zondag 28 augustus 2011 om 19u01

De Grand Prix de Plouay 2011 werd vanmiddag gewonnen door Grega Bole (Lampre-ISD). De ontsnapping van de dag werd teruggepakt maar de Sloveense kampioen wist op de finishlijn enkele meters voor het peloton te blijven waar een sprint de 2de plaats bepaalde voor Simon Gerrans (Team Sky).

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De samenvatting van de Grand Prix de Plouay 2011

Vanochtend even na 10u15 gingen 187 renners van start in de Grand Prix de Plouay 2011.

Even voor de eerste doorkomst over de finishlijn werd een eerste kopgroep gevormd na een aanval van Anthony Geslin (FDJ), gevolgd door Oscar Pujol (Omega Pharma-Lotto), Romain Sicard (Euskaltel-Euskadi), Renaud Dion (Bretagne-Schuller) en Guillaume Levarlet (Saur-Sojasun).

Deze kopgroep werd echter al weer snel teruggepakt door het peloton onder leiding van Jack Bobridge (Team Garmin-Cervélo).

Na 26 kilometer werd de echte kopgroep van de dag dan gevormd door 8 renners: Jack Bobridge, Mikaël Cherel (AG2R La Mondiale), Mauro Finetto (Liquigas-Cannondale), Marcello Pavarin (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team), Michal Kwiatkowski (Team Radioshack), Sébastien Duret (Bretagne Schuller), Guillaume Levarlet (Saur-Sojasun) en Cyril Gautier. Zij slaan al snel een groot gat en hun voorsprong is al opgelopen tot 8'30" even voor de 3de doorkomst over de finishlijn. Het peloton werd hier echter niet ongerust van want de 8 renners in de kopgroep bleven het gaatje vergroten, tot aan 10'48" bij de volgende doorkomst over de finishlijn.

Pas in de 9de ronde versnelt het peloton dan echt, met name onder leiding van de Omega Pharma-Lotto ploeg voor Philippe Gilbert en Jelle Vanendert en de voorsprong liep daar terug tot rond de 7 minuten. Op 40 kilometer van de finish is deze dan teruggebracht tot iets meer dan 3 minuten en op dat moment besluiten Mauro Finetto en Michal Kwiatkowski, 3de in de Tour Poitou-Charentes 2011, opnieuw in de aanval te gaan en zodoende de kopgroep uiteen te laten vallen. De Poolse renner van Team Radioshack bleef uiteindelijk alleen van voren over maar in de laatste ronde loopt ook zijn voorsprong snel terug en op 4 kilometer van de finish kan de wedstrijd opnieuw beginnen.

Dat deed Grega Bole (Lampre-ISD) als eerste door op 2 kilometer van de finish aan te vallen. Verschillende renners zetten de achtervolging in maar alleen Thomas Voeckler (Team Europcar) leek met zijn aanval in de laatste kilometer nog kans te maken de Sloveense kampioen in te halen.

Dit lukt hem echter niet en de finish van deze wedstrijd vind dan ook niet echt als een sprint plaats maar met een solo-aanval die het tot de finish volhoudt. Achter hem wint Simon Gerrans (Team Sky) de sprint voor de tweede plaats, voor Thomas Voeckler (Team Europcar), Thor Hushovd (Team Garmin-Cervélo) en Giacomo Nizzolo.

Bekijk de finish van Grega Bole in de Grand Prix de Plouay 2011 in video

Hieronder vindt u een filmpje van de finish van de Grand Prix de Plouay 2011 en de overwinning van Grega Bole:

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De foto's van de Grand Prix de Plouay 2011

>> Bekijk de foto's van de Grand Prix de Plouay 2011

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 3562x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Grand Prix de Plouay

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie keer negen ?