home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

De tweets van de week: de na-Tour depressie

Toegevoegd: maandag 15 augustus 2011 om 0:44:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  De tweets van de week: de na-Tour depressieNa een lange afwezigheid vanwege de Tour de France, zijn de Tweets van de week weer terug! En deze editie is dan ook bijzonder rijkgevuld met de Tweets van de 3 weken na de Tour. We zien onder andere hoe verschillende renners hun terugkeer thuis beleven na de Tour, de toekomstige job van Jérémy Roy, de ongelofelijke snelheid van het Movistar Team, het leeftijdsdilemma van de Garmin-Cervélo ploeg in de Eneco Tour en vele andere!

  De terugkeer van de Tour de France, iedereen beleeft het op z'n eigen manier ...

  Als de Tour de France ten einde loopt is het altijd moeilijk om weer naar de dagelijkse werkelijkheid terug te keren, zowel voor de renners als voor de volgers van de Tour. Geen gendarmes meer die je glimlachend een hand opsteken als je de rotonde verkeerd om neemt, geen aanmoedigingen meer van het publiek en geen vervelende opmerkingen meer wanneer je niets uitdeelt omdat je geen deel uit maakt van de reclamecaravaan.

  Deze after Tour blues was ook goed zichtbaar op Twitter in de berichtjes die de verschillende renners plaatsten na deze uitermate interessante Tour.

  Mark Renshaw (Team HTC-Highroad) zag zijn racefiets vertrekken met de bus en de auto's van de ploeg. Tijdens de "derde rustdag" van de Tour die hij doorbracht in Parijs ... besloot hij dus te doen net als alle andere toeristen en dat levert dus een foto op op de Velib voor het Louvre!
  Mark Renshaw - tweet of the week

  De winnaar van de Tour, Cadel Evans (BMC Racing Team), heeft moeite met de beveiliging op het vliegveld. Blijkbaar kennen zij het nut van broekenzalf niet!
  Cadel Evans - tweet of the week

  De Tour de France is een wedstrijd die alom bekend is en dusdanig ook vele journalisten trekt die totaal niets weten over de wielersport. Blijkbaar is dat ook het geval na de Tour want Christian Vandevelde (Team Garmin-Cervélo) laat ons weten dat de journalist van de lokale krant van de plaats waar hij vandaan komt hem vroeg ... of hij nooit verdwaald was tijdens de Tour de France ... No comment!
  Christian Vandevelde - tweet of the week

  Moeilijk wakker worden ... of juist makkelijk?

  Verschillende renners hebben het over hun wakker worden taferelen in hun "na-Tourse" Tweets. Geraint Thomas (Team Sky) vindt het bijvoorbeeld fijn dat niemand hem meer vertelt hoe laat hij op moet staan, wat hij moet eten en welke bergen hij vandaag weer moet gaan klimmen ...
  Geraint Thomas - tweet of the week

  Andere renners vinden het fijn om weer eens naast iemand anders wakker te worden ... Manuel Quinziato (BMC Racing Team) ziet zijn vriendin in plaats van Michael Schär en zo is het ook voor Tejay van Garderen (Team HTC-Highroad) die liever zijn vriendin ziet dan Danny Pate.
  Manuel Quinziato - tweet of the week

  Tejay van Garderen - tweet of the week

  Nieuwe activiteiten

  Deze twee renners stellen de aanwezigheid van hun vriendin dus erg op prijs. Dat is misschien minder het geval voor Ben Swift ... of in ieder geval wat betreft haar iedeëen om te relaxen ... dat kietelt!
  Ben Swift - tweet of the week

  Ondertussen blikt Jérémy Roy terug op zijn Tour de France 2011 en komt tot een interessante conclusie ... inderdaad Jérémy, maar Cav' is een sprinter en zoals je zelf al zei in het interview Jérémy Roy (FDJ), meest strijdlustige renner van de Tour de France 2011: ik val nu eenmaal graag aan, zou je meer gewonnen hebben als je in het peloton gebleven was?
  Jérémy Roy - tweet of the week

