home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 4 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Het parcours van de Grand Prix de Fourmies 2011 op Google Maps/Google Earth, het tijd- en routeschema en de deelnemende renners

Toegevoegd: woensdag 07 september 2011 om 23:32:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Grand Prix de Fourmies 2011 op Google Maps/Google Earth, het tijd- en routeschema en de deelnemende rennersDe komende eendagskoers in Frankrijk is de Grote Prijs van Fourmies / La Voix du Nord en deze zal aanstaande zondag, 11 september 2011, plaats vinden.

  Deze Grand Prix de Fourmies, GPF voor intimi, viert haar 79ste editie in aanwezigheid van renners als Thomas Voeckler, gele trui drager in de Tour de France 2011 gedurende 10 dagen, en de winnaar van de twee voorgaande edities, Romain Feillu. In dit artikel vindt u een Google Maps kaart, het parcours wat u kunt downloaden in Google Earth, het tijd- en routeschema en de lijst van deelnemende renners aan de Grote Prijs van Fourmies 2011!

  Een Tour de France sfeer

  In La Voix du Nord, antwoordde Jean-Marie Leblanc, voormalig directeur van de Tour de France, vandaag de vraag over de vergelijking van de Grand Prix de Fourmies met de Tour: deze wedstrijd is populair. Fourmies, dat is een feest van de wielersport, van de sport in het algemeen, van heel de Avesnois streek. In de GPF vinden we de empathie, de bewondering, de vriendelijkheid en zelfs de tederheid van het publiek richting de renners. Dat zijn dezelfde gevoelens die vaak aanwezig zijn bij start of finish van een Tour de France etappe.

  Hij vergat in zijn antwoord nog de lijst van deelnemende renners aan deze wedstrijd die, ondanks de concurrentie met de Ronde van Spanje en de UCI WorldTour wedstrijden in Canada, niet onder doet voor een lijst van deelnemende renners aan de Tour ... Er doen zondag in de Grand Prix de Fourmies namelijk maar liefst 20 renners mee die dit jaar deelgenomen hebben aan de Tour de France 2011. Onder hen onder anderen André Greipel voor Omega Pharma-Lotto, Yaroslav Popovych voor Team Radioshack, Maxime Bouet voor AG2R La Mondiale, de meest strijdlustige renner van de Tour Jérémy Roy voor FDJ, Marcus Burghardt voor BMC Racing Team, Thomas Voeckler voor Team Europcar, Vladimir Gusev voor Katusha Team, Romain Feillu, Borut Bozic en Rob Ruijgh voor Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team en Arnaud Coyot en Jérémie Galland voor Saur-Sojasun en nog een aantal anderen ...

  De lijst van deelnemende renners op 8 september 2011

  Op de lijst van deelnemende renners vinden we uiteraard sprinters zoals Robbie McEwen (Team Radioshack) ou Jimmy Casper voor Saur-Sojasun of Yauheni Hutarovich voor FDJ en zijn concurrent Anthony Ravard (AG2R La Mondiale) en vele anderen ...

  Hieronder vindt u de lijst van deelnemende renners up-to-date tot en met 8 september 2011. Klik erop om deze te vergroten (en vervolgens eventueel op de pijltjes rechtsonderin om het origineel te zien).
  Lijst van deelnemende renners Grand Prix de Fourmies

  Het parcours van de Grand Prix de Fourmies op Google Maps en het tijd- en routeschema

  Na vertrek vanuit Fourmies, gaan de renners zuidwaarts richting Hirson in een klein lusje wat hen weer terugbrengt naar Fourmies. Ze betwisten hierin de eerste sprint in Hirson en pakken de eerste punten voor de Prix des Monts tussen Mondrepuis en Fourmies waar ze de tweede sprint zullen betwisten. Weer terug in de startplaats gaan ze verder noordwaarts richting Ferrière-la-Petite en Jeumont (waar de derde sprint op het programma staat) via Feron, Sains-du-Nord, Ramousies (tweede Prix des Monts), L'Epine en Solre-le-Château.
  Op de terugweg volgen ze dezelfde weg tot aan Solre-le-Château waar ze afslaan richting Sars-Poteries, Felleries, Semeries en wederom Ramousies waar ze weer terug noordwaarts gaan naar Felleries en L'Epine alvorens weer terug af te zakken naar Fourmies via Clairfayts, Eppe-Sauvage en Trelon (vierde sprint).
  Ze ronden de wedstrijd ten slotte af met 5 rondjes op een kleiner circuit van 11 kilometer waarna ze waarschijnlijk zullen sprinten voor de overwinning!
  Het tijd- en routeschema van de Grand Prix de Fourmies 2011 De kaart met het parcours van de Grand Prix de Fourmies 2011 op Google Maps

  Grand Prix de Fourmies 2011

  [X] Close

  Grand Prix de Fourmies 2011

  [X] Close

  Het parcours van de Grand Prix de Fourmies in Google Earth

  Bekijkt u het van de Grote Prijs van Fourmies 2011 liever in Google Earth? Wilt u een virtuele vogelvlucht maken over het parcours alsof u zelf ter plaatse was? Dat is mogelijk door onderstaand KML bestand te downloaden:
  >> Download het parcours van de Grand Prix de Fourmies 2011 in Google Earth

  velowire.com zal aanwezig zijn tijdens deze editie van de Grote Prijs van Fourmies en even na de aankomst kunt u dus foto's en andere informatie over deze wedstrijd op deze site vinden!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 4017x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Grand Prix de Fourmies| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier keer acht ?