home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Reportage prijsuitreiking Coupe de France PMU 2012 - video interviews!

Toegevoegd: maandag 19 november 2012 om 0:43:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Reportage prijsuitreiking Coupe de France PMU 2012 - video interviews!Afgelopen vrijdagavond was het publiek in het Hippodrome van Vincennes niet dat wat daar gebruikelijk te vinden valt. Rondom de paardenraces die avond vond die dag namelijk de prijsuitreiking van de Coupe de France PMU 2012 plaats.

  Dit Franse wielerfeest werd uiteraard bijgewoond door de prijswinnaars maar ook door een aantal journalisten, leden van de Ligue Nationale de Cyclisme (LNC) en organisatoren van Franse wielerwedstrijden. Dé perfecte gelegenheid voor velowire.com om een aantal interviews te doen en u, net als vorig jaar, een complete reportage aan te bieden over deze avond.


  (alle filmpjes in dit artikel zijn HD en ik raad u dus aan ze full screen te openen en vervolgens de instelling 1080p HD te kiezen)

  De introductie van Marc Madiot

  Voordat de prijzen uit werden gereikt aan de winnaars nam Marc Madiot, in zijn rol als Voorzitter van de Ligue Nationale de Cyclisme (LNC) (de rol die hij heeft naast die als manager van de FDJ BigMat ploeg), het woord om de avond te introduceren.

  Na allereerst de PMU te hebben bedankt als sponsor van de Coupe de France (en als "leverancier" van zijn vrouw ;-)), en zoals gebruikelijk op een avond als deze, drong Madiot aan op de kwaliteiten van de Franse wielersport. Bekijk zijn volledige toespraak in onderstaand filmpje!

  De prijsuitreiking van de Coupe de France PMU 2012

  Vervolgens was het tijd voor de prijsuitreikingsceremonie, aan elkaar gepraat door Daniel Mangeas.

  We zien daar achtereenvolgens:
  - Arnaud Démare (FDJ BigMat), die de prijs kreeg als winnaar van het jongerenklassement van de Coupe de France PMU 2012 van Jean-Claude Cucherat, secretaris van de Union Nationale des Cyclistes Professionnels (UNCP)
  - de renners van de Bretagne-Schuller ploeg, de winnaar van het ploegenklassement die zijn prijs kreeg van Vincent Lavenu als Voorzitter van de Association des Groupes Cyclistes Professionnels (AC2000) en afgevaardigde van de Ligue Nationale de Cyclisme (en daarnaast manager van de AG2R La Mondiale ploeg)
  - gevolgd door de top 5 van het algemeen klassement van de Coupe de France PMU 2012: 5/ Romain Feillu (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) die zijn prijs kreeg van Dominique Serrano, Vice-Voorzitter van het Rassemblement des Organisateurs de Courses Cyclistes (ROCC) die even later gezelschap kreeg van zijn kersverse vrouw Amélie (!), 4/ Arnaud Démare (FDJ BigMat) ditmaal met Patrice Roy, algemeen secretaris van de Fédération Française de Cyclisme (FFC) die de prijs uitreikte, 3/ Laurent Pichon (Bretagne-Schuller) die zijn prijs kreeg van Daniel Brillon, afgevaardigde van de Ligue Nationale de Cyclisme en van de Groupement des Organisateurs Français de Critériums Cyclistes (G.O.F.C.C.), 2/ Julien Simon (Saur-Sojasun) die zijn prijs ontving van Xavier Jan, Vice-Voorzitter van de Union Nationale des Cyclistes Professionnels (UNCP) en penningmeester van de Ligue Nationale de Cyclisme (LNC) en ten slotte de winnaar Samuel Dumoulin (Cofidis, le crédit en ligne) die zijn prijs kreeg van Marc Madiot, Voorzitter van de Ligue Nationale de Cyclisme (LNC)

  Bekijk de volledige prijsuitreiking in onderstaand filmpje! (sorry voor de niet stabiele beelden, het was nogal druk voor het podium ...)

  Het interview van Samuel Dumoulin, winnaar van de Coupe de France 2012 : ­« Een mooie toevoeging aan mijn erelijst »

  Vervolgens was het tijd voor een interview met Samuel Dumoulin (Cofidis, le crédit en ligne) met wie ik het heb over zijn overwinning in het algemeen klassement van de Coupe de France PMU 2012 en met name over zijn regelmaat en de teamspirit van de Cofidis ploeg en uiteraard ook over zijn beslissing om terug te keren naar de AG2R La Mondiale ploeg.