  Jérémy Roy hoeft zich blijkbaar in ieder geval geen zorgen te maken over zijn toekomst want hij kreeg onlangs al een job aangeboden ... enige probleem: hij wil nog een tijdje doorfietsen! En geef hem eens ongelijk ...
  Jérémy Roy - tweet of the week

  De overwinningen van Philippe Gilbert beginnen te vervelen

  De Belgische kampioen die in geen enkele wedstrijd aan de start kwam zonder deze te winnen begint een beetje op de zenuwen te werken van de andere renners. Door op vrijwel mechanische wijze steeds weer te winnen keren de anderen zich automatisch tegen hem ... Na zijn overwinning in de Classica San Sebastian hoopt Ryder Hesjedal (Team Garmin-Cervélo) dan ook dat hij het grote contract wat hij blijkbaar nastreeft maar snel krijgt zodat 'ie zich een beetje kan bedaren. De Canadese renner heeft namelijk het idee een beetje dom over te komen naast de Belg. Zijn ploegmaat David Millar deelt deze uitspraak met ons op Twitter en daar bedanken we hem bij deze voor!
  David Millar - tweet of the week

  De volgende dag wordt Charles Wegelius er bijna nostaligisch van. De renner van UnitedHealthcare heeft namelijk eens zitten tellen en komt tot de conclusie dat Philippe Gilbert dit jaar 19 wedstrijden heeft gewonnen. Hij voegt daar aan toe dat hij ook 19 wedstrijden wist te winnen in een jaar maar alleen toen hij nog junior was ...
   - tweet of the week

  Verplicht stoppen!

  Davide Viganò (Team Leopard-Trek) heeft hele andere dingen aan zijn hoofd ... Tijdens zijn training komt hij ganzen tegen die netjes de voetgangersoversteekplaats gebruiken om over te steken. Dan heb je natuurlijk weinig keuze ... stoppen maar!
  Davide Viganò - tweet of the week

  Ken doet zijn naam eer aan

  Zijn ploegmaat Stefan Denifl (Team Leopard-Trek) is blijkbaar een groot fan van de producten van The Body Shop en Ken Sommer heeft hem daar zo te zien al eens mee geplaagd. Wanneer Ken laat weten dat hij een dagje doorgebracht heeft in een spa is het dan dus ook niet verrassend dat Denifl tegen hem zegt dat hij hem daar niet meer mee mag pesten. Ken zou niet misstaan naast Barbie?! Beetje jammer dat de renner die deze bijnaam heeft, Heinrich Haussler, niet in de Luxemburgse ploeg zit ...
  Stefan Denifl - tweet of the week

  Als je Alex Dowsett goed denkt te kennen

  Bij de BBC dachten ze dat ze Alex Dowsett (Team Sky) goed kenden. Als hij 10 minuten te vroeg aankomt voor een interview op de lokale BBC zender, ontdekt hij namelijk dat ze gerekend hadden op zijn gebruikelijke 15 minuten te laat komen en heeft hij dus 25 minuten niks te doen. Wat is er dan logischer dan deze op Twitter door te brengen, hè Alex?

  We hadden in de voorgaande edities al gezien dat Alex wat Taylor Phinney een momma's boy forever noemt. Wanneer hij laat weten dat hij huizen gaat kijken met zijn moeder kan Phinney het dus niet nalaten te zeggen dat hij het niet kan geloven dat Alex ooit zijn ouderlijk huis zal verlaten. Alex geeft in zijn antwoord een heel andere tip aan de renner die op dat moment de leiderstrui van de Eneco Tour draagt ...
  Alex Dowsett - tweet of the week

  Taylor Phinney - tweet of the week

  Alex Dowsett - tweet of the week

  Het ziet zwart van de mensen ...

  Terwijl de Tour de France alle records schijnt te hebben gebroken wat betreft publiek, laat Scott Major, de ploegarts van het BMC Racing Team, ons op een foto zien dat er bij de Tour de Pologne ook behoorlijk wat publiek aanwezig is!
  Scott Major - tweet of the week

  Een enorme omweg?

