home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

André Greipel breekt een record: 13de etappeoverwinning in de Tour Down Under!

Toegevoegd: vrijdag 25 januari 2013 om 8:56:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  André Greipel breekt een record: 13de etappeoverwinning in de Tour Down Under!De 4de etappe van de Tour Down Under 2013 zag André Greipel (Lotto-Belisol) een record verbreken. Het record van het aantal etappeoverwinningen in de geschiedenis van de Australische wedstrijd! De Duitse renner pakte namelijk vandaag zijn 13de etappeoverwinning en versloeg hiermee het record van Robbie McEwen van 12 overwinningen.

  De samenvatting van de 4de etappe van de Tour Down Under 2013: Modbury > Tanunda

  130 renners verschenen vandaag aan de start in Modbury, na de opgave van Timothy Duggan (Team Saxo-Tinkoff) na zijn valpartij gisteren. Al snel na de start van de etappe moest Nathan Haas (Garmin-Sharp) opgeven met ademhalingsproblemen.

  In de 2de kilometer kwam de eerste aanval van Philippe Gilbert (BMC Racing Team) en Damien Howson (UniSA-Australia) en aangezien zij geen directe bedreiging vormden voor het algemeen klassement liet het peloton hen ervandoor gaan. Hun voorsprong liep op tot waarden rond de 3 minute, waarmee Gilbert toch tijdelijk virtueel leider van het algemeen klassement werd.

  Op de top van Humbug Scrub pakte Damien Howson de punten voor Gilbert en in het peloton aangevoerd door Team Sky, pakte Jack Bobridge (Blanco Pro Cycling Team) een paar waardevolle punten voor het bergklassement, waarmee hij opklom tot de eerste plaats in dit klassement.

  Halverwege de etappe hielpen alle ploegen mee in de achtervolging van het leidersduo. Hun voorsprong was toen teruggelopen tot twee minuten en bleef snel terug lopen.
  Philippe Gilbert pakte de punten en de bonificatieseconden in de tussensprint in Mount Pleasant, voor Howson. In het peloton pikte Graeme Brown (Blanco Pro Cycling Team) de laatste bonificatieseconden, hiermee voorkomend dat Geraint Thomas (Team Sky) zijn voorsprong op Brown's ploegmaat Tom-Jelte Slagter verder zou kunnen opbouwen. De top 3 van de tweede tussensprint in Springton was identiek aan de eerste.

  Op iets minder dan 10 kilometer van de finish wist het peloton eindelijk terug te komen op het leidersduo en werd een massasprint voorbereid. In de aanloop hiernaar waren er weer verschillende valpartijen maar Greg Henderson (Lotto-Belisol) wist ondanks dat André Greipel toch in een perfecte positie af te leveren om de etappe te winnen, met een fietslengte van Roberto Ferrari (Lampre-Merida) en Jonathan Cantwell (Team Saxo-Tinkoff).

  De klassementen na de 4de etappe van de Tour Down Under 2013

  Het etappeklassement voor 4/ Modbury > Tanunda

  Hieronder vindt u de top 5 van deze etappe:

  1/ André Greipel (Lotto-Belisol) - 3h02'52"
  2/ Roberto Ferrari (Lampre-Merida)
  3/ Jonathan Cantwell (Team Saxo-Tinkoff)
  4/ Andy Fenn (Omega Pharma-QuickStep)
  5/ Barry Markus (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team)

  Algemeen klassement

  Geen wijzigingen in de top van het algemeen klassement:

  1/ Geraint Thomas (Team Sky) - 12h59'09"
  2/ Tom-Jelte Slagter (Blanco Pro Cycling Team) - +0'05"
  3/ Javier Moreno (Movistar Team) - +0'06"
  4/ Ben Hermans (Radioshack-Leopard) - +0'08"
  5/ Daniele Pietropolli (Lampre-Merida) - +0'15"

  De andere klassementen

  In het jongerenklassement zien we ook geen wijzigingen met Tom-Jelte Slagter (Blanco Pro Cycling Team) nog altijd aan kop voor Ion Izagirre (Euskaltel-Euskadi).

  Het bergklassement begint weer wat puntenverschillen te tonen in de top met Jack Bobridge (Blanco Pro Cycling Team) aan de leiding met 20 punten en Geraint Thomas (Team Sky) die blijft steken op 16 punten.

  Bij de sprinters staat André Greipel (Lotto-Belisol) aan kop met 30 punten, voor Geraint Thomas (Team Sky) met 29 en Philippe Gilbert (BMC Racing Team) met 28.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 1918x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour Down Under| Tour Down Under 2013 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven keer zeven ?