home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Julien Simon wint de Ronde van de Finistère 2012 in de sprint

Toegevoegd: zaterdag 14 april 2012 om 17:59:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Julien Simon wint de Ronde van de Finistère 2012 in de sprintTussen Crozon en Quimper in Bretagne vond vandaag de 27ste editie van de Ronde van de Finistère plaats. Deze 8ste wedstrijd (van de 16) van de Coupe de France PMU, de Tour du Finistère 2012 werd gewonnen door Julien Simon (Saur-Sojasun) in een massasprint voor Samuel Dumoulin (Cofidis) die de leiding over neemt in het klassement van deze Coupe de France.

  De samenvatting van de Tour du Finistère 2012

  Onder een voorzichtig zonnetje werd het vertrek van de Ronde van de Finistère 2012 vanochtend gegeven voor de winkel van Armor Lux in Crozon.

  Stefan Denifl (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team), die vanochtend op Twitter nog mee te doen aan de Tour de Finestre, was de eerste renner die in de aanval ging, samen met Franck Vermeulen (Véranda Rideau-Super U) en vanuit dit leidersduo werd uiteindelijk een kopgroep gevormd met daarin niet minder dan 29 renners.
  De kopgroep op de Pont de Terenez
  Deze grote kopgroep kreeg al snel een voorsprong van bijna één minuut maar de FDJ BigMat ploeg besloot toen om de controle van het peloton over te nemen om zo de voorsprong terug te brengen. Dit werkte echter maar tijdelijk ... maar na 65 kilometer lukt het de ploeg met het blauwe klavertje vier uiteindelijk toch het peloton terug te brengen bij de kopgroep.

  In de tussentijd wist de Pool Jacek Morajko (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) de eerste 3 sprints voor de Trophée Crédit Agricole, waarvan de laatste op de top van de Roc Trédudon lag, te winnen.

  Verschillende nieuwe pogingen mislukten vervolgens, tot de aanval van Dimitri Champion (Bretagne-Schuller) en Jean-Marc Marino (Saur-Sojasun). Terwijl de eerste druppels regen neerdaalden weten de twee renners aan kop hun voorsprong uit te bouwen terwijl Dimitri Le Boulch (Auber 93) en vervolgens Gaylord Cumont (Véranda Rideau-Super U) de tegenaanval inzetten.

  In de kopgroep wint Dimitri Champion de volgende tussensprints, op de Roc'h Begheor, op de top van de Côte de Laz en in het plaatsje Waterloo, maar door de derde plaats en dus één puntje te pakken in de sprint van Roc'h Begheor, weet Jacek Morajko de Trophée te pakken.

  De twee renners aan kop zien hun voorsprong oplopen tot 3'35" terwijl achter hen Gaylord Cumont uit komt bij Dimitri Le Boulch om zo een nieuw achtervolgingsduo te vormen maar op zo'n 50 kilometer van de finish wordt dit duo teruggepakt door het peloton terwijl het leidersduo nog altijd 3 minuten voorsprong heeft op het peloton.

  Bij het binnenrijden op het slotcircuit, wat de renners 4 maal af moesten leggen en waarin onder andere de zware klim van de Côte de Stang-Vihan zat, rijden de twee renners nog op ruime voorsprong maar in de 4 rondjes op het circuit en met name dankzij het werk van een groep die de tegenaanval in had gezet, liep hun voorsprong snel terug maar uiteindelijk werd het leidersduo pas in de laatste kilometer teruggepakt door het peloton!

  Op dat moment was het dus duidelijk dat er een massasprint zou komen, die in eerste instantie ingezet werd door de Bretagne-Schuller ploeg maar uiteindelijk gewonnen werd door Julien Simon, voor Samuel Dumoulin en Jonathan McEvoy (Endura Racing).

