zaterdag 22 september 2012 om 15u01

Deze week in de Tweets van de week bekijken we de meest interessante, grappigste en meest originele Tweets over de periode van 19 augustus tot en met 21 september 2012.

Het zijn dus eigenlijk zo'n beetje de Tweets van de maand waarin we onder andere het originele filmpje "Call me maybe" van de Orica-GreenEDGE ploeg tijdens de Vuelta a España ontdekken, het wisselende resultaat van de ploegentijdrit in dezelfde ronde en de warmte in de Tour Poitou-Charentes. Zonder natuurlijk de originele namen van renners, de wereldberoemde Tour of Hangzhou, de snelheidsovertredingen, de aanvallen van Alberto Contador en de niet gewenste iPhone 5 te vergeten. En zelfs dan heb ik nog niet alles genoemd!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Call me maybe met Orica-GreenEDGE

Op Twitter heeft het "lip-dub" filmpje van de Orica-GreenEDGE ploeg tijdens de Vuelta a España al snel gezorgd voor een behoorlijke buzz. Niet echt verrassend als je ziet hoe goed dat filmpje is en als je ziet hoe ver de ploeg is gegaan in het realiseren van deze "lip-dub", tot zelfs in de race en op het podium!

Bekijk het resultaat zelf in onderstaand filmpje:

De droom van Niki Terpstra!

Deze zelfde Vuelta a España, de Ronde van Spanje 2012, begon met een ploegentijdrit in de straten van Pamplona en blijkbaar had de plaatselijke tijdwaarnemer hier wat moeite mee want een paar uur na het eind van de wedstrijd werd het klassement nog aangepast ... Zo was de Omega Pharma-QuickStep eerst 3de maar een paar uur later bleek de ploeg uiteindelijk toch 2de te zijn.

Dit alles was het gevolg van het feit dat de Belgische ploeg samen met de Rabobank op 10 seconden achter de winnaar, Movistar Team, was geëindigd.

En net na middernacht kon Niki Terpstra dus nog dromen door te zeggen dat hij snel ging slapen om zo de volgende dag misschien een leuke verrassing te ontdekken!

Gelukkig voor de organisator van de wedstrijd en jammer genoeg voor Niki en zijn ploeg zijn de 10 seconden die de Omega Pharma-QuickStep ploeg scheidden van Movistar Team niet als sneeuw voor de zon verdwenen en de volgende dag was de ploeg dus toch nog altijd tweede ...

De warmte in de Tour Poitou-Charentes: een natuurlijke bron voor het op smaak brengen van gerechten?

In de Tour Poitou-Charentes hebben we het laatste stukje meegekregen van de hittegolf van dit jaar en het was dus erg warm tijdens de eerste etappes.

En als het warm is ontstaat vanzelf transpiratie en moet er veel gedronken worden. Als u zelf fietst heeft u vast wel eens opgemerkt dat er witten sporen zaten op uw kleding of op de bandjes van uw helm als u terug thuis kwam na een ritje in de zon. Deze sporen zijn het zout wat overblijft nadat uw transpiratie verdampt is.

Jesse Sergent, winnaar van de Tour Poitou-Charentes vorig jaar, zag dit ook en had het idee om zijn fietsbroek mee te nemen naar het diner om het natuurlijke zout met zijn ploeggenoten te delen ... Zouden de renners na de goede eigenschappen van zeezout die van lichaamszout hebben ontdekt?!

Verrassend die Fransde namen!

Nog altijd in de Tour Poitou-Charentes zagen we een goede prestatie van Gaylord Cumont: de renner van de Véranda Rideau-Super U ploeg won het bergklassement.

Deze prestatie werd ook opgemerkt door Alex Dowsett (Team Sky), zelf aanwezig in de Tour Poitou-Charentes vorig jaar en winnaar van de laatste etappe in Poitiers, maar het was met name zijn naam die de Engelse renner deed reageren! Dusdanig zelfs dat hij aan Karsten Kroon (Saxo Bank-Tinkoff Bank) en Mark Renshaw (Rabobank) voorstelde een fanclub voor hem op te richten!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Perfecte service of kinderarbeid?

Een nieuwe dienstverlening van het vliegveld van Düsseldorf? Dat valt toch te betwijfelen ... Om dan meteen te denken aan kinderarbeid gaat misschien wat te ver maar toch ...

De Tour of Hangzhou, zelfs niet georganiseerd doet deze van zich spreken!

Het zou eigenlijk een groot schandaal hebben moeten opleveren op het moment dat de oprichting van de wedstrijd werd aangekondigd, maar de Tour of Hangzhou lijkt meer van zich te laten spreken nu er besloten is dat deze dit jaar niet plaats zal vinden ...

De kritiek liet niet lang op zich wachten en aangezien deze aankondiging kwam net nadat de USA Pro Cycling Challenge, die dit jaar enorm gewaardeerd leek te zijn door de aanwezige renners, was afgelopen, is het niet verrassend dat Janez Brajkovic (Astana) al een overnamekandidaat a heeft gevonden voor de UCI WorldTour licentie van de wedstrijd!


Liz Hatch antwoordt hem en is teleurgesteld over het verdwijnen van deze wedstrijd, vanwege het feit dat het zo'n mooie wedstrijd was met zoveel historie ... of toch niet?!

