home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

De Grand Prix Cycliste la Marseillaise 2013, het parcours op Google Maps/Google Earth en de deelnemende ploegen

Toegevoegd: donderdag 24 januari 2013 om 22:09:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  De Grand Prix Cycliste la Marseillaise 2013, het parcours op Google Maps/Google Earth en de deelnemende ploegenTerwijl de UCI WorldTour van dit nieuwe wielerseizoen pas net van start is gegaan met de Santos Tour Down Under 2013, nadert de voorbereiding van de openingswedstrijd van het Europese wielerseizoen, om precies te zijn het Franse wielerseizoen, zijn einde.

  Deze zondag 27 januari 2013 vindt namelijk de Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2013 plaats en het betreft hier zoals gebruikelijk weer de eerste wedstrijd van het seizoen in Frankrijk en zelfs in Europa.

  Deze gaat de Etoile de Bessèges vooraf want die wedstrijd vertrekt op 30 januari en "la Marseillaise" is ook de eerste van 16 wedstrijden van de Coupe de France PMU.


  In dit artikel vindt u alle informatie over deze wedstrijd met het precieze parcours op Google Maps/Google Earth, het tijd- en routeschema, het profiel en de lijst van deelnemende ploegen aan de Grand Prix Cycliste La Marseillaise.

  Winnen of niet winnen, that's the question!

  Samuel DumoulinVan de Grand Prix Cycliste La Marseillaise wordt vaak gezegd dat het een wedstrijd is die je absoluut niet moet winnen aangezien deze ongeluk zou brengen voor de winaar en deze vervolgens een slecht seizoen zou hebben.

  2012 was echter niet het eerste jaar wat liet zien dat deze legende in het peloton niet altijd waar wordt. Na de Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2012 te hebben gewonnen en met name ook dankzij zijn 2de plaatsen in de Tour du Finistère, de Grand Prix de Plumelec-Morbihan en de Polynormande, won Samuel Dumoulin (op dat moment bij Cofidis, inmiddels terug bij AG2R La Mondiale) het individueel slotklassement van de Coupe de France PMU 2012!

  Deze zondag zullen we dus zien wie Samuel Dumoulin op zal volgen, in de openingswedstrijd van dit seizoen en vervolgens bovenin het klassement van de Coupe de France PMU!

  Het parcours van de Grand Prix Cycliste la Marseillaise 2013 op Google Maps

  Na de wijziging van het parcours vorig jaar heeft de 34ste editie van de Grand Prix Cycliste La Marseillaise een identiek parcours aan dat van vorig jaar.

  Het enige wat er verandert vinden we in het tijd- en routeschema. Deze zondag gaat de wedstrijd namelijk vroeger van start, om 12u00, voor de deuren van het Conseil Général des Bouches-du-Rhône (13) in Marseille en vervolgens de werkelijke start 9 kilometer verderop in Allauch (Logis Neuf; rond 12u20). Zoals gebruikelijk vertrekken de renners noordwaarts naar het achterland van Marseille via Gréasque en Fuveau tot aan het noorden van Châteauneuf-le-Rouge.

  Ze rijden vervolgens langs de snelweg A8 tot aan Rousset waar ze vervolgens weer afdalen tot aan Les Michels voordat ze terugkeren naar Fuveau. Van daar uit zetten ze de reis verder zuidwaarts tot aan Belcodène en vervolgens weer terug naar het noorden via Peynier en Trets.

  Via de Pas de la Couelle, ook wel luisterend naar de bijnaam Petit Galibier (GPM 1; gemiddeld stijgingspercentage van 4,3% over 7,3 km met een maximum van 7%), komen ze in het departement de Var en de stad Saint-Zacharie uit. Daar wijkt het parcours dan af van vorig jaar want in plaats van rechtsaf te slaan naar Auriol, gaat het parcours verder naar links richting Nans-les-Pins.

  In Plan-d'Aups-Sainte Baume komen ze dan weer terug op het gebruikelijke parcours en beklimmen ze de Col de l'Espigoulier (GPM 2). 723 meter hoog en de hoogste via de weg bereikbare berg van de Bouches-du-Rhône. Via Gémenos komen ze dan boven op Julhan les Bastides (GPM 3).

  Via Roquefort-la-Bédoule en Cassis keren ze terug naar Marseille waar de finish tussen ongeveer 16u02 en 16u13 plaats zal vinden voor het Stade Velodrome na 148,1 kilometer.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, de Google Maps kaart met het parcours en het profiel van de Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2013. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  L'itinéraire horaire du Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2013 Het profiel van de Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2013 De kaart met het parcours van de Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2013 op Google Maps

  Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2013

  [X] Close

  Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2013

  [X] Close

  Het parcours van de Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2013 in Google Earth

  Als u het parcours van de Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2013 liever in Google Earth bekijkt om zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht over het parcours te maken, kunt u het downloaden in Google Earth door op onderstaande link te klikken:
  > Downloadt het parcours van de Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2013 in Google Earth

  De lijst van deelnemende ploegen aan de Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2013

  De Grand Prix Cycliste La Marseillaise is een klasse 1.1 wedstrijd van de UCI Europe Tour kalender. Dit betekent dat de organisatie UCI ProTeams tot 50% van het peloton kan uitnodigen en continental pro ploegen, continental ploegen en nationale ploegen.

  In dit geval komen de 18 ploegen die hieronder genoemd worden (één meer dan vorig jaar) aan de start van de Grand Prix Cycliste La Marseillaise 2013 (6 UCI ProTeams, 8 Continental Pro ploegen en 4 Continental ploegen). We kunnen dus stellen dat het deelnemersveld dit jaar van betere kwaliteit is want we gaan van 3 UCI ProTeams naar 6.Wat betreft de afkomst van deze ploegen komt 50% uit Frankrijk (9 ploegen), 28% uit België (5 ploegen), 11% uit Nederland (2 ploegen), 5,6% uit Spanje en Zwitserland (1 ploeg voor beide landen).

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 7922x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Grote Prijs la Marseillaise| Coupe de France PMU| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier plus één ?