home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van de Tour Down Under 2013 op Google Maps/Google Earth

Toegevoegd: zaterdag 19 januari 2013 om 22:07:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Tour Down Under 2013 op Google Maps/Google EarthOver een paar dagen gaat de Tour Down Under van start in Zuid-Australië, in Prospect om precies te zijn. 758,5 kilometer verderop, in Adelaide, zullen we dan weten wie de winnaar is van de eerste wedstrijd van de UCI WorldTour 2013.

  Zoals gebruikelijk zal dit alles voorafgegaan worden door de Down Under Classic, die nu de People's Choice Classic heet en die officieel geen onderdeel uitmaakt van de Tour Down Under maar ingeschreven staat in de UCI criterium kalender waarmee het voor renners van UCI ProTeams mogelijk is hieraan deel te nemen.

  In dit artikel vindt u alle informatie over het parcours van de Tour Down Under 2013 op Google Maps/Google Earth kaarten en de profielen van alle etappes.

  De Tour Down Under 2013 vindt plaats van dinsdag 22 tot en met zondag 27 januari 2013 en is nu alweer een aantal jaren de eerste wedstrijd van de UCI WorldTour, daarmee Paris-Nice voorafgaand want deze Franse wedstrijd vindt zoals gebruikelijk in maart plaats.

  Het parcours van de Tour Down Under 2013 op Google Maps

  Laten we de verschillende etappes eens één voor één bekijken ...

  zondag 20 januari 2013 - People's Choice Classic - 51 km

  Het feest in Australië gaat van start met de People's Choice Classic die dus niet officieel onderdeel uitmaakt van de Tour Down Under als een UCI WorldTour evenement maar een officieel UCI criterium is.

  Zoals gebruikelijk vormt een gesloten circuit van 1,7 kilometer rondom Rymill Park het volledig vlakke parcours voor deze Down Under Classic. De renners doen 30 rondjes op dit circuit wat betekent dat er een totaalafstand van 51 kilometer is. De start van de wedstrijd vindt plaats rond 19 uur (plaatselijke tijd, 9u30 Nederlandse tijd) voor een verwachte finish rond 20 uur.

  Bij de 5de, 10de, 15de en 20ste doorkomst over de finishlijn kunnen de renners extra premies pakken in de sprint.

  Hieronder vindt u het parcours van de Down Under Classic op Google Maps en het bijbehorende profiel. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  De kaart met het parcours van de People's Choice Classic op Google Maps Het profiel van de People's Choice Classic

  Tuesday 22 januari 2013 - 1/ Prospect > Lobethal - 135 km

  De eerste etappe van de Tour Down Under 2013 gaat van start in Prospect, net ten noorden van Adelaide, en deze etappe kent een afstand van 135 kilometer.

  Al snel na het verlaten van de geneutraliseerde start gaat het parcours van de etappe landinwaarts en lopen de wegen dus al snel bergop. De eerste klim die onderdeel uitmaakt van het bergklassement is op Checker Hill Road, na iets minder dan 42 kilometer.

  Net na Mount Torrens komt het peloton op een lokaal circuit rondom de finishstad, Lobethal, terecht. Zij leggen bijna 3 volledige rondjes af op dit circuit want de finishlijn ligt vrijwel aan het einde ervan. Bij de 3 keer dat de renners door Charleston zullen ze strijden voor een tussensprint.
  De kaart met het parcours van de eerste etappe van de Tour Down Under 2013 op Google Maps Het profiel van de eerste etappe van de Tour Down Under 2013

  woensdag 23 januari 2013 - 2/ Mount Barker > Rostrevor - 116.5 km

  Na de start van de tweede etappe vanuit Mount Barker, begeeft het peloton zich eerst naar het zuiden, tot aan Macclesfield. Vandaaruit rijdens ze kort naar het westen tot aan Meadows, vanwaaruit ze wederom koers zetten naar het noorden. Na een tussensprint in Echunga, gaan ze verder tot aan Hahndorf waar ze vreemd genoeg ineens een lokaal lusje afleggen via Littlehampton (vlakbij de start van de etappe) en wederom terug naar Hahndorf.

  Net na dit lokale lusje gaan ze verder naar het noorden en zullen ze sprinten in Oakbank. Eénmaal aangekomen in Cuddle Creek buigen ze af naar het westen naar de finish. Voordat ze daar aan komen beklimmen ze echter nog de enige berg van deze etappe, op Corkscrew Road in Montacute. Deze weg heeft niet voor niets deze naam gekregen want de weg lijkt echt te draaien tot aan de top.
  De finish ligt op 116,5 kilometer van de start in Rostrevor.
  De kaart met het parcours van de tweede etappe van de Tour Down Under 2013 op Google Maps Het profiel van de tweede etappe van de Tour Down Under 2013

  donderdag 24 januari 2013 - 3/ Unley > Stirling - 139 km

  Na de start vanuit Unley, verlaat deze 3de etappe de geneutraliseerde zone 6 kilometer verderop, vlakbij Glen Osmond. Via de Mount Barker Road klim komen de renners al na zo'n 32 kilometer terecht in Stirling en 6 laps rondjes op een lokaal circuit via Bradbury en Mylor vormen dan het tweede deel van deze etappe. Op dit circuit zullen de renners, bij de eerste en tweede doorkomst in Heathfield, een tussensprint doen.

