home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van de Ronde van Lombardije 2012 op Google Maps/Google Earth, profiel en tijd- en routeschema

Toegevoegd: woensdag 26 september 2012 om 9:00:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Ronde van Lombardije 2012 op Google Maps/Google Earth, profiel en tijd- en routeschemaNu de Wereldkampioenschappen in Nederland achter de rug zijn komt er weer een nieuwe wedstrijd uit de UCI WorldTour, met Il Lombardia of de Ronde van Lombardije 2012 deze zaterdag, de dag voor de presentatie van het parcours van de Giro d'Italia 2013.

  Il Lombardia, 106de editie alweer, kent net als vorig jaar ook dit jaar weer een nieuw parcours, ditmaal niet met start in Milaan maar in Bergamo en net als vorig jaar met Lecco als eindpunt en dat zonder rondje rondom het Comomeer. Hieronder vindt u de Google Maps/Google Earth kaart van dit nieuwe parcours, het tijd- en routeschema en het profiel.

  Zou dit parcours wederom de glansnieuwe Wereldkampioen Philippe Gilbert (BMC Racing Team) toelachen? Hij won de wedstrijd al 2 keer achter elkaar voor de verrassingsoverwinning van Oliver Zaugg (Team Leopard-Trek) vorig jaar!

  De beschrijving van het parcours van de Ronde van Lombardije 2012

  Na het vertrek vanuit Bergamo rijden de renners oostwaarts en de wedstrijd gaat dan echt van start ter hoogte van de ringweg rond de stad en hun weg naar het oosten leidt naar de klim van de Colle dei Pasta (413 meter). Ze rijden dan noordwaarts tot aan Sedrina waar ze omkeren en weer afdalen tot aan Ponte San Pietro. Ze zetten dan hun reis naar het westen weer voort tot aan Villa d'Adda waar ze het parcours van vorig jaar terugvinden, en rijden zo via Cisana Bergamasco naar de klim van de Valico di Valcava en zijn 1336 hoogtemeters, alvorens weer af te dalen en via de bevoorradingszone van San Sosimo ter hoogte van Cisano Bergamasco de heenweg weer te kruisen. Deze klim is 11,7 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 8% (hoogteverschil van 934 meter) en die zijn stijlste stukken kent in het tweede derde deel van de klim, 17%.

  Ze klimmen vervolgens wederom naar Colle Brianza, tot 533 meter. Na de afdaling is er een vlak stukje voordat ze een nieuwe beklimming beginnen naar de top in Sormano (Colma di Sormano) op 1124 meter. Philippe GilbertDeze klim is 9,48 km lang en kent een gemiddeld stijgingspercentage van 6,6% (hoogteverschil van 629 meter met maximaal stijgingspercentage van 12%). Na de afdaling van deze berg rijden de renners wederom door een bevoorradingszone in Nesso. Na langs het Comomeer (Lago di Como) te zijn gereden beklimmen ze de gebruikelijke Madonna del Ghisallo (Notre-Dame de Ghisallo, 754 meter) met het kappelletje van de beschermheilige van wielrenners. Deze klim is 8,58 km lang voor een hoogteverschil van 532 meter en heeft dus een gemiddeld stijgingspercentage van 6,2% (maximaal stijgingspercentage van 14% aan het begin van de klim).

  Een aantal kilometers vlak volgen de afdaling alvorens de renners beginnen aan de laatste klim ter hoogte van Villa Vergano (Salita di Ello, 522 meters hoog en een hoogteverschil van 243 meter met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,4% [maximaal stijgingspercentage van 15% tegen het einde van de klim]) waarvan de top zich bevindt op 9 kilometer van de finishlijn die dus voor de tweede keer getrokken zal worden in de Lungo Lario Isonzo in Lecco.

  Het parcours van de Ronde van Lombardije 2012 op Google Maps, het tijd- en routeschema en het profiel van de wedstrijd

  Hieronder vindt u een Google Maps kaart met het parcours van de Ronde van Lombardije 2012, het profiel en het tijd- en routeschema. Klik op de afbeeldingen om deze te openen:
  Het tijd- en routeschema van de Ronde van Lombardije 2012 Het profiel van de Ronde van Lombardije 2012 De kaart met het parcours van de Ronde van Lombardije 2012 op Google Maps

  Ronde van Lombardije 2012

  [X] Close

  Ronde van Lombardije 2012

  [X] Close

  Het parcours van de Ronde van Lombardije 2012 in Google Earth

  Wilt u een virtuele vogelvlucht maken over dit parcours? Of wilt u het simpelweg liever bekijken in Google Earth?
  >> Klik hier om het parcours van de Ronde van Lombardije 2011 in Google Earth te downloaden (KML bestand)

  Het promotiefilmpje van Il Lombardia 2012

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 5 reacties | 13490x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Il Lombardia| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 5 reacties!
 1. Philippe Gilbert will be eager to show off his new rainbow jersey, and may well end his season on a high note.

  | curleyman | woensdag 26 september 2012 om 20:51:48

 2. Gilbert n'est pas mon favori.
  Le parcours sur sa fin est grandement modifié par rapport à l'ancienne version : moins de côtes difficiles proches de l'arrivée qui l'avantageaint auparavant.
  L'ancien parcours était plus sélectif sur la fin, je le regrette d'autant plus que j'aimais l'arrivée dans Côme...

  | PomPom | donderdag 27 september 2012 om 8:52:29

 3. Philippe Gilbert a chuté dans la descente de Sormano et a dû quitter la course, tout comme Luca Paolini et Alessandro Ballan.

  | Thomas Vergouwen | zaterdag 29 september 2012 om 15:37:14

 4. Merci Thomas de nous avoir pu faire suivre le direct streaming (avant la prise d'antenne d'Eurosport à 16h notamment), sans ça je n'aurais jamais vu les "images" du Muro di Sormano, impressionnant !

  La pluie et la télévision ne font pas bon ménage tout de même, pas d'images de la dernière ascension, Purito n'aura même pas de souvenirs visuels de sa belle victoire ...

  | Elie | zaterdag 29 september 2012 om 17:33:07

 5. Effectivement, si la pluie rend la course plus dure, elle fait de même pour la production des images TV. Malheureusement on a donc dû se contenter pendant pas mal de temps de vues sur des arbres ou du lac de Côme :-(.

  Remercions tout de même RCS et la Gazzetta dello Sport de la diffusion de ces images en libre accès sur Internet :-) !

  | Thomas Vergouwen | zaterdag 29 september 2012 om 17:39:03

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes plus vier ?