home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 205 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Oliver Zaugg (Team Leopard-Trek), opmerkelijke winnaar van de Ronde van Lombardië 2011

Toegevoegd: zaterdag 15 oktober 2011 om 17:31:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Oliver Zaugg (Team Leopard-Trek), opmerkelijke winnaar van de Ronde van Lombardië 2011Il Lombardia 2011 werd vandaag gewonnen door Oliver Zaugg van de Leopard-Trek ploeg. De Zwitserse renner die er in de laatste klim van de wedstrijd alleen vandoor ging pakte zo zijn allereerste profoverwinning!

  De samenvatting van de Ronde van Lombardije 2011

  De 105de editie van de Ronde van Lombardije, of tegenwoordig Il Lombardia geheten, ging vanochtend om 11u00 van start voor het Palazzo Lombardia in Milaan onder een lichtbewolkte lucht waar de zon zich af en toe al liet zien om zo een mooie herfstdag aan te kondigen.

  Na verschillende mislukte pogingen, waaronder één waarin Yukiya Arashiro (Team Europcar) al voorop reed, stond de Japanse renner van de Franse ploeg opnieuw aan de basis van de vorming van een kopgroep van 6 renners na 45 kilometer in de wedstrijd. Deze groep, met Johan Vansummeren (Team Garmin-Cervélo), Mikel Astarloza (Euskaltel-Euskadi), Omar Bertazzo (Androni Giocattoli-C.I.P.I.), Claudio Corioni (Acqua & Sapone) en Andrea Pasqualon (Colnago-CSF Inox), Yukiya Arashiropakte al snel steeds meer voorsprong, tot aan 6'50" in 15 kilometer.
  Het peloton wilde deze voorsprong echter niet lang zo hoog laten en zette dus de achtervolging in van de 6 renners aan kop, met name met de Liquigas-Cannondale ploeg. Alhoewel de voorsprong in de eerste klim van de dag, de Valico di Ca'Perrucchini in Valcava, nog maar iets meer dan één minuut was, liep deze in de daaropvolgende kilometers weer op naar rond de 6 minuten.

  Op 87 kilometer van de finish was de voorsprong wederom nog maar één minuut en 35 seconden wanneer Omar Bertazzo het tempo van de kopgroep niet meer bij kan houden. Als Mikel Astarloza en Johan Vansummeren de andere 3 renners uit de kopgroep in eerste instantie van zich af weten te schudden, lukt het Yukiya Arashiro uiteindelijk weer bij hen samen te komen, en dat is ook het geval voor een aantal renners die zo'n twintig kilometer verder vanuit het peloton de achtervolging in hadden gezet. De kopgroep bestaat dan uit 10 man, waaronder een aantal van de favorieten: Yukiya Arashiro, Mikel Astarloza, Andrea Pasqualon, Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto), Johan Vansummeren, Luca Paolini (Katusha Team), Jakob Fuglsang (Team Leopard-Trek), Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale), Pablo Lastras (Movistar Team) en Mauro Santambrogio (BMC Racing Team).

  Philippe GilbertNa een eerste aanval van Philippe Gilbert en Jakob Fuglsang, is het de beurt aan Vincenzo Nibali om aan te vallen in de beklimming van de Madonna del Ghisallo en zelfs wanneer hij wordt teruggepakt geeft de Italiaan niet op en probeert hij er opnieuw vandoor te gaan. Achter hem krijgen Gilbert en Fuglsang gezelschap van Christophe Le Mével (Team Garmin-Cervélo), de Italiaanse kampioen Giovanni Visconti (Farnese Vini-Neri Sottoli) en Domenico Pozzovivo (Colnago-CSF Inox). Nibali slaat al snel een behoorlijk gaatje en op 50 kilometer van de finish heeft hij al 50 seconden voorsprong op de groep met Gilbert en 1'09" op het eerste peloton wat beetje bij beetje terugkomt op de groep achtervolgers en deze op 47 kilometer van de finish terugpakt. Op de top van de Ghisallo is de achterstand van het peloton op Nibali dan 1'24".

  Alhoewel Nibali de indruk geeft er alle vertrouwen in te hebben alleen naar de finish te kunnen rijden, bleek de wedstrijd voor hem zo'n 16 kilometer te lang te zijn want op die afstand van de finishlijn wordt de Siciliaanse renner teruggepakt door het peloton.

  Op zo'n tien kilometer van de finish is het dan de beurt aan Oliver Zaugg (Team Leopard-Trek) om aan te vallen, net voor de top van de laatste klim van deze herfstkoers en de Zwitserse renner weet uiteindelijk de groep die de achtervolging had ingezet met 8 seconden voor te blijven op de finishstreep in Lecco, en dan met name Dan Martin (Team Garmin-Cervélo) die als tweede eindigt.

  Het klassement van de Giro de Lombardia 2011

  Hieronder vindt u de top 10 van deze wedstrijd:
  1/ Oliver Zaugg (Team Leopard-Trek) - 6h20'02"
  2/ Daniel Martin (Team Garmin-Cervélo) - +0'08"
  3/ Joaquin Rodriguez (Katusha Team)
  4/ Ivan Basso (Liquigas-Cannondale)
  5/ Przemyslaw Niemiec (Lampre-ISD)
  6/ Domenico Pozzovivo (Colnago-CSF Inox)
  7/ Giovanni Visconti (Farnese Vini-Neri Sottoli) - +0'15"
  8/ Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto)
  9/ Carlos Alberto Betancur Gomez (Acqua & Sapone)
  10/ Riccardo Chiarini (Androni Giocattoli-C.I.P.I.)

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 3029x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Il Lombardia | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes keer zes ?