  De totaalafstand van deze etappe is 139 kilometer.
  De kaart met het parcours van de derde etappe van de Tour Down Under 2013 op Google Maps Het profiel van de derde etappe van de Tour Down Under 2013

  vrijdag 25 januari 2013 - 4/ Modbury > Tanunda - 126.5 km

  De vierde etappe tussen Modbury en Tanunda volgt een zig-zaggende weg van de start ten noord-oosten van Adelaide.

  De top van de enige klim van deze etappe, op Kersbrook Road, wordt bereikt na zo'n 30 kilometer en de etappe biedt de renners twee mogelijkheden om punten te pakken in een tussensprint, in Mount Pleasant en in Springton.
  De kaart met het parcours van de vierde etappe van de Tour Down Under 2013 op Google Maps Het profiel van de vierde etappe van de Tour Down Under 2013

  zaterdag 26 januari 2013 - 5/ McLaren Vale > Old Willunga Hill - 151,5 km

  De 5de etappe is inmiddels een echte klassieker geworden voor de Tour Down Under want deze vindt plaats op de nu echt bekende route tussen McLaren Vale en Willunga. Om het mogelijk te maken om te finishen bovenop Old Willunga Hill en zo een klimmer de kans te geven deze etappe te winnen is deze etappe vorige jaar wat langer gemaakt (van 131 naar 151,5 kilometer) door 3 maal de langste lus te doen tussen McLaren Vale, Willunga en Snapper Point (waar ze twee keer zullen sprinten) in plaats van 2 maal en maar één keer (in plaats van 2) de kortere lus, met ditmaal de finish op de top van Old Willunga Hill. Vanwege de plaats van deze klim op het parcours zullen de renners deze toch twee maal beklimmen in deze etappe. Deze wijziging is behouden voor 2013 en het parcours van de etappe blijft dus hetzelfde als vorig jaar.

  Hieronder vindt u het parcours van de vijfde etappe van de Tour Down Under 2013 op Google Maps en het etappeprofiel. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  De kaart met het parcours van de vijfde etappe van de Tour Down Under 2013 op Google Maps Het profiel van de vijfde etappe van de Tour Down Under 2013

  zondag 27 januari 2013 - 6/ Adelaide City Council Street Circuit - 90 km

  De zesde etappe is inmiddels ook een klassieker voor de Tour Down Under, aangezien deze ieder jaar plaats vindt op een circuit in het centrum van Adelaide. Dit circuit is 4,5 km lang en 20 rondjes staan op het programma voor een totale afstand van 90 kilometer.

  In het 8ste en 12de rondje zullen de renners sprinten op de start/finishstreep, terwijl ze in de 10de en 15de ronde de laatste punten kunnen pakken voor het bergklassement op een minuscuul klimmetje wat luistert naar de naam Montefiore Hill.
  De kaart met het parcours van de zesde etappe van de Tour Down Under 2013 op Google Maps Het profiel van de zesde etappe van de Tour Down Under 2013

  Het parcours van de Tour Down Under 2013 in Google Earth

  Als u het volledige parcours van de Tour Down Under 2013 etappes liever bekijkt in Google Earth dan kunt u (eventueel na eerst Google Earth te hebben geïnstalleerd) op onderstaande link klikken:

  > Download het parcours van de Tour Down Under 2013 in Google Earth

  Het parcours van de Tour Down Under 2013

  People's Choice Classic

  [X] Close

  1/ Prospect > Lobethal

  [X] Close

  2/ Mount Barker > Rostrevor

  [X] Close

  3/ Unley > Stirling

  [X] Close

  4/ Modbury > Tanunda

  [X] Close

  5/ McLaren Vale > Old Willunga Hill

  [X] Close

  6/ Adelaide City Council Street Circuit

  [X] Close

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 4068x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour Down Under| Tour Down Under 2013| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. am hoping that 2013 races will be clean so every rider will know their true potential,so if doping was the way ,that mine the races haven has a true winner,when you look at cyclist that has been ban for doping after two years coming back,i think that they should de ban for life .

  | winston williams | zondag 20 januari 2013 om 2:57:58

 2. The link for the Google Earth file is broken, it says 'Page non trouvée'. Can you fix it, please, if you still have the file? Thanks for the good work.

  | Name | vrijdag 18 oktober 2019 om 19:12:54

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven keer vijf ?