home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 202 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Rabobank neemt de Nederland Bloeit ploeg over en maakt zo haar entree in het dameswielrennen

Toegevoegd: maandag 26 september 2011 om 22:18:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Rabobank neemt de Nederland Bloeit ploeg over en maakt zo haar entree in het dameswielrennenHet gerucht was al een paar dagen geleden op komen duiken en de Nederlandse bank bevestigde het eind deze middag: Rabobank voegt een vierde wielerploeg toe aan haar sponsoractiviteiten met de nieuwe Rabobank damesploeg.

  In 2012 viert Rabobank haar 16 jarig bestaan als sponsor van een wielerploeg. In 1996 werd namelijk de Rabobank profploeg opgericht. Eveneens sponsor van de Nederlandse wielerbond KNWU, van de beloftenploeg Rabobank Continental Team en sinds 2010 ook met een off road ploeg (veldrijden en mountainbike) onder de naam Rabobank-Giant Offroad Team, heeft Rabobank altijd haar verantwoordelijkheden genomen als belangrijkste sponsor van de Nederlandse wielersport*.
  Het doel is altijd geweest om de Nederlandse wielersport in zijn geheel in deze twee takken van sport (weg en "offroad") vooruit te brengen. Dat zal vanaf 2012 ook het geval zijn voor de dameswielersport.

  Vanaf 1 januari 2012 neemt de oranje-blauwe bank de wielerploeg waar Marianne Vos deel van uitmaakt en die op dit moment bekend staat onder de naam Nederland Bloeit over. Annemiek van VleutenDe ploeg zal opgebouwd worden rondom Vos die als 2de eindigde op de Wereldkampioenschappen in Kopenhagen afgelopen week. Alhoewel niet duidelijk is wie de andere rensters zijn die in 2012 mee doorgaan in deze ploeg, is de kans groot dat Annemiek van Vleuten die een paar weken geleden de Grand Prix de Plouay en zo de UCI Wereldbeker wist te winnen (zie ook de interviews) er ook bij zit.

  De andere Nederlandse rensters die op dit moment onderdeel uitmaken van deze ploeg zijn Loes Gunnewijk, Janneke Kanis, Noortje Tabak en Marieke van Wanroij maar in de ploeg vinden we ook 4 buitenlandse rensters: de Zwitserse Emilie Aubry en Patricia Schwager, de Duitse Sarah Düster en de Engelse Emma Trott. Ze worden gemanaged door Jeroen Blijlevens, ploegleider en winnaar van 4 etappes in de Tour de France, 2 etappes in de Giro d'Italia en 5 etappes van de Vuelta a España in de sprint.

  De ploeg die begin december officieel gepresenteerd zal worden verzekert zich zo van 2 jaar sponsoring door de Rabobank. Andere sponsors zijn Giant die de fietsen zal leveren en de verzekeraar Interpolis waar Rabobank deels eigenaar van is.

  * verschillende lokale Rabobanken sponsoren ook lokale wielerevenementen en Rabobank brengt ieder jaar een toerfietskalender uit

  De reacties van de belanghebbenden

  Jeroen BlijlevensNa de aankondiging van de overname van de sponsoring van de ploeg liet Jeroen Blijlevens weten blij te zijn met de woorden: We zijn dankbaar voor de mogelijkheid die de Rabobank Wielerploegen ons biedt. Marianne Vos was ook blij: Ze zijn al jarenlang een toonaangevende ploeg en sponsor. Hun professionaliteit en structuur kan onze ploeg en het gehele vrouwenwielrennen verder brengen.

  De sponsor legde het waarom van deze nieuwe sponsoring uit. Bert Bruggink, lid van de raad van bestuur van de bank, liet weten: Het starten van een vrouwenploeg is een logische stap, gezien het feit dat wij de volledige breedte van de wielersport ondersteunen. We zijn natuurlijk al langer betrokken bij het vrouwen wielrennen via ons partnership met de KNWU. Door nu een eigen team rond Marianne Vos te sponsoren maken we het plaatje compleet.

  Harold Knebel, directeur van Rabobank Wielerploegen, voegde hieraan toe: We hopen met onze ervaring en expertise de basis onder het vrouwenwielrennen te verstevigen. Dat de sponsoring niet geheel onverwacht komt, is duidelijk. We zijn al langere tijd in gesprek. Dit was het juiste moment Marianne en haar team te blijven ondersteunen gezien de onduidelijkheid omtrent het voortbestaan.

  De directeur van Giant, Tony Lo, liet op zijn beurt weten: Giant en Rabobank delen de wil om de wielersport te steunen. Samen hebben we met succes al een wegploeg, een offroad ploeg en veldrijden gesponsord en we zijn blij deze sponsoring nu uit te kunnen breiden met een nieuwe damesploeg van hoog niveau.

  Ter herinnering: Rabobank zal ook de hoofdsponsor zijn van de Wereldkampioenschappen Wielrennen in Limburg in Nederland in 2012

  (foto illustratie artikel: Marianne Vos door Thomas Vergouwen/velowire.com, de auto door Rogier Schilperoord)

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 4269x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Dameswielrennen| Marketing | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. Goedzo, brengt de vrouwelijke Merkx genaamd Marianne Vos wat meer onder de aandacht, wat ze ook zeker verdient.

  | lenen ondanks bkr | dinsdag 27 september 2011 om 0:27:40

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie keer vier ?