  De foto's van de Tour du Finistère 2012

  De eerste foto's van de Ronde van de Finistère 2012 staan al online, andere zullen volgen:

  >> De foto's van de Tour du Finistère 2012

  De klassementen van de Tour du Finistère 2012

  Het algemeen klassement

  Julien Simon, die onlangs nog twee etappes won in de Ronde van Catalonië, pakte dus vandaag zijn 3de overwinning van het seizoen. Hieronder vindt u de top 10 van het klassement van deze wedstrijd:

  1/ Julien Simon (Saur-Sojasun) - 4h14'35"
  2/ Samuel Dumoulin (Cofidis, le crédit en ligne)
  3/ Jonathan McEvoy (Endura Racing)
  4/ Jérémie Galland (Saur-Sojasun)
  5/ Lloyd Mondory (AG2R La Mondiale)
  6/ Remi Cusin (Team Type 1-Sanofi)
  7/ Armindo Fonseca (Bretagne-Schuller)
  8/ Justin Jules (Véranda Rideau-Super U)
  9/ Mirko Selvaggi (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) - +0'03"
  10/ Anthony Delaplace (Saur-Sojasun)

  De Trophée Crédit Agricole

  Deze trofee word door de organisator gepresenteerd als een trofee gebaseerd op sprints, maar in werkelijkheid is deze verdeeld tussen sprints en beklimmingen.

  De uiteindelijke top 5 van het klassement van deze trofee is als volgt:

  1/ Jacek Morajko (Vacansoleil-DCM Procycling Team) - 16 punten
  2/ Dimitri Champion (Bretagne-Schuller) - 15 punten
  3/ Jean-Marc Marino (Saur-Sojasun) - 9 punten
  4/ Steven Tronet (Auber 93) - 3 punten
  5/ Mathieu Perget (AG2R La Mondiale) - 3 punten

  Het klassement van de Coupe de France PMU

  In de Coupe de France PMU zien we opnieuw een andere renner op de eerste plaats want Arnaud Démare (FDJ BigMat), afwezig in deze wedstrijd, laat zijn eerste plaats aan Samuel Dumoulin (Cofidis) die deze weer terugpakt aangezien hij al aan de leiding had gestaan in dit klassement aan het begin van het seizoen na zijn overwinning in de Marseillaise. Arnaud Démare blijft voorlopig beste jongere in de Coupe de France.

  1/ Samuel Dumoulin (Cofidis, le crédit en ligne) - 85 punten
  2/ Julien Simon (Saur-Sojasun) - 75 punten
  3/ Arnaud Démare (FDJ BigMat) - 68 punten
  4/ Florian Vachon (Bretagne-Schuller) - 50 punten
  5/ Pierre Luc Périchon (Team La Pomme Marseille) - 50 punten

  Morgen staat een nieuwe wedstrijd uit de Coupe de France PMU op het programma, de Tro Bro Léon 2012. We zullen zien hoe het klassement zich ontwikkelt na deze wedstrijd.

  Andere foto's volgen

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 3 reacties | 2874x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Ronde van de Finistère| Coupe de France PMU | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 3 reacties!
 1. Julien SIMON Super vainqueur. Il a écrasé le sprint, à 50 m de la ligne il s'est retourné et relevé avec 10m d'avance.Gros finisseur, à mon avis il ira loin.
  Il me paraît être l'un des rares parmi nos sprinter à pouvoir prendre et garder la tête d'un sprint dans les 100 derniers mètres

  | Gilbert LE LOUPP | maandag 16 april 2012 om 19:19:04

 2. Le puncheur que le peloton attendait ?..
  ...pour la Flèche Wallonne peut-être...croisons les doigts !

  | HONORÉ | dinsdag 17 april 2012 om 15:36:39

 3. Le mur de HUY et La Fleche me paraissent un peu au delà de ses capacités. Plutot sprint le Simon. Mais espérons maintenant qu'il à conscience de ses moyens.

  | Gilbert LE LOUPP | woensdag 18 april 2012 om 0:03:48

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven plus vier ?