home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 209 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Het parcours van de Classic Loire Atlantique 2012 op Google Maps en de lijst van deelnemende renners (en hun rugnummers)

Toegevoegd: donderdag 15 maart 2012 om 9:28:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Classic Loire Atlantique 2012 op Google Maps en de lijst van deelnemende renners (en hun rugnummers)Na Paris-Nice vorige week staan komend weekend zoals gebruikelijk twee Franse ééndagswedstrijden op het programma: de Classic Loire Atlantique op zaterdag en Cholet-Pays de Loire op zondag.

  In dit artikel vindt u om te beginnen alle details over de eerstgenoemde wedstrijd, de Classic Loire Atlantique, die georganiseerd wordt rondom La Haye-Fouassière, zo'n 15 kilometer ten zuid-oosten van Nantes*.

  Dit weekend zal www.velowire.com aanwezig zijn bij deze twee wedstrijden en zo snel mogelijk na beide wedstrijden zult u dus alle details, foto's en resultaten op deze site kunnen vinden!

  De kaart met het parcours van de Classic Loire Atlantique 2012 op Google Maps/Google Earth

  Zoals gebruikelijk vindt deze wedstrijd plaats op een circuit van 16,8 kilometer wat 11 maal afgelegd zal worden.

  Met start en finish in de Boulevard Bernard Verlynde in La Haye-Fouassière, loopt het parcours langs de plaatsen Maisdon-sur-Sèvre, Château-Thébaud, Saint-Fiacre-sur-Maine en Vertou over een totale afstand van 184,8 kilometer.

  Hieronder vindt u het profiel en de Google Maps kaart van deze wedstrijd. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het profiel van de Classic Loire Atlantique 2012 De kaart met het parcours van de Classic Loire Atlantique 2012 op Google Maps

  Classic Loire Atlantique 2012

  [X] Close

  >> Download het KML bestand met het parcours van de Classic Loire Atlantique om het parcours in Google Earth te bekijken

  Op de website van de Ligue Nationale de Cyclisme (LNC), gaf Jean-Luc Chaillot, voorzitter van de organisatiecommissie van de Classic Loire Atlantique, over het parcours van zijn wedstrijd aan dat deze een scenario oplevert wat de wedstrijd altijd spannend maakt in het geweldige decor van de wijngaarden, met een indrukwekkende casting en vele minder bekende renners die ervoor zorgen dat de uitslag toch nog verrassend kan zijn. Wij hebben het geluk dat we gegarandeerd de 2 Franse Pro Teams aan de start hebben. Maar we doen altijd ons best om andere ProTeams aan te trekken. Het bewijs daarvan is dat in 2011 de winnaar van de wedstrijd, de Nederlander Lieuwe Westra, afkomstig was uit de Vacansoleil ploeg, die deel uit maakt van de elite van het internationale wielerpeloton!

  De Classic Loire Atlantique als nieuwe wedstrijd in de Coupe de France PMU

  Vorig jaar klom de Classic Loire Atlantique al op in de UCI wielerkalender naar klasse 1.1, dit jaar gaat de Classic nog verder door voor het eerst onderdeel uit te maken van de Coupe de France PMU!

  Samen met de Route Adélie de Vitré die eind deze maand plaats zal vinden is de Classic Loire Atlantique maakt 2012 onderdeel uit van de Coupe de France PMU, waarmee het totaal aantal wedstrijden (allemaal ééndagswedstrijden) op een totaal van 16 komt.

  Cholet-Pays de Loire de volgende dag is ook een wedstrijd die onderdeel uitmaakt van de Coupe de France PMU.

  De lijst van deelnemende renners en hun rugnummers

  Uiteraard zal Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team), die vorige week nog hele goede resultaten behaalde in Paris-Nice 2012 met met name een 2de plaats in het algemeen klassement, achter Bradley Wiggins (Team Sky), aanwezig zijnn in de wedstrijd in de Loire-Atlantique om zijn titel van vorig jaar te verdedigen! De Nederlandse renner heeft dus de eer om rugnummer 1 te dragen. Hieronder vindt u de volledige lijst van deelnemende renners met hun rugnummers. Op dit moment is het nog een voorlopige lijst van deelnemers en deze kan dus nog wijzigen. Als dat inderdaad het geval is zal deze lijst (voorzover mogelijk) bijgewerkt worden voor de start van de wedstrijd zaterdag.

  Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team

  Lieuwe WestraNaast de winnaar van de editie 2011 van deze wedstrijd, Lieuwe Westra, komt de Nederlandse ploeg met een erg internationale delegatie met maar liefst 5 nationaliteiten voor 8 renners:

  1/ Lieuwe Westra
  2/ Romain Feillu
  3/ Barry Markus
  4/ Wouter Mol
  5/ Martin Mortensen
  6/ Marcello Pavarin
  7/ Mirko Selvaggi

  FDJ BigMat

  Pierrick FédrigoDe Franse ploeg met het klavertje, FDJ BigMat, komt naar de Classic Loire Atlantique met een ploeg onder leiding van Pierrick Fédrigo. Al zijn ploeggenoten zijn eveneens Frans.

  11/ Pierrick Fédrigo
  12/ Nacer Bouhanni
  13/ Arnaud Courteille
  14/ Anthony Roux
  15/ Geoffrey Soupe
  16/ Benoît Vaugrenard
  17/ Mickaël Delage
  18/ Frédéric Guesdon

  AG2R La Mondiale

  Anthony RavardBij AG2R La Mondiale zijn Jimmy Casper en Anthony Ravard de te volgen renners in het geval van een massasprint. In de ploeg vinden we daarnaast onder anderen de Iraanse renner Amir Zargari die de Franse wedstrijden gaat ontdekken ...

  21/ Steve Houanard Anthony Ravard
  22/ Jimmy Casper
  23/ Julien Bérard
  24/ Gregor Gazvoda
  25/ Sylvain Georges
  26/ Romain Lemarchand
  27/ Boris Shpilevsky
  28/ Amir Zargari

  Saur-Sojasun

  Anthony DelaplaceDe Saur-Sojasun ploeg komt met een volledig Franse ploeg naar de Classic Loire Atlantique, waaronder Anthony Delaplace die 4de eindigde in de Coupe de France PMU 2011:

  31/ Jérémie Galland
  32/ Laurent Mangel
  33/ Anthony Delaplace
  34/ Jonathan Hivert
  35/ Fabrice Jeandesboz
  35/ Guillaume Levarlet
  36/ David Le Lay
  37/ Jean-Marc Marino
  38/ Maxime Médérel

  Mickaël BuffazCofidis, le crédit en ligne

  Naast de Colombiaan Leonard Duqué, stuurt de Cofidis ploeg ook een volledig Franse delegatie:

  41/ Nicolas Vogondy
  42/ Damien Monier
  43/ Mickaël Buffaz
  44/ Jean-Eudes Demaret
  45/ Leonardo Duqué
  46/ Rudy Molard
  47/ Tristan Valentin
  48/ Arnaud Labbe

  Team Europcar

  Cyril GautierDe Europcar ploeg komt ook met een volledig Franse ploeg naar de Classic Loire Atlantique. De belangrijkste renners van de ploeg zijn hoogstwaarschijnlijk Vincent Jérôme en Cyril Gautier.

  51/ Vincent Jérôme
  52/ Giovanni Bernaudeau Perrig Quémeneur
  53/ Cyril Gautier
  54/ Yohann Gène
  55/ Said Haddou
  56/ Christophe Kern
  57/ Kévin Réza
  58/ Sébastien Turgot

  Bretagne-Schuller

  Dimitri ChampionEen andere 100% Franse ploeg is Bretagne-Schuller die onder andere de deelname zal zien van Dimitri Champion en Geoffroy Lequatre:

  61/ Romain Hardy
  62/ Dimitri Champion
  63/ Jean-Marc Bideau
  64/ Renaud Dion
  65/ Florian Guillou
  66/ Geoffroy Lequatre
  67/ Laurent Pichon
  68/ Florian Vachon

  Caja Rural

  Caja RuralDe Spaanse continental pro ploeg had een behoorlijk slechte indruk achter gelaten in de Classic Loire Atlantique 2011 door aan de start te komen met een groep renners waarvan er slechts 5 de wedstrijd uitreden terwijl een aantal anderen aan de kant van de weg stil gingen staan om de wedstrijd voorbij zien te komen!

