zondag 15 april 2012 om 20u32

De Tro Bro Léon 2012 vond zondagmiddag plaats onder een stralende zon en de ribins leverden uiteindelijk een onbekende maar niet echt verrassende winnaar: Ryan Roth van de ploeg Spidertech Powered by C10. Niet verrassend want het is een voormalig Canadees kampioen veldrijden (seizoen 2000/2001 bij de junioren) en zijn ervaring als veldrijder kwamen hem waarschijnlijk goed van pas op de ribinous vandaag.

De samenvatting van de Tro Bro Léon 2012

Na het vertrek van de wedstrijd van de ribinous zondagochtend onder het goedkeurend oog van Jean-Paul Mellouet (de oprichter van de wedstrijd) zagen we verschillende ontsnappingspogingen voordat de aanval van de 5 renners die er echt vandoor gingen kwam op kilometer 20: Jacek Morajko voor Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team, Remi Cusin voor Team Type 1-Sanofi, Clément Koretzky en Pierre-Luc Périchon voor het Team La Pomme Marseille en Benoit Jarrier voor Véranda Rideau-Super U.

De kopgroep11 kilometer verder was hun voorsprong al 44 seconden maar verschillende groepjes zetten de achtervolging in en Jérémy Roy (FDJ BigMat) neemt dan plaats in vooraan het peloton om zo te proberen dit terug te brengen bij de kopgroep. Dat zorgde voor een tijdelijke vermindering van de voorsprong maar ondanks de inspanningen achter de kopgroep, die Pierre-Luc Périchon kwijt raakte, wist deze toch de voorsprong uit te breiden tot 6'20" bij het binnenrijden van ribin nummer 8 in Lanarvily.
Een nieuwe groep van 9 en vervolgens 7 renners zette daarna de tegenaanval in maar op het moment dat zij weer werden ingerekend door het peloton hadden ze de voorsprong ook nog maar teruggebracht tot 3'25", op het peloton wat op dat moment aangevoerd werd door de AG2R La Mondiale ploeg die een eventuele sprintfinish voor Jimmy Casper in gedachten had.

Vanuit de kopgroep besluit Benoit Jarrier dan aan te vallen en er alleen vandoor te gaan. Hij bleef alle andere renners voor tot op het circuit rondom Lannilis.
Eric Berthou alleen aan kopEenmaal teruggepakt door de achtervolgers, was het de beurt aan Eric Berthou (Bretagne-Schuller) om het van hem over te nemen en 2 rondjes aan kop te rijden. Achter hem gaven Ryan Roth (Spidertech Powered by C10) en Benoit Jarrier de achtervolging echter niet op en in het laatste rondje was het uiteindelijk Ryan Roth die Eric Berthou terugpakte en de wedstrijd alleen uitreed. Achter hem werd Benoit Jarrier beloond voor zijn inspanningen aan kop gedurende de hele dag met een tweede plaats, voor Guillaume Boivin, ploegmaat van Ryan Roth.

De foto's van de Tro Bro Léon 2012

U kunt een behoorlijk complete selectie van foto's van de Tro Bro Léon bekijken in de bijbehorende rubriek:

>> De foto's van de Tro Bro Léon 2012

De klassementen van de Tro Bro Léon 2012

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het algemeen klassement van de wedstrijd

Het podium van de Tro Bro Léon 2012Hieronder vindt u de top 10 van de Tro Bro Léon 2012:

1/ Ryan Roth (Team Spidertech Powered by C10) - 5h15'40"
2/ Benoit Jarrier (Véranda Rideau-Super U) - +0'13"
3/ Guillaume Boivin (Team Spidertech Powered by C10) - +0'37"
4/ Arnaud Démare (FDJ BigMat)
5/ Kristof Goddaert (AG2R La Mondiale)
6/ Lloyd Mondory (AG2R La Mondiale)
7/ Aleksejs Saramotins (Cofidis, le crédit en ligne)
8/ Jérémie Galland (Saur-Sojasun)
9/ Romain Feillu (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team)
10/ Tony Hurel (Team Europcar)

Le classement des sprints

Remi CusinVan de 4 sprints werd de eerste (in Ploudalmézeau) gewonnen door Benoit Jarrier (Véranda Rideau-Super U), de tweede en de derde (in Plabennec en Lesneven) door Remi Cusin (Team Type 1-Sanofi) en de laatste (in Lannilis) door Eric Berthou (Bretagne-Schuller).

De Franse renner uit de Amerikaanse ploeg wint dus het sprintersklassement en een mooie trofee:

1/ Remi Cusin (Team Type 1-Sanofi) - 11 punten
2/ Benoit Jarrier (Véranda Rideau-Super U) - 9 punten
3/ Eric Berthou (Bretagne-Schuller) - 5 punten
4/ Ryan Roth (Team Spidertech Powered by C10) - 3 punten
5/ Pierre-Luc Périchon (Team La Pomme Marseille) - 3 punten

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Bergklassement

Clément KoretzkyIn de kopgroep was het steeds Clément Koretzky (Team La Pomme Marseille) die als eerste boven kwam op de punten die op het programma stonden van het bergklassement in Coatquennec, Le Vern en Kervaro en hij won dus dit klassement:

1/ Clément Koretzky (Team La Pomme Marseille) - 15 punten
2/ Benoit Jarrier (Véranda Rideau-Super U) - 4 punten
3/ Remi Cusin (Team Type 1-Sanofi) - 3 punten

Het klassement van de Coupe de France PMU

Samuel DumoulinWeinig zichtbare veranderingen aan de kop van het klassement van de Coupe de France PMU maar Arnaud Démare (FDJ BigMat) komt toch een stukje dichter bij Samuel Dumoulin (Cofidis, le crédit en ligne), die voorlopig aan de kop blijft. De Coupe de France PMU 2012 zou dus wel eens een duel tussen deze twee renners kunnen worden:

1/ Samuel Dumoulin (Cofidis, le crédit en ligne) - 91 punten
2/ Arnaud Démare (FDJ BigMat) - 88 punten
3/ Julien Simon (Saur-Sojasun) - 75 punten
4/ Jérémie Galland (Saur-Sojasun) - 52 punten
5/ Florian Vachon (Bretagne-Schuller) - 50 punten

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 7788x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tro Bro Léon | Coupe de France

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. Eric Berthou, complètement roti, rejoint et déposé par ses adversaires à cause d'une fringale. Mais où était son directeur sportif? L'une des 2 voitures qui le suivait ne pouvaient-elle pas lui donner une barre ou une banane. Les coureurs n'avaient pas d'oreillette, c'est très bien mais la course étant télévisée en direct, les directeurs sportifs pouvaient être renseignés sur la situation. Je ne comprends pas qu'avec son expérience Berthou n'ait pas été plus précautionneux. Il l'a payé au prix fort. Dommage.

    | Gilbert LE LOUPP | woensdag 18 april 2012 om 00u14

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vijf keer acht ?