woensdag 09 mei 2012 om 23u59

Na de rustdag die volgde op de transfer van Denemarken naar Italië stond vandaag een ploegentijdrit in Verona op het programma van de Giro d'Italia 2012.

De race tegen de klok werd gewonnen door Garmin-Barracuda, die daarmee aan Ramunas Navardauskas de roze trui als leider van het algemeen klassement aanbood!

De samenvatting van de etappe 4/ Verona > Verona van de Giro d'Italia 2012

Vanochtend voor het vertrek scheidden 9 seconden de aanvoerder van het algemeen klassement, Taylor Phinney, van de nummer twee, Geraint Thomas (Team Sky).
13 seconden achter Phinney stond de bestgeplaatste renner van de grote favoriet van deze ploegentijdrit, Alex Rasmussen van de Garmin-Barracuda ploeg, die als 3de geplaatst stond vanochtend.

De eerste ploeg die van start ging was de Franse ploeg AG2R La Mondiale, om 15u25, iedere 3 minuten gevolgd door een andere ploeg, tot aan BMC Racing Team om 16u28.

De belangrijkste gebeurtenissen in deze ploegentijdrit waren dat de bestgeplaatste renner uit de openingstijdrit van deze Giro d'Italia zijn ploeg niet bij kon houden, waarmee hij de tweede bestgeplaatste renner van de Amerikaanse ploeg de eer liet de tijd van deze ploeg in de ploegentijdrit toe te voegen aan zijn plekje in het algemeen klassement, en het grote tijdverlies van BMC Racing Team toen Taylor Phinney en vervolgens een aantal van zijn ploegmaten van de weg kwamen in een bocht en een stuk door het gras verder reden!

Het beste is waarschijnlijk om het allemaal terug te kijken in onderstaand filmpje!

De klassementen van de Giro d'Italia na de 4de etappe

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het klassement van de 4de etappe: Verona > Verona

Hieronder vindt u de top 10 van deze 4de etappe, verreden in de vorm van een ploegentijdrit:

1/ Garmin-Barracuda - 37'04"
2/ Katusha Team - +0'05"
3/ Astana - +0'22"
4/ Team Saxo Bank
5/ Omega Pharma-QuickStep - +0'24"
6/ Orica-GreenEDGE - +0'25"
7/ Liquigas-Cannondale - +0'26"
8/ Radioshack-Nissan - +0'28"
9/ Sky Procycling - +0'30"
10/ BMC Racing Team - +0'31"

Het algemeen klassement na de 4de etappe

Aangezien de Garmin-Barracuda ploeg als eerste eindigde in deze ploegentijdrit, 31 seconden sneller dan BMC Racing Team die slechts op de 10de plaats finishte, nam Ramunas Navardauskas dus de roze trui over van Taylor Phinney, die ook nog eens niet echt in vorm was vanwege de problemen met zijn voet die nog altijd opgezwollen was na de valpartij in de finale van de 3de etappe.

Hieronder vindt u de huidige top 5 van het algemeen klassement, waar de renners van de Garmin-Barracuda ploeg nu alom vertegenwoordigd zijn:

1/ Ramunas Navardauskas (Garmin-Barracuda) - 10h01'53"
2/ Tyler Farrar (Garmin-Barracuda) - +0'10"
3/ Robert Hunter (Garmin-Barracuda)
4/ Ryder Hesjedal (Garmin-Barracuda) - +0'11"
5/ Taylor Phinney (BMC Racing Team) - +0'13"

De etappe van morgen

Morgen, donderdag 10 mei 2012 is de 5de etappe een vlakke etappe van 209 kilometer tussen Modena en Fano, met één klim van de 4de categorie.

U vindt zoals gebruikelijk alle details over deze en de volgende etappes in het artikel Het parcours van de Giro d'Italia 2012 op Google Maps/Google Earth, de profielen en de tijd- en routeschema's.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 2329x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Giro d Italia | Giro d'Italia 2012

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. http://www.les-actus-du-cyclisme.fr/article-au-contre-la-montre-par-equipes-du-giro-garmin-barracuda-offre-le-rose-a-ramunas-navardauskas-104913022.html

    | Roland TISSIER | donderdag 10 mei 2012 om 09u03

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier keer acht ?