  Ontdek zijn antwoorden in onderstaand filmpje:

  Het interview met Arnaud Démare, winnaar van het jongerenklassement van de Coupe de France 2012 : « Als beste jongere eindigen in de Coupe de France in je eerste jaar als profwielrenner, dat is een mooie beloning »

  Met Arnaud Démare (FDJ BigMat) blikken we vervolgens terug op zijn mooie seizoen in 2012, daarbij natuurlijk ook meteen vooruitkijkend naar het seizoen 2013:

  Interview Emmanuel Hubert : « ASO moet vertrouwen op het klassement van de Coupe de France »

  Emmanuel Hubert, ploegleider van de Bretagne-Schuller ploeg, was vervolgens bereid de vragen van velowire.com te beantwoorden. Allereerst blikt de ploegleider terug op de overwinning in het ploegenklassement van de Coupe de France PMU 2012 en vervolgens praten we over de selectiecriteria van de ploegen in de Tour de France, in de context van de automatische selectie van de winnaar van het ploegenklassement in de Coppa Italia di ciclismo voor de Giro d'Italia (zie helemaal aan het eind van het artikel "De deelnemende ploegen in de Giro d'Italia 2013). Ten slotte hebben we het kort over de toekomst van de ploeg die in 2013 verder gaat als Bretagne-Seché Environnement.

  Voor alle antwoorden van de sympathieke ploegleider van de Bretonse ploeg bekijkt u onderstaand filmpje!

  Interview Patrick Chassé : « Ik heb een hekel aan sprints »

  Het laatste interview is meteen ook het langste, dat met Patrick Chassé. Chassé, tegenwoordig Co-Directeur van het bedrijfje velobs wat audiovisuele en webdiensten aanbiedt in de wielerwereld, praat over verschillende onderwerpen met betrekking tot de wielersport en neemt daarbij duidelijke standpunten in.

  Als je hem op Twitter volgt zie je dat de voormalige commentator van Eurosport vaak behoorlijk vaststaande ideëen heeft over bepaalde onderwerpen en dit interview was dus dé gelegenheid om wat dieper in te gaan op een aantal punten dan wat er te lezen is op Twitter in 140 tekens en wat soms verkeerd opgevat kan worden. Patrick speelde het spelletje goed mee en praat dus openlijk over onderwerpen als de wielersport in 2012, de klassiekers vanaf 2'00", de overmacht van de sprinters vanaf 3'15", de toekomst en de modernisering van de wielersport vanaf 4'57", het parcours van de Tour de France 2013 vanaf 5'43", de Coupe de France vanaf 13'40", de selectiecriteria van de ploegen voor de Tour de France vanaf 16'46", de wielersport in 2013 vanaf 18'36" en ten slotte de beruchte « hotline » van de UCI en doping in de wielersport en daarbuiten vanaf 19'31".

  Het interview is vrij lang, het filmpje duurt bijna 22 minuten. Daarom heb ik hierboven de precieze tijden genoemd waarop de verschillende onderwerpen aangesneden worden in het filmpje. Mocht u geïnteresseerd zijn in een bepaald onderwerp dan kunt u daarmee dus meteen naar dat onderwerp springen, alhoewel ik persoonlijk denk dat het volledige interview de moeite waard is!

  De foto's van de prijsuitreiking van de Coupe de France PMU 2012

  Alle foto's van de prijsuitreiking van de Coupe de France PMU 2012 zijn te vinden in de fotorubriek Prijsuitreiking Coupe de France PMU 2012!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 3 reacties | 3322x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Coupe de France PMU | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 3 reacties!
 1. Merci Thomas, vidéos très intéressantes,

  mention spéciale pour Patrick Chassé, que j'apprécierais beaucoup sur Eurosport, et mis dehors car opposé à Planete Armstrong, la suite lui a donné raison.

  | Olivier73 | maandag 19 november 2012 om 21:18:56

 2. excellente initiative que la mise en lign de ces vidéos... MERCI à P.Chassé pour ses points de vue trés lucides. BRAVO à vous !!!

  | LIMOUSIN Jean-Pierre | vrijdag 23 november 2012 om 15:41:03

 3. Bonjour,

  Très bonne idée que la réalisation de vidéos et d'interviews de cette soirée. Nous avions annoncé l'événement (http://www.turfoo.fr/actualites-hippiques/hippodromes/121115/soiree-remise-prix-de-la-coupe-de-france-pmu-de-cyclisme-vincennes/), nous sommes heureux de pouvoir le revivre en images.

  Merci à l'équipe de velowire.com !

  | Turfoo | maandag 26 november 2012 om 12:14:06

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één keer twee ?