home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van de Classic de l'Indre 2012 op Google Maps / Google Earth

Toegevoegd: maandag 28 mei 2012 om 18:30:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Classic de l'Indre 2012 op Google Maps / Google EarthVorig jaar vond u al het parcours van de "Châteauroux Classic de l'Indre Trophée Fenioux" op Google Maps op velowire.com. Dankzij een samenwerking met de organisator van de wedstrijd heb ik dit jaar de kaart van het parcours op de officiële website gemaakt en is deze dus uitgebreid met de logo's van de sponsors en met foto's van de verschillende belangrijke punten in het parcours.

  Het parcours van de Classic de l'Indre 2012 werd afgelopen vrijdag officieel gepresenteerd door Jean-Luc Pernet, de organisator van de wedstrijd en ik kan het dus nu eindelijk ook presenteren op velowire.com!

  In dit artikel vindt u het tijd- en routeschema, het profiel een kaart met het parcours op Google Maps van de Classic de l'Indre 2012!

  Het parcours van de Classic de l'Indre 2012 op Google Maps

  Diegenen die denken dat het parcours van de Classic de l'Indre ieder jaar hetzelfde is vergissen zich ... Als je alleen al kijkt naar compare het parcours van de editie 2011 en dat wat hieronder gepresenteerd wordt ontdek je al snel dat dat niet het geval is. In 2011 vond de wedstrijd plaats ten noord-oosten van de stad Châteauroux terwijl de renners dit jaar de streek ten zuid-oosten van de stad zullen ontdekken.
  Ondanks het gewijzigde parcours blijft het slotcircuit ieder jaar hetzelfde ... misschien zit 'm daarin het geheim van Anthony Ravard, drievoudig winnaar van de wedstrijd (waarvan twee keer achtereenvolgend).

  In de 201,2 kilometer die op 19 augustus aanstaande op het programma staan ligt de verrassing waarschijnlijk net na de doorkomst door Pérassay. De organisator heeft daar namelijk een beklimming gevonden die de renners zullen voelen in de benen! Alhoewel de klim maar 192 meter lang is is het gemiddelde stijgingspercentage ervan maar liefst 22% en bovenop worden de punten toegekend voor de tweede sprint van de Challenge Citroën.

  Na het vertrek vanuit Châteauroux zal de wedstrijd echt van start gaan tussen Etrechet en Ardentes bij het uitrijden van Clavières. De renners rijden dan via Mers-sur-Indre naar Chassignolles waar ze op kilometer 30 een sprint zullen trekken voor de Prime du Conseil Général de l'Indre voordat ze via Crevant richting Saint-Sévère-sur-Indre rijden.
  Ze staan dan bijna op het punt om rechtsomkeert te maken richting Châteauroux maar doen dat niet zonder te sprinten in de 3 sprints die meetellen voor de Challenge Citroën: allereerst in Vijon (1.200m @ 5%) en vervolgens dus de beruchte Côte de Piot (192m @ 22%) en ten slotte bovenop een ander klimmetje in Saint-Sévère-sur-Indre (900m @ 4%).
  Na deze krachtsinspanningen komen ze aan in de bevoorradingszone tussen Feusines en Urciers en rijden ze verder naar Vicq-Exemplet. Hun terugweg naar Châteauroux gaat dan via Verneuil-sur-Igneraie waar ze de eerste sprint Opticiens Mutualistes zullen betwisten.
  Via Saint-Août komen ze dan uit bij de tweede sprint Opticiens Mutualistes in Sassierges-Saint-Germain. Een omweggetje via Maron brengt hen dan via Etrechet terug naar Châteauroux waar ze in de zuid-oostelijke hoek van de stad op het slotcircuit terecht komen. Ze moeten dan nog 6 keer over de finishlijn rijden want dit circuit van 7,4 kilometer wordt 5 maal afgelegd. Bij de tweede doorkomst over de finishlijn kent de stad Châteauroux een prijs toe aan de renner die als eerste over de lijn komt terwijl bij de 4de doorkomst de 3de en laatste sprint Opticiens Mutualistes op het programma staat.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en een kaart met het parcours op Google Maps van de Classic de l'Indre 2012. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de Classic de l'Indre 2012 Het profiel van de Classic de l'Indre 2012 De kaart met het parcours van de Classic de l'Indre 2012 op Google Maps

  Classic de l'Indre 2012

  [X] Close

  Classic de l'Indre 2012

  [X] Close

  Klik op de verschillende icoontjes op de kaart om de foto van de betreffende plaats te zien!

  Het parcours van de Classic de l'Indre 2012 in Google Earth

  Bekijkt u het parcours liever in Google Earth of wilt u een virtuele vogelvlucht over dit parcours maken? Dat kan! U kunt hiervoor onderstaand KML bestand downloaden en dat openen in Google Earth.

  >> Download het parcours van de Classic de l'Indre 2012 in Google Earth

  Het parcours van de Classic de l'Indre 2012 in Google Earth

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 5451x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Classic de l'Indre| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth| Coupe de France | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. http://www.les-actus-du-cyclisme.fr/article-le-parcours-de-la-classic-de-l-indre-2012-sur-google-maps-google-earth-105975011.html

  | Roland TISSIER | maandag 28 mei 2012 om 19:51:28

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier plus één ?