home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

4 Jours de Dunkerque 2012: het parcours op Google Maps, de tijd- en routeschema's en de profielen

Toegevoegd: donderdag 03 mei 2012 om 20:22:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  4 Jours de Dunkerque 2012: het parcours op Google Maps, de tijd- en routeschema's en de profielenU heeft al het parcours van de Giro d'Italia 2012 op Google Maps kunnen ontdekken, maar voordat deze Grote Ronde van start gaat in Denemarken gaat een andere etappekoers van start, in Duinkerke in Frankrijk, morgen. In de regio Nord-Pas-de-Calais betreft dit natuurlijk de 4daagse van Duinkerke die plaats vinden over 5 dagen van vrijdag 4 tot en met dinsdag 8 mei aanstaande.

  In dit artikel vindt u het parcours van de 5 etappes op Google Maps, hun tijd- en routeschema's en de etappeprofielen. En ook hier kunt u aan het eind van het artikel het parcours downloaden in Google Earth en zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht over deze etappes maken!

  Het parcours van de 4 Jours de Dunkerque op Google Maps

  887,5 kilometer staan op het programma voor de renners van de 4 Jours de Dunkerque om kans te maken op de ... roze trui voor de eindwinnaar van deze wedstrijd. het betreft hier niet de maglia rosa maar de wedstrijd in de Nord-Pas-de-Calais kent ook een trui in het roze voor de leider van het algemeen klassement.

  Laten we de 5 etappes één voor één bekijken ... aangezien ik deze kaarten oorspronkelijk heb gemaakt voor de officiële presentatie van deze 58ste editie van de 4 Jours de Dunkerque zijn deze kaarten zeer precies, inclusief de precieze plaatsen van start en finish en het parcours tussen départ fictif en départ réel.

  1/ vrijdag 4 mei 2012 - Dunkerque > Coquelles "Cap Calaisis" - 169,6 km

  De eerste etappe van de 4 Jours de Dunkerque kent uiteraard de start in Duinkerke, vanaf het Place Jean Bart. Het départ réel zal gegeven worden voor de kerk van Cappelle-la-Grande voor een etappe die 169,6 kilometer lang is en allereerst naar het zuid-westen gaat tot aan Clerques alvorens de renners naar rechts af slaan, op zoek naar de klim van Le Val en dan via Ardres en Brêmes om vervolgens weer koers te zetten naar het zuiden en Licques waar ze de eerste tussensprint van deze etappe zullen betwisten.

  Doorrijdend naar het westen beklimmen ze een nieuwe heuvel ter hoogte van Le Ventu d'Alembon alvorens ze de bevoorradingszone vinden in Marquise. Wanneer ze aan de kust komen rijden ze verder richting Calais en vinden ze op hun weg de tussensprint van Wissant alvorens ze terecht komen op een circuit van 16,1 kilometer. In dit circuit beklimmen ze de Cap Blanc Nez die punten toekent bij de 1ste en 3de doorkomst. Na de eerste doorkomst over de finishlijn in Coquelles leggen ze namelijk nog 3 rondjes af op dit circuit voordat we weten wie als eerste de roze trui mag dragen! Bij de 3de doorkomst in Peuplingues op het circuit betwisten ze de laatste tussensprint. De finishlijn wordt getrokken in de Avenue Charles de Gaulle en is vals plat bergop na 169,6 kilometer.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de eerste etappe van de 4 Jours de Dunkerque 2012 Het profiel van de eerste etappe van de 4 Jours de Dunkerque 2012 De kaart met het parcours van de eerste etappe van de 4 Jours de Dunkerque 2012 op Google Maps

  1/ Dunkerque > Coquelles "Cap Calaisis"

  [X] Close

  1/ Dunkerque > Coquelles "Cap Calaisis"

  [X] Close

  2/ samedi 5 mai 2012 - Berck-sur-Mer > Montreuil-sur-Mer - 180,2 km

  De tweede etappe vindt plaats aan de zuidkant van de regio Nord-Pas-de-Calais, tussen Berck-sur-Mer aan de kust (met het départ fictif op de Esplanade Maritime) en Montreuil-sur-Mer op nog geen 20 kilometer afstand.

