilometer verderop komen ze op de top van een tweede klim van de 2de categorie.

  Ze zetten dan koers naar de finishlijn in Les Fumades maar moeten nog 4 rondjes van 7,7 kilometer afleggen rondom de finishstad.

  Hieronder vindt u het parcours van deze etappe op Google Maps en het etappeprofiel. Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.
  Het tijd- en routeschema van etappe 2 van de Ster van Bessèges 2012 De kaart met het parcours van etappe 2 van de Ster van Bessèges 2013 sur Google Maps Het profiel van etappe 2 van de Ster van Bessèges 2013

  2/ Nîmes > Les Fumades

  [X] Close

  2/ Nîmes > Les Fumades

  [X] Close

  3/ vendredi 1er février 2013 - Grand Prix de Bessèges - Bessèges > Bessèges - 152 km

  De 3de etappe kent haar start en finish in Bessèges, de stad die haar naam heeft gegeven aan de wedstrijd en waar deze tot in 2011 finishte.

  Na de start zetten de renners koers richting het oosten tot aan Le Vieux Buis waarna ze verder rijden tot aan de klim van de Col de Trélis.

  Na deze berg gaat het verder naar het zuid-oosten tot aan Saint-Florent-sur-Auzonnet en vervolgens naar het noord-oosten via Molières-sur-Cèze en Saint-Brès waar ze afslaan naar het noord-westen tot aan Sauvas waar een weg naar het noorden hen terugbrengt naar Bessèges.

  Bij de eerste doorkomst over de finishlijn strijden ze om de eerste tussensprint en vervolgens leggen ze nog 2 maal ditzelfde circuit van 44,7 kilometer af, met een nieuwe tussensprint bij de 3de doorkomst over de finishlijn.

  Als klap op de vuurpijl heeft de organisator van de wedstrijd 3 rondjes op een circuit van 6,8 kilometer bedacht rondom Bessèges.

  Hieronder vindt u het parcours van deze etappe op Google Maps en het etappeprofiel. Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.
  Het tijd- en routeschema van etappe 3 van de Ster van Bessèges 2012 De kaart met het parcours van etappe 3 van de Ster van Bessèges 2013 sur Google Maps Het profiel van etappe 3 van de Ster van Bessèges 2013

  2/ Bessèges > Bessèges

  [X] Close

  3/ Bessèges > Bessèges

  [X] Close

  4/ zaterdag 2 februari 2013 - Grand Prix Gard Rhodanien - Sabran > Pont Saint Esprit

  Na het vertrek vanuit Sabran (Combe eigenlijk), vindt de werkelijke start stilstaand plaats 4,4 kilometer verderop, net na de doorkomst door Bagnols-sur-Cèze. De renners gaan dan richting het noord-oosten voordat ze weer terug afdalen naar het zuiden langs de Rhône tot aan Codolet waar ze deze rivier oversteken.

  Na doorkomst door Caderousse steken ze deze opnieuw over naar Roquemaure om vervolgens koers te zetten richting het westen tot aan Saint-Victor-la-Coste en vervolgens naar het noorden tot aan Laudun-l'Ardoise.

  Ze beklimmen daar een helling van 10% die luistert naar de naam Mur de Laudun (2de categorie) alvorens koers te zetten naar Tresques, Le Moulin en Cavillargues en vervolgens een terugkeer naar Sabran.

  Via Saint-Marcel-de-Careiret en Goudargues komen ze dan in de bevoorradingszone uit. Een kleine tien kilometer verderop bereiken ze de top van een helling van de 2de categorie in Chartreuse de Valbonne.

  Via Saint-Alexandre en Saint-Nazaire rijden ze dan richting de finishlijn in Pont-Saint-Esprit waar een tussensprint op het programma staat.

  Om het allemaal af te maken doen ze nogmaals het lusje via Carsan, Saint-Alexandre, Saint-Nazaire en Vénéjan terug naar de finishlijn op Boulevard Gambetta.