  De Nederlandse renner Pim Ligthart (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) deed mee in de Ronde van Denemarken en vroeg zich opeens af ... of er geen kortere weg was dan de 170 kilometer van de etappe tussen Esbjerg en ... Esbjerg. Ik denk inderdaad dat we hier kunnen spreken van een enorme omweg!
  Pim Ligthart - tweet of the week

  De Movistar ploeg met hoge snelheid

  In de Vuelta a Burgos weet Movistar Team de ploegentijdrit te winnen met een gemiddelde snelheid van maar liefst 70,303 km/h.

  Twee renners van de ploeg laten dat op Twitter weten: David Arroyo die zegt dat er gelukkig geen flitspalen langs het parcours stonden terwijl Beñat Intxausti de link legt met de sponsor van de ploeg en het heeft over ADSL snelheid. Blijkbaar hebben ze in Spanje nog geen glasvezel ... of heeft Intxausti dit in ieder geval nog nooit kunnen testen!
  David Arroyo - tweet of the week

  Be&ntildeat Intxausti - tweet of the week

  De menselijke hotdog

  Op de verpakking van een blusdeken ziet Tomas Vaitkus (Astana) het recept voor een menselijke hotdog ...
  Tomas Vaitkus - tweet of the week

  Het leeftijdsdilemma in de Eneco Tour

  In de Eneco Tour voelen we een mix van frustratie en tevredenheid in de Tweets van David Millar (Team Garmin-Cervélo) wanneer hij laat weten dat hij denkt dat zijn ploeg gemiddeld de oudste ploeg is.
  David Millar - tweet of the week
  Totdat hij ontdekt dat dit wellicht niet het geval is en dat Garmin-Cervélo verslagen wordt door Saxo Bank-Sungard ... op dat moment is alles goed genoeg om toch op de één of andere manier deze titel te winnen ...
  David Millar - tweet of the week

  David Millar - tweet of the week

  David Millar - tweet of the week

  Een haat-liefde verhouding ...

  Wat zouden de renners doen zonder de mechaniciens die altijd bezig zijn om hun fietsen in topconditie te brengen voor de volgende wedstrijd of de volgende etappe? Niet veel! Maar dat betekent nog niet dat ze het geluid van de compressor die gebruikt worden om 's ochtends de banden op te pompen op prijs stellen ... Matt Brammeier (Team HTC-Highroad) laat dat weten op Twitter en de reactie van één van de verzorgers van de ploeg laat niet lang op zich wachten ...
  Matt Brammeier - tweet of the week

  Frits van der Heide - tweet of the week

  De bolletjestrui van de assistent van Mark Cavendish

  Mark Cavendish (Team HTC-Highroad) laat ons weten dat zijn assistent stiekem een groot fan is van Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi), de winnaar van de bolletjestrui in de Tour de France 2011 ... of waren het toch de muggen die hem hebben aangevallen?
  Mark Cavendish - tweet of the week

  Als je jezelf volgt ...

  ... weet je dat je van een carrière als wielrenner overgestapt bent naar die van een ploegleider. Dat is wat Michiel Elijzen deze week overkwam in de Eneco Tour toen hij op zijn auto een plaat zag zitten met aan de binnenkant zijn eigen naam!
  Michiel Elijzen - tweet of the week

  Dat waren ze weer, de Tweets van de afgelopen week!

  Wist u al dat u velowire.com ook kunt volgen op Twitter?


  Heeft u zelf Tweets gezien die opgenomen zouden kunnen worden in de Tweets van de week? Stuur ze dan naar tweetsoftheweek@thover.com en wie weet vindt u ze terug in de volgende aflevering van de Tweets van de week!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 6197x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tweets van de week| Tour de France 2011 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. Ouais, ben il m'a fallu 3 semaines pour m'en remettre complètement!

  | Pito | maandag 15 augustus 2011 om 17:45:05

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier keer negen ?