  In deze etappe scheiden echter 180 kilometer het départ réel voor het Hôtel de Ville van Berck van de finish op de Place Général de Gaulle in Montreuil-sur-Mer. Om tot deze afstand te komen vertrekken de renners allereerst naar Rang-du-Fliers alvorens ze linksaf slaan en naar het noorden rijden via Étaples vanwaaruit ze koers zetten naar noord-oosten waarna ze net voor Enquin-sur-Baillons wederom linksaf slaan, op zoek naar de klim van La Folie waarna ze een lusje afleggen terug naar Enquin-sur-Baillons via de tussensprint in Hucqueliers.

  Ze slaan dan weer linksaf op weg naar Estréelles waar ze wederom afslaan om hun reis voort te zetten naar het oosten via de bevoorradingszone in Etreuille. Ze dalen vervolgens verder af naar het zuiden via de klim van Embry en Lebiez alvorens rechtsaf te slaan om via Loison-sur-Créquoise en Neuville-sous-Montreuil naar de finishlijn te rijden. Ze vinden bij de 1ste en 2de doorkomst een klim naar de finishstad die telt voor de Prix des Monts voordat ze over de finishlijn rijden. Na de eerste doorkomst over de finishlijn rijden ze nog twee rondjes op een circuit via Campagne-lès-Hesdin en Beaurainville waarin de renners de twee laatste tussensprints van deze etappe zullen betwisten in Brimeux.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de tweede etappe van de 4 Jours de Dunkerque 2012 Het profiel van de tweede etappe van de 4 Jours de Dunkerque 2012 De kaart met het parcours van de tweede etappe van de 4 Jours de Dunkerque 2012 op Google Maps

  2/ Berck-sur-Mer > Montreuil-sur-Mer

  [X] Close

  2/ Berck-sur-Mer > Montreuil-sur-Mer

  [X] Close

  3/ zondag 6 mei 2012 - Poperinge centrum (B) > Poperinge Reningelst (B) - 178,3 km

  Vanwege de tweede ronde van de Presidentsverkiezingen in Frankrijk was de organisator genoodzaakt deze 3de etappe volledig plaats te laten vinden in België.

  En aangezien de etappe in België is zouden we bijna denken dat de organisator daarom heeft besloten er een criterium van te maken. Inderdaad, tussen Poperinge - waar het départ fictif plaats zal vinden op de Grote Markt - en Reningelst scheidt slechts 1 kilometer het départ réel bij het uitrijden van Poperinge van de start van het circuit van 21,5 kilometer wat de renners 8 keer afleggen na de eerste doorkomst over de finishlijn in de Heuvellandweg.

  Steeds weer beklimmen ze de Kasteelmolen waar punten toegekend zullen worden bij de 2de, 4de en 6de doorkomst terwijl bij de 3de, 5de en 7de doorkomst voor het Restaurant "In de Zon" een tussensprint op het programma staat.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de derde etappe van de 4 Jours de Dunkerque 2012 Het profiel van de derde etappe van de 4 Jours de Dunkerque 2012 De kaart met het parcours van de derde etappe van de 4 Jours de Dunkerque 2012 op Google Maps

  3/ Poperinge > Reningelst

  [X] Close

  3/ Poperinge > Reningelst

  [X] Close

  4/ maandag 7 mei 2012 - Gravelines > Cassel - 183,3 km

  De 4de etappe vindt wederom plaats in Frankrijk, met het départ fictif in Gravelines, ten westen van Duinkerke, in de Boulevard de l'Est en het départ réel voor het bassin de la Base d'Aviron. Het betreft hier de klassieke etappe met de Monts de Cassel waar de finish plaats zal vinden op het Grand Place tegenover het Hôtel de Ville.

