home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Critérium du Dauphiné 2012: de proloog voor de Australiër Luke Durbridge

Toegevoegd: zondag 03 juni 2012 om 19:25:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Critérium du Dauphiné 2012: de proloog voor de Australiër Luke DurbridgeDe proloog van het Critérium du Dauphiné 2012 vond vandaag plaats in de straten van Grenoble. Er waren zware regenbuien aangekondigd maar het heeft uiteindelijk slechts heel eventjes geregend en vervolgens is tijdens de gehele tijdrit de dreiging van regen aanwezig gebleven zonder dat er verder nog een druppel meer is gevallen.
  Luke Durbridge (Orica-GreenEDGE), die als één van de eersten van start ging, noteerde al snel een sterke referentietijd en hij werd uiteindelijk door geen enkele andere renner die na hem vertrokken is verslagen.

  Met deze overwinning pakt de Australische renner dus de gele (met een blauw randje) en de groene trui en ook de witte trui want de jonge renner van de Orica-GreenEDGE ploeg is nog maar 21 jaar oud.

  De samenvatting van de proloog van het Critérium du Dauphiné 2012

  Om 11u40 vanochtend ging de Nederlander Lieuwe Westra van het Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team als eerste van start op zoek naar de finishstreep 5,7 kilometer en 5 bochten (waarvan 2 rechtsomkeert) in de straten van de stad Grenoble verder (zie het artikel Critérium du Dauphiné 2012: het parcours op Google Maps/Earth, de profielen en de tijd- en routeschema's voor alle details van het parcours van het Critérium du Dauphiné 2012).
  Hij eindigde in een tijd van 6'45"97 en werd zo de eerste voorlopig leider in deze tijdrit. Niet voor lang echter want de Spanjaard Carlos Barredo (Rabobank) die als 4de van start ging, 3 minuten na hem, verbeterde deze tijd met 4 seconden. Andriy Grivko (Astana) die als 19de van start ging haalde hier nog een kleine fractie van een seconde af, 12 honderdste, om zo de voorlopige leiderspositie over te nemen.

  De Oekraniër houdt deze positie echter niet lang vast want de Australisch Kampioen van de tijdritdiscipline, Luke Durbridge, vertrekt 7 minuten later en haalt nog eens 3 seconden van de referentietijd af.

  Na hem lukt het geen enkele andere renner meer om deze referentietijd te verbeteren en de Australiër wordt dus de eindwinnaar van deze tijdrit en de eerste drager van de leiderstruien. Dit stond echter niet op voorhand vast want na hem ging nog een aantal grote namen van start vanaf de startschans in de Avenue Jean Perrot.

  Tony Martin, de huidig Wereldkampioen tijdrijden kwam 5 seconden tekort op de Australiër, net als de landgenoot en ploegmaat van Durbridge, Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE), en Paul Martens (Rabobank). Belangrijk feit is nog de goede tijd van Sylvain Chavanel (Omega Pharma-QuickStep) op 6 seconden van de winnaar, in dezelfde tijd als Cadel Evans (BMC Racing Team), en het feit dat Andy Schleck (Radioshack-Nissan) het nog steeds niet beter lijkt te doen in tijdritten want hij eindigt op 29 seconden achterstand (102de).

  Het wachten was dus uiteindelijk alleen nog op het vertrek van de laatste winnaar van het Critérium du Dauphiné, Bradley Wiggins (Team Sky), om te kijken of deze tijdritspecialiste de beste tijd nog zou verbeteren. Door 1 seconde achter de Australiër te eindigen verliets hij dus geen tijd maar wint hij niet deze proloog!

  De klassementen van de proloog van het Critérium du Dauphine 2012

  Hieronder vindt u de top 10 van het etappeklassement wat uiteraard hetzelfde is als het algemeen klassement op dit moment:

  1/ Luke Durbridge (Orica-GreenEDGE) - 6'38"62
  2/ Bradley Wiggins (Team Sky) - 6'39"97 / +0'01"
  3/ Andriy Grivko (Astana) - 6'41"33 / +0'03"
  4/ Carlos Barredo (Rabobank) - 6'41"45
  5/ Tony Martin (Omega Pharma-QuickStep) - 6'43"38 / +0'05"
  6/ Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE) - 6'43"65
  7/ Paul Martens (Rabobank) - 6'43"95
  8/ Sylvain Chavanel (Omega Pharma-QuickStep) - 6'44"30 / +0'06"
  9/ Cadel Evans (BMC Racing Team) - 6'44"32
  10/ Andrey Amador (Movistar Team) - 6'45"18 / +0'07"

  De foto's van de proloog van het Critérium du Dauphiné 2012

  De foto's zijn te bekijken in de fotocategorie Critérium du Dauphiné 2012 : de proloog in Grenoble ...

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 1763x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Critérium du Dauphiné 2012| Criterium du Dauphiné Libéré | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. That Simon Gerrans sits at No 6 is brilliant ahead of Cadel by almost a second, and three English speaking GC riders in the top ten and three Australians too.
  Will the dice fall for Bradley ?

  | westly windsor | maandag 04 juni 2012 om 3:50:00

 2. Andy Schleck en retard dans sa préparation au Tour?
  Est-il vraiment au Dauphiné pour le gagner?

  | HONORÉ | maandag 04 juni 2012 om 7:44:46

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één plus acht ?