home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 214 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

100 dagen voor het Grand Départ van de Tour de France 2012 in Luik

Toegevoegd: donderdag 22 maart 2012 om 23:40:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  100 dagen voor het Grand Départ van de Tour de France 2012 in LuikOp zaterdag 30 juni aanstaande gaan de renners die deelnemen aan de Tour de France 2012 één voor één van start voor een individuele tijdrit in de straten van de stad Luik. Toevallig is het zo dat 30 juni 2012 over precies 100 dagen vanaf nu en vandaag waren we dus op D-100 van het Grand Départ van de Tour de France 2012!

  De Provincie Luik organiseerde een aantal festiviteiten rondom dit evenement vandaag en deze gaan nog verder tijdens de 100 dagen die ons scheiden van de start!

  Een Thalys in de kleuren van de Tour

  De trein die Frankrijk met België verbindt luistert naar de naam Thalys. Het was dan ook weinig verrassend te zien dat het bedrijf geboren uit een samenwerking van de SNCF (Frankrijk), de SNCB (België) en Deutsche Bahn (Duitsland) zich aan dit evenement wilde verbinden.

  Zo werd de Thalys in de kleuren van de operatie De Provincie Luik start de Tour 2012 geboren en deze kwam vandaag om 10u11 aan op het station Les Guillemins (Luik, één van de bestemmingen van Thalys vanuit Parijs, via Bruxelles). Deze trein is aangekleed met de kleuren van de Provincie Luik en met foto's van de 3 etappesteden in de Provincie Luik (Liège, Seraing en Visé) en blijft op de sporen van het Thalysnetwerk rijden tot het einde van de Tour de France 2012 (op 22 juli).

  De Provincie Luik laat weten dat deze trein op deze manier niet alleen gedurende vier maanden de ambassadeur zal zijn van de Provincie Luik maar ook voor de kandidaatsstelling voor de internationale tentoonstelling in Luik in 2017.

  Aftellen naar de start van de Tour!

  In de stad Luik werden op drie plaatsen tellers in werking gesteld vandaag die aftellen tot het Grand Départ van de Tour de France 2012. Om 10u30 was het allereerst de beurt aan de teller op de Place de la Gare des Guillemins om in werking te worden gesteld, gevolgd door die op de Place de la République Française (waar de twee eerste etappes langs rijden) in in de Avenue Rogier (het startpunt van de proloog op zaterdag 30 juni; zie Tour de France 2012: het parcours van de eerste etappes op Google Maps/Google Earth voor meer informatie). Deze tellers tonen gedurende 100 dagen iedere dag het resterende aantal dagen voor het vertrek, net als het tellertje wat u rechtsboven op alle pagina's van deze site vindt!

  De trofee voor de winnaar van de openingstijdrit van de Tour de France 2012Een speciale trofee voor de winnaar van de tijdrit

  De winnaar van de openingstijdrit op 30 juni aanstaande in de straten van Luik krijgt na afloop niet alleen de eerste gele trui van de Tour de France 2012 maar ook een speciale trofee.

  Gisterenavond werd in Parijs in de Espace Beaurepaire namelijk, in aanwezigheid van Eddy Merckx, Bernard Hinault en Bernard Thévenet deze trofee gepresenteerd! Het betreft hier een sculptuur die bedacht en vormgegeven is door de Luikse glazblazer Louis Leloup en nadat deze onthuld werd zei Bernard Hinault hierover: Als er in mijn tijd dergelijke trofees waren geweest had ik er wel 25 willen winnen! (ter herinnering, Hinault won vijf prologen in de Tour de France tijdens zijn carrière).

  Deze trofee maakt op dit moment onderdeel uit van een tentoonstelling in de Espace Beaurepaire waar ook andere glaskunstwerken van Louis Leloup, geboren in Seraing, te zien zijn. Deze tentoonstelling is toegankelijk tot en met 31 maart aanstaande, dagelijks tussen twaalf uur en 19u00.

  Een dagelijks artikeltje "Goed om te weten"

  Ter gelegenheid van de 100 dagen voor het Grand Départ van de Tour de France 2012, begint de Provincie Luik op de site die gewijd is aan de start van de Tour 2012 een nieuwe rubriek Savez-vous que ... waarin iedere dag, gedurende 100 dagen, een informatie "Goed om te weten" zal worden geplaatst!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 3176x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2012 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. http://www.les-actus-du-cyclisme.fr/article-j-100-avant-le-grand-depart-du-tour-de-france-2012-a-liege-102128361.html

  | Roland TISSIER | vrijdag 23 maart 2012 om 9:44:18

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is acht keer vier ?