dinsdag 15 mei 2012 om 21u53

Het is niet voor het eerst dat Saint-Jean-de-Maurienne de Tour de France voorbij ziet komen met aankomst of vertrek in de straten van de stad.

Toch besteedt de stad in de Rhône-Alpes er nog altijd veel aandacht aan om de doorkomst van de Tour de France 2012, met vertrek van de 12de etappe op vrijdag 13 juli aanstaande, op gepaste wijze te vieren. Vanavond was dus dé gelegenheid om de startplaats van deze etappe officieel in te wijden, in aanwezigheid van de FDJ BigMat ploeg!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De Tour de France 2012 in Saint-Jean-de-Maurienne

In de afgelopen jaren zag Saint-Jean-de-Maurienne de Tour de France al eens voor een etappestart in 2006 (richting Morzine) en een etappefinish (afkomstig uit Morzine) in 2010. In 2012 staat wederom een etappestart op het programma, vanaf de Rue de la Libération, en op deze plaats heeft de stad dus vandaag officieel de startstreep van de 12de etappe richting Annonay Davézieux ingewijd.

Dit gebeurde in aanwezigheid van de FDJ BigMat ploeg die sinds gisteren en tot en met 18 mei ter plaatse aanwezig is voor een trainingsstage. De renners van de ploeg die aanwezig waren voor de inwijding waren Matthieu Ladagnous, Yauheni Hutarovich, Cédric Pineau, Arnold Jeannesson, Thibaut Pinot en Jérémy Roy en na het oplaten van ballonnen en een rondje op de fiets in de stad namen de renners de tijd voor een paar handtekeningen terwijl het publiek een drankje aangeboden kreeg.

Naast de FDJ BigMat ploeg waren andere grote namen van de wielerwereld aanwezig, met onder anderen Bernard Thévenet als vertegenwoordiger van Amaury Sport Organisation (A.S.O.), de organisator van de Tour, en de Franse lokale mountainbiker Damien Spagnolo, specialist afdaling en tweede op de wereldkampioenschappen.

Naast het vertrek van de etappe op vrijdag 13 juli komt op donderdag 12 juli de etappe tussen Albertville en La Toussuire-Les Sybelles overigens ook door Saint-Jean-de-Maurienne.

Hieronder vindt u een paar foto's van het evenement van vanavond en foto's van de doorkomst van de Tour in 2006:
De FDJ-BigMat op de startlijn De FDJ-BigMat op de startlijn Het affiche van de Tour in Saint-Jean-de-Maurienne

De rotonde met het mes van Opinel versierd met fietsende konijnen Versierde rotonde met koeien in de gele- en bolletjestrui kleuren Saint-Jean-de-Maurienne: de bolletjestrui van bloemen


De 2 foto's van het evenement van vanavond zijn gemaakt door Jérémy Moge / het affiche van het Office du Tourisme van Saint-Jean-de-Maurienne / de andere foto's zijn © velowire.com / Thomas Vergouwen.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

4 reacties | 4240x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour de France | Tour de France 2012

Reacties

Er zijn 4 reacties!
  1. Salut Thomas , , voila une étape qui ne passe pas trop loin de chez moi ! A++

    | LISEROIS | woensdag 16 mei 2012 om 07u02

  2. Difficile de faire mieux en terme d'étape tracée à l'envers et de gaspillage de cols. Bravo Prudhomme.

    | Dom | woensdag 16 mei 2012 om 13u09

  3. C'est quand k'sa passe la la caravane ( y balancent les téléphones ? )

    | L'3arbi | donderdag 12 juli 2012 om 18u15

  4. L'horaire de passage de la caravane est précisé dans l'itinéraire horaire.
    (Alcatel distribue des téléphones, mais ils sont en mousse!)

    | yves | vrijdag 13 juli 2012 om 04u54

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven keer acht ?