  Dit jaar komt de ploeg aan de start met renners die samen maar liefst 8 nationaliteiten vertegenwoordigen! De ploeg staat onder leiding van Manuel Cardoso, die vorig jaar nog bij de Radioshack ploeg reed.

  71/ Manuel Cardoso Francesco Lasca
  72/ Danail Petrov
  73/ Garikoitz Bravo
  74/ Yelko Gómez Hernani Broco
  75/ Enzo Moyano
  75/ Alexander Ryabkin
  76/ Karol Domagalski
  77/ Fabricio Ferrari

  Team Type 1-Sanofi

  Team Type 1-SanofiDe Team Type 1-Sanofi ploeg, die als doel heeft om te communiceren rondom diabetes in de wielerwedstrijden waar de ploeg aan mee doet, komt naar de start van de wedstrijd met 2 van haar 4 Franse renners: de Marseillais Julien Antomarchi en de Hongaarse renner die al jaren in Frankrijk woont en de Franse nationaliteit heeft aangenomen, Laszlo Bodrogi. De ploegleider is overigens Frans, het betreft namelijk Frédéric Moncassin.

  81/ Julien Antomarchi
  82/ Rubens Bertogliati
  83/ Laszlo Bodrogi
  84/ Alexander Efimkin
  85/ Filippo Fortin
  86/ Javier Megias
  87/ Joey Rosskopf
  88/ Alexander Serebryakov

  Landbouwkrediet

  LandbouwkredietDe Belgische ploeg komt naar de Classic Loire Atlantique met een vrijwel half-om-half Belgisch/Nederlandse ploeg ... Bobbie Traksel is niet hersteld van zijn bronchitis en doet dus niet mee aan deze wedstrijd komende zaterdag.

  91/ Frédéric Amorison
  92/ Sébastien Delfosse
  93/ Bert de Waele
  94/ Gilles Devillers
  95/ Dirk Bellemakers
  97/ Bobbie Traksel
  96/ Stefan Cohnen
  97/ Reinier Honig
  98/ Davy Commeyne

  Topsport Vlaanderen-Mercator

  Preben van HeckeDe tweede Belgische ploeg heeft gekozen voor een 100% Belgische selectie:

  101/ Michael van Staeyen Pieter Vanspeybrouck
  102/ Laurens de Vreese
  103/ Preben van Hecke
  104/ Steven van Vooren
  105/ Eliot Lietaer
  106/ Stijn Neirynck Zico Waeytens
  107/ Pieter Jacobs
  108/ Tom van Asbroeck

  Accent Jobs-Willems Veranda's

  Thomas DegandIn de 3de Belgische ploeg vinden we twee Nederlandse renners, een Oekraiense renner en 5 Belge, waaronder Thomas Degand die in de 2011 editie van deze wedstrijd in een ontsnapping mee zat:

  111/ Steven Caethoven
  112/ Staf Scheirlinckx
  113/ Thomas Degand
  114/ Grégory Habeaux
  115/ Kévin van Melsen
  116/ Oleg Chuzhda
  117/ Arnoud van Groen
  118/ Jurgen van Goolen

  Bridgestone Anchor Cycling Team

  Blaise SonneryDeze Japanse continental ploeg huisvest 3 Franse renners die allen aan de start zullen verschijnen van de Classic Loire Atlantique. 2 van hen zijn opnieuw profwielrenner na één of twee jaar in een amateurploeg te hebben gereden terwijl de derde neo-prof is in de ploeg. Naast deze 3 Fransen is de enige Belgische renner van de ploeg eveneens voorzien voor deze wedstrijd, naast 4 van de 5 Japanse renners.