  De etappe wordt dus pas echt spannend in het circuit rondom de finishstad waar Thomas Voeckler (Team Europcar) vorig jaar succesvol was. Na de eerste doorkomst over de finishlijn leggen de renners namelijk 10 rondjes af op een circuit van 14,6 kilometer met dus deze bekende monts (bergen), Rue du Tambour (die meetelt voor de Prix des Monts bij de 4de, 6de en 8ste doorkomst) en de Avenue Achille Samyn (bij de 5de, 7de en 9de doorkomst), en een tussensprint bij de 3de, 6de en 8ste doorkomst in Oxelaere.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de vierde etappe van de 4 Jours de Dunkerque 2012 Het profiel van de vierde etappe van de 4 Jours de Dunkerque 2012 De kaart met het parcours van de vierde etappe van de 4 Jours de Dunkerque 2012 op Google Maps

  4/ Gravelines > Cassel

  [X] Close

  4/ Gravelines > Cassel

  [X] Close

  5/ dinsdag 8 mei 2012 - Béthune > Dunkerque - 176,1 km

  De laatste etappe eindigt zoals gebruikelijk in Duinkerke, in de Boulevard Sainte Barbe. Het vertrek vindt plaats op het Grand Place in Béthune met het départ réel in de lieu dit "Chemin Vert".

  Na zo'n twintig kilometer komen de renners uit bij de sprint van Isbergues en zo'n vijftig kilometer verderop beklimmen ze een helling in Watten. De bevoorradingszone ligt in Bollezeele en vanaf daar rijden de renners via Spycker, Bergues en de tussensprint van Coudekerque-Village naar het slotcircuit rondom Duinkerke. Dit is een circuit van 7 kilometer wat ze 7 maal af zullen leggen na de eerste doorkomst over de finishlijn en waarin ze bij de 5de doorkomst een tussensprint zullen betwisten op de Digue de Mer.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het etappeprofiel en de Google Maps kaart met het parcours van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de vijfde etappe van de 4 Jours de Dunkerque 2012 Het profiel van de vijfde etappe van de 4 Jours de Dunkerque 2012 De kaart met het parcours van de vijfde etappe van de 4 Jours de Dunkerque 2012 op Google Maps

  5/ Béthune > Dunkerque

  [X] Close

  5/ Béthune > Dunkerque

  [X] Close

  De kaart van de 4 daagse van Duinkerke 2012 in Google Earth

  Wilt u liever alle etappes van de 4 Jours de Dunkerque 2012 op één kaart bekijken? Of wilt u op ontdekkingstocht gaan naar deze 5 etappes door een virtuele vogelvlucht te doen over het parcours? Download dan hieronder het KML bestandje wat u kunt olpenen in Google Earth:

  >> Download het parcours van de 4 Jours de Dunkerque 2012 in Google Earth
  Download het parcours van de 4 Jours de Dunkerque 2012 in Google Earth

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 3 reacties | 13699x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: 4 Jours de Dunkerque| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 3 reacties!
 1. Bonjour, pour information toutes les étapes des 4 jours de Dunkerque sont en live vidéo et en direct sur www.opaltv.fr (chaine TNT productrice des directs).

  Vendredi 4 Mai : 14 h 45 - 17 h 30
  Samedi 5 Mai : 14 h 45 - 17 h 30
  Dimanche 6 Mai : 15 h 45 - 18 h 30
  Lundi 7 Mai : 15 h 45 - 18 h 30
  Mardi 8 Mai : 14 h 45 - 17 h 30

  aussi sur SFR - NeufBox Canal 358

  Opal'TV chaîne 22 TNT (émetteur dunkerque monts des cats et Boulogne - mont lambert)

  | lol59 | vrijdag 04 mei 2012 om 6:58:10

 2. http://www.les-actus-du-cyclisme.fr/article-4-jours-de-dunkerque-2012-le-parcours-sur-google-maps-les-itineraires-horaires-et-les-profils-104564408.html

  | Roland TISSIER | vrijdag 04 mei 2012 om 10:15:49

 3. Thomas Voeckler rêve d'un doublé aux quatre jours...
  Est-ce possible ?..

  | HONORÉ | zaterdag 05 mei 2012 om 18:04:17

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven keer negen ?