Snelheidsovertreding!

In één van de tweets van Steven de Jongh, ploegleider bij Team Sky, ontdekte ik dat ik niet de enige ben die op de fiets probeert de teleurgestelde smiley tevoorschijn te toveren op de automatische borden aan de kant van de weg! Deze borden richten zich in principe natuurlijk op bestuurders van auto's die te snel rijden, maar het is toch leuk als je op de fiets de maximumsnelheid weet te overschrijden en de teleurgestelde smiley te zien krijgt ...


ALhoewel, onlangs bleek dat in Cagnes-sur-Mer verkeerscontroles plaats vinden op een fietsstrook waar de maximumsnelheid ... 10 kilometer per uur bedraagt! En daar wordt dan niet echt mee gelachen want de burgemeester heeft bevestigd dat de fietsers op de bon geslingerd worden als ze sneller rijden. En dat voor een stad die over iets van 10 maanden de Tour de France 2013 zal ontvangen!

Contador agressief?

Chris Juul-Jensen (Saxo Bank-Tinkoff Bank) merkt op zijn beurt tijdens de Vuelta op dat een veelgebruikte uitspraak rondom de wielersport er voor een niet wielerkenner voor zou kunnen zorgen dat deze zou denken dat zijn ploegmaat Alberto Contador super agressief is. Wanneer een renner zich aan de kop van de wedstrijd losmaakt van de groep waarin hij zich bevindt hebben we het namelijk in (voorzover ik weet) alle talen over een renner die aanvalt! Gezien het aantal keer dat Alberto Contador aanviel tijdens deze Ronde van Spanje om uiteindelijk deze 3de Grote Ronde van het jaar te winnen, hoorden we alleen maar dat over hem!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Speciaal transport voor Gregory Rast

Andere renners vallen niet echt meer aan tegen het einde van de Ronde van Spanje. Zo zagen we een uitgeputte Gregory Rast (Radioshack-Nissan) voor het vertrek van de etappe, uitgestrekt in de auto met alleen zijn benen die er uit staken ...

3 Grote Ronden, een beetje teveel van het goede?

De Tweet van Adam Hansen (Lotto-Belisol) heeft niet veel uitleg nodig als je weet dat hij één van de weinige (als het niet de enige is) renners is die de 3 Grote Ronden (Tour d'Italie, Tour de France et Tour d'Espagne) heeft gereden dit jaar!

Brad Wiggins verlaat de Tour of Britain: vanwege velowire.com?

Zoals u waarschijnlijk wel weet plaatste ik begin september de eerste versie van mijn gebruikelijke artikel over de geruchten over het parcours van de Tour de France 2013. Terwijl de meeste informatie uit deze eerste versie op dit moment stukje bij beetje bevestigd wordt had ik nogal wat gaatjes met name in de Pyreneëen en de Alpen. Sommige van deze gaatjes had ik bewust open gehouden terwijl andere opgevuld waren met de schaarse informatie waar ik op dat moment over beschikte.

Verschillende bezoekers zagen daarin dus een super licht parcours van de Tour met maar weinig bergen, van de ene kant omdat ik alleen informatie had over één etappe in de Pyreneëen maar van de andere kant ook omdat ze blijkbaar te snel over de informatie betrekking tot de Alpen heen lazen ... Toen Brad Wiggins (Team Sky), winnaar van de Tour de France 2012, de Tour of Britain verliet met maagklachten was dat voor sommigen dus de reden om te denken dat dat door zijn blijheid was nadat hij het parcours van de Tour de France 2013 had ontdekt op velowire.com!! :-)

Een boycot van de nieuwe iPhone 5?!

Terwijl sinds gisteren met name de kaartfunctie van de iPhone zware kritiek te verduren krijgt en een behoorlijke buzz veroorzaakt omdat Apple Google Maps aan de kant heeft gezet in iOS6, maakt Tomas Vaitkus (Orica-GreenEDGE) zich ergens anders druk over. Een vriend van hem herinnert hem er namelijk aan dat toen de iPhone 3 uitkwam de benzine in Litouwen 3 litas kosten, deze prijs gestegen was naar 4 litas toen de iPhone 4 uit kwam en nu 5 litas met de iPhone 5. Conclusie: Apple kan de deuren wel sluiten, niemand wil de iPhone 6!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Philippe Gilbert moeilijk te volgen? Helemaal niet!

Voor het eerst sinds de start van de Tweets van de week komt één van mijn eigen Tweets er in terug ... Zie dit niet als een compliment aan mezelf maar eerder als een andere mogelijkheid om deze Tweet met u te delen ...

Toen Ben Swift (Team Sky), na de overwinning van de Belgische renner in de Ronde van Spanje, zei dat het niet leuk is om Philippe Gilbert (BMC Racing Team) te volgen, kon ik het namelijk niet nalaten hem te antwoorden ...

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

2 reacties | 2885x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tweets van de week

Reacties

Er zijn 2 reacties!
  1. Nu Philippe Gilbert wereldkampioen is geworden zal hij nog wel veel meer volgers krijgen-;)

    | Tonn Vergouwen | zondag 23 september 2012 om 18u36

  2. Well done Philippe Gilbert, a truly great World champion. You join a long list of deserving Belgian World champions.

    | curleyman | zondag 23 september 2012 om 20u17

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier keer vier ?