dinsdag 03 juli 2012 om 07u22

In deze 4de editie van In de Tour met Stéphane Goubert, constateren wij samen dat Stéphane wederom gelijk had met zijn voorspelling van de dag voor de etappe tussen Visé en Tournai (Doornik) met Mark Cavendish (Team Sky) als winnaar. Voor de 3de etappe tussen Orchies en Boulogne-sur-Mer neemt de oud-renner van de AG2R ploeg iets meer risico ...

Het leek vantevoren allemaal zo gepland te zijn: Mark Cavendish (Team Sky), die de juiste sprinterstrein gemist leek te hebben (aangezien hij bij Sky nu niet zijn eigen treintje heeft, moest hij zijn wagonnetje aanhaken aan andere wielen), won de tweede etappe van de Tour de France 2012 tussen Visé en Tournai (Doornik).

Achter de Britse wereldkampioen vonden we andere sprinters, zoals André Greipel (Lotto-Belisol) en Matthew Goss (Orica-GreenEDGE) op de tweede en derde plaats.

Wat betreft de derde etappe, Orchies > Boulogne-sur-Mer over 197 kilometer en met de Monts du Boulonnais als toetje van de etappe (2 bergjes van de 3de en 4 van de 4de categorie, waaronder de aankomst in Boulogne-sur-Mer - zie hier het parcours van de 3de etappe van de Tour de France 2012), noemt Stéphane Goubert onder de mogelijke winnaars namen als Peter Sagan (Liquigas-Cannondale), Fabian Cancellara (Radioshack-Nissan) en Edvald Boasson Hagen (Team Sky) maar hij kiest uiteindelijk voor Sylvain Chavanel (Omega Pharma-QuickStep) die zo zijn overwinning van de Franse kampioenschappen op dezelfde plaats in 2011 nog eens dunnetjes over zou kunnen doen!

Ten slotte hebben we het kort over de nieuwe kledingstukken die te vinden zijn in het peloton (helmen en pakjes).

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Regard de route met de ADF

De Assemblée des Départements de France presenteert zoals gebruikelijk de bijzonderheden van het parcours van deze 3de etappe wat betreft de wegen waarover de renners zullen rijden:illustratiefoto: © Françoise Bacquer

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

3 reacties | 2991x bekeken

dit artikel is geplaatst in: In de Tour met Stéphane Goubert | Regard de route - Tour de France 2012 | Tour de France | Tour de France 2012

Reacties

Er zijn 3 reacties!
 1. Très bon pronostic! A mon avis,Chavanel attaquera au début de la cote finale ou avant car c'est la seule solution pour prendre le jaune (Cancellara ne sera pas laché). J'en fais le favori pour l'étape et le jaune à moins que Sagan , Gilbert ou Bohasen Hagen déjouent mon prono.
  Bye

  | marty | dinsdag 03 juli 2012 om 08u43

 2. Mon top 10:
  1-Chavanel
  2-Sagan
  3-Gilbert
  4-Bohasen Hagen
  5-Cancellara
  6-Albasini
  7-Evans
  8-Vichot
  9-Dumoulin
  10-Simon

  | marty | dinsdag 03 juli 2012 om 10u45

 3. Mon top 10 au géneral:
  1-Sy.Chavanel
  2-Cancelara
  3-Gilbert
  4-Bohasen Hagen
  5-Evans
  6-Sagan
  7-Wigins
  8-Van Garderen
  9-Poels
  10-Vichot
  Bon apétit

  | marty | dinsdag 03 juli 2012 om 12u32

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven keer zeven ?