dinsdag 10 juli 2012 om 22u42

Wellicht wist u niet dat in de startzone van alle etappes van de Tour de France 2012 een busje van het Powerbar aanwezig is met een grote verzameling van energierijke producten die de renners kunnen meenemen voordat ze van start gaan in de etappe.

De renners kunnen vrij kiezen uit een ruime keuze van energierepen en -gels ... Joël legt ons uit hoe dat in zijn werk gaat!


Gisteren tijdens de tijdrit van Arc-et-Senans naar Besançon ben ik Joël, die samen met Stéphanie de stand Powerbar beheert, op gaan zoeken om hem te vragen mij uit te leggen wat de renners zoal meenemen voordat ze vertrekken.

De bevoorrading onderweg (vanuit de auto's van de ploegleiders) is pas toegestaan na de eerste 50 kilometers (behalve wanneer het college van commissarissen hierover anders beslist) en in een tijdrit zoals die van gisteren moet de renner wachten tot de bevoorradingszone halverwege de etappe om iets te eten en te drinken te vinden. Het is dus logisch dat een renner graag wat te eten meeneemt voor het vertrek en zo zien we vaak renners vertrekken met een gelletje wat ze onderaan één van de pijpen van hun broek plaatsen in een tijdrit.

Joël legt uit dat in een tijdrit zoals die van gisteren de gels het meest gebruikt worden, met name die met caffeïne (zoals ook te zien is met Robert Gesink (Rabobank) op de foto als illustratie van dit artikel), net als in de bergetappes, terwijl in de vlakke etappens de energierepen het meest gebruikt worden.

Tijd voor het interview ...

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

2 reacties | 5481x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour de France | Tour de France 2012

Reacties

Er zijn 2 reacties!
  1. Attention aux produits...énergétiques !
    La tornade Wiggins doit être un bon client..
    @+

    | HONORÉ | woensdag 11 juli 2012 om 08u45

  2. Cavendish "meilleur sprinter de l'histoire du Tour de France" (journal L'Équipe Magazine du
    samedi 14 juillet)
    Un bon client de PowerBar ???
    @+

    | HONORÉ | vrijdag 13 juli 2012 om 16u23

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is acht plus vier ?