  121/ Thomas Lebas (néo-pro)
  122/ Blaise Sonnery (ex-AG2R La Mondiale)
  123/ Alexandre Lemair (ex-Roubaix-Lille Métropole)
  124/ Klaas Sys
  125/ Miyataka Shimizu Ryota Nishizono
  126/ Kazuo Inoue
  127/ Hayato Yoshida
  128/ Kenji Itami

  Véranda Rideau-Super U

  Tomasz OlejnikDeze nieuwe Franse continental ploeg komt aan de start met 7 Franse renners en één van de Olejnik broers:

  131/ Justin Jules
  132/ Freddy Bichot
  132/ Kévin Denis
  134/ Maxime Le Montagner
  135/ Guillaume Malle
  136/ Romain Mathéou
  137/ Arnaud Molmy
  138/ Tomasz Olejnik

  BigMat-Auber 93

  Fabien BacquetDe laatste renner die een overwinning heeft binnengehaald voor de BigMat-Auber 93 ploeg en die nog aanwezig is in de ploeg (Sylvain Georges is vertrokken naar AG2R La Mondiale dit jaar en Maxime Médérel naar Saur-Sojasun) is Fabien Bacquet (in maart 2010 in de Ronde van Normandië) en hij verschijnt ook aan de start van de Classic Loire Atlantique:

  141/ Jonathan Thiré
  142/ Romain Bacon Ronan Racault
  143/ Fabien Bacquet
  144/ Nicolas Bazin
  145/ Mathieu Drujon
  146/ Benoit Drujon Steven Tronet
  147/ Johan Mombaerts Dimitri Le Boulch
  148/ Nicolas Rousseau

  Team La Pomme Marseille

  Yohan CauquilDe voorlaatste Franse ploeg is het Team La Pomme Marseille en onder de renners van "LPM" vinden we onder anderen Yohan Cauquil die vorig jaar op de derde plaats was geëindigd ... Daarnaast vinden we Clément Koretzky die zich van voren had laten zien in de eerste etappe van de Tour du Haut Var-Matin.

  151/ Yohan Cauquil
  152/ Clément Koretzky
  153/ Benjamin Giraud Grégoire Tarride
  154/ Mathieu Delarozière
  155/ Yannick Martinez
  156/ Pierre-Luc Périchon
  157/ Evaldas Siskevicius
  158/ Toms Skujins

  Roubaix-Lille Métropole

  Roubaix-Lille MétropoleDe laatste Franse ploeg is Roubaix-Lille Métropole:

  161/ Julien Guay
  162/ Anthony Colin
  163/ Loïc Desriac
  164/ Pierre Drancourt
  165/ Morgan Kneisky
  166/ Kevin Lalouette
  167/ Fabien Schmidt
  168/ Boris Zimine

  Herbeleef editie 2011 van de Classic Loire Atlantique

  In afwachting van de editie 2012 aanstaande zaterdag kunt u de 2011 editie van de Classic Loire Atlantique herbeleven, door de foto's te bekijken en/of door de samenvatting van de wedstrijd te lezen: Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) bevestigt zijn vorm aan de start van het seizoen en wint de Classic Loire Atlantique.

  * een ander artikeltje volgt met alle informatie over Cholet-Pays de Loire.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 5752x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Classic Loire Atlantique| Coupe de France PMU| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. http://www.les-actus-du-cyclisme.fr/article-le-parcours-de-la-classic-loire-atlantique-2012-sur-google-maps-et-la-liste-des-engages-et-les-nume-101675623.html

  | Roland TISSIER | vrijdag 16 maart 2012 om 10:25:33

 2. http://www.les-actus-du-cyclisme.fr/article-le-parcours-de-la-classic-loire-atlantique-2012-sur-google-maps-et-la-liste-des-engages-et-les-nume-101734187.html

  | Roland TISSIER | zaterdag 17 maart 2012 om 9:39:12

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één plus vijf ?