  Hieronder vindt u het parcours van deze etappe op Google Maps en het etappeprofiel. Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.
  Het tijd- en routeschema van etappe 4 van de Ster van Bessèges 2012 De kaart met het parcours van etappe 4 van de Ster van Bessèges 2013 sur Google Maps Het profiel van etappe 4 van de Ster van Bessèges 2013

  4/ Sabran > Pont Saint Esprit

  [X] Close

  4/ Sabran > Pont Saint Esprit

  [X] Close

  5/ zondag 3 februari 2013 - ochtend - Grand Prix d'Alès en Cevennes - Alès > Alès - 69 km

  De laatste dag van de wedstrijd begint 's ochtends met een etappe van 69 kilometer met start en finish in Alès.

  Het rondje loopt via Générargues, Anduze en vervolgens naar Ners aan de oostkant en wederom naar het noorden tot aan Servas voor terugkeer naar Alès. De finish van deze laatste gewone etappe vindt plaats op de Quai Boisier de Sauvages.

  Hieronder vindt u het parcours van deze etappe op Google Maps en het etappeprofiel. Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.
  Het tijd- en routeschema van etappe 5 van de Ster van Bessèges 2012 De kaart met het parcours van etappe 5 van de Ster van Bessèges 2013 sur Google Maps Het profiel van etappe 5 van de Ster van Bessèges 2013

  5/ Alès > Alès

  [X] Close

  5/ Alès > Alès

  [X] Close

  6/ zondag 3 februari 2013 - middag - Alès > Alès (tijdrit)

  Net als vorig jaar vindt de laatste etappe van de Etoile de Bessèges plaats in de vorm van een individuele tijdrit bergop vanuit Alès. Met vertrek vanaf de finishlijn van de ochtendetappe rijden ze allereerst naar het noorden over de N106 om vervolgens in omgekeerde richting weer terug te rijden en vervolgens af te buigen naar de Quai Ferréol via de Pont de Rochebelle. Op de Route de Saint-Jean-du-Pin buigen ze dan af naar rechts op de Promenade de l'Ermitage die ze tot aan de top zullen beklimmen.

  Deze etappe zal waarschijnlijk net als vorig jaar een behoorlijke invloed hebben op het algemeen klassement van de wedstrijd. Als een goede klimmer in de sprintersetappe voldoende oplet en met het peloton zal finishen zou hij wel eens goed genoeg geplaatst kunnen zijn om de Etoile de Bessèges 2013 te winnen door extra tijd terug te pakken in deze laatste etappe.

  Hieronder vindt u het parcours van deze etappe op Google Maps en het etappeprofiel. Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.
  Het tijd- en routeschema van etappe 6 van de Ster van Bessèges 2012 De kaart met het parcours van etappe 6 van de Ster van Bessèges 2013 sur Google Maps Het profiel van etappe 6 van de Ster van Bessèges 2013

  6/ Alès > Alès

  [X] Close

  6/ Alès > Alès

  [X] Close

  De ster van Bessèges 2013 in Google Earth

  Bekijkt u het parcours van de Etoile de Bessèges 2013 liever in Google Earth om zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht te maken over het parcours van de verschillende etappes, dan kunt u Google Earth downloaden en vervolgens op onderstaande link klikken:

  > Download het parcours van de Ster van Bessèges 2013 in Google Earth
  De kaart van de Ster van Bessèges 2013

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 8493x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Ster van Bessèges| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. nous pourrions envisager pour l'avenir 2014 une arrivée sur le grès à DIONS / 170 m d'altitude, un moulin à vent magnifique, un village authentique, des habitants sympathiques, amoureux du vélo.Le benelux est bien représenté amitiés à tous
  0676588400

  | VINCENT Françoise | woensdag 30 januari 2013 om 16:04:38

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee plus vijf ?