home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van de Tour Poitou-Charentes 2011 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschema

Toegevoegd: dinsdag 09 augustus 2011 om 8:54:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van de Tour Poitou-Charentes 2011 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschemaNa de Tour de France, bevat de UCI wielerkalender in de maand augustus voor Frankrijk 4 etappekoersen. Dit zijn om te beginnen de Tour de l'Ain die deze dinsdag begint in Bourg-en-Bresse, La Mi-augustus en Bretagne vanaf donderdag, de Tour du Limousin vanaf volgende week dinsdag en de Tour Poitou-Charentes vanaf de daaropvolgende dinsdag.

  Deze laatste wedstrijd bestaat uit 5 etappes die verreden worden over 4 dagen en in dit artikel kunt u alle details over deze etappes vinden met de tijd- en routeschema's en kaarten op Google Maps/Google Earth. Voor het eerst dit jaar zal de wedstrijd ook live te volgen zijn met de GPS positie van het peloton op deze kaarten.

  Het parcours van de Tour Poitou-Charentes 2011 op Google Maps

  De Tour Poitou-Charentes 2011 kent in totaal 656,1 kilometer, verdeeld over 4 gewone etappes met een totaalafstand van 635,6 kilometer en een individuele tijdrit van 20,5 kilometer.

  1/ dinsdag 23 augustus 2011 - Surgères > Cognac - 184,2 km

  Na het vertrek vanaf het Place du Château in Surgères rijden de renners richting de kust en naar de eerste tussensprint in La Garbadelière alvorens weer terug te keren naar Surgères waar de tweede tussensprint zich ter hoogte van het stadion bevindt.

  Even na de startplaats weer verlaten te hebben bevinden de renners zich in de bevoorradingszone in Saint-Mard en rijden zij verder zuidoostwaarts. Om te beginnen rijden ze met een boog rondom de finishplaats via Bourg-Charente en Gensac-la-Pallue voor de eerste doorkomst over de finishlijn op het Place du Champ de Foire in Cognac. Ze leggen ten slotte een lus af aan de oostkant van de stad richting de finish.

  In deze vlakke etappe van 184,2 kilometer vinden we 3 klimmetjes die punten toekennen voor het bergklassement.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de eerste etappe van de Tour Poitou-Charentes 2011 Het profiel van de eerste etappe van de Tour Poitou-Charentes 2011 De kaart met het parcours van de eerste etappe van de Tour Poitou-Charentes 2011 op Google Maps

  1/ Surgères > Cognac

  [X] Close

  1/ Surgères > Cognac

  [X] Close

  2/ woensdag 24 augustus 2011 - Cognac > Bressuire - 175,2 km

  De tweede etappe van de Tour Poitou-Charentes 2011 gaat van start op de Esplanade de la Croix Montamette (Boulevard Oscar Planat) in de finishstad van de dag ervoor, Cognac. Na de start gaat de etappe noordwaarts, rondom Niort, en bevat 3 tussensprints in Matha, Epannes en Neuvy-Bouin. De bevoorradingszone bevindt zich tussen Saint-Rémy en Saint-Maxire en deze etappe kent 4 officiële klimmetjes waarvan één in het circuit rondom de finishstad, Bressuire. Dit circuit bevindt zich aan de zuidkant van de stad, tussen Bressuire en Boismé en bij de tweede doorkomst over de finishlijn op het Place Saint-Jacques, kennen we de winnaar van deze tweede etappe.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 2ème etappe van de Tour Poitou-Charentes 2011 Het profiel van de tweede etappe van de Tour Poitou-Charentes 2011 De kaart met het parcours van de tweede etappe van de Tour Poitou-Charentes 2011 op Google Maps

  2/ Cognac > Bressuire

  [X] Close

  2/ Cognac > Bressuire

  [X] Close

  3/ donderdag 25 augustus 2011 - Bressuire > Châttellerault - 104,8 km

  De derde etappe is een korte etappe, van slechts 104,8 kilometer, om ruimte te laten in de middag voor de individuel tijdrit.

  Na het vertrek vanaf het Place Saint-Jacques in Bressuire gaan de renners vrijwel in een rechte lijn oostwaarts naar de finish in Châtellerault.

  Onderweg komen ze twee klimmetjes en één tussensprint, in Scorbé-Clairvaux, tegen. Zoals gebruikelijk eindigt de etappe in een lokaal circuit rondom de finishstad. Het parcours van dit circuit zou echter nog kunnen wijzigen voor het vertrek van de Tour Poitou-Charentes vanwege de werkzaamheden die in de stad Châtellerault uitgevoerd worden op dit moment.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 3ème etappe van de Tour Poitou-Charentes 2011 Het profiel van de derde etappe van de Tour Poitou-Charentes 2011 De kaart met het parcours van de derde etappe van de Tour Poitou-Charentes 2011 op Google Maps

  3/ Bressuire > Châtellerault

  [X] Close

  3/ Bressuire > Châtellerault

  [X] Close

  4/ donderdag 25 augustus 2011 - Châtellerault > Châtellerault - individuele tijdrit - 20,5 km

  Deze 4de etappe van de Tour Poitou-Charentes 2011 vindt plaats op donderdag 25 augustus 2011 's middags en dit zal gebeuren in de vorm van een individuele tijdrit. Slechts 20,5 kilometer lang rondom de stad Châtellerault, lijkt deze etappe perfect voor een tijdritspecialist.

  Het vertrek vindt plaats op de D14 die ze zullen volgen tot aan La Justice waar de renners rechtsaf slaan. Na Balange slaan ze wederom rechtsaf op de D9. Ter hoogte van het Aérodrôme de Châtellerault-Targé gaan ze wederom rechtsaf tot aan Targé waar ze linksaf slaan richting het centrum van Châtellerault. Ze slaan dan voor het laatst rechtsaf richting de Avenue du Maréchal Leclerc waar de finish plaats vindt ter hoogte van de Rue Jean Pidou.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 4ème etappe van de Tour Poitou-Charentes 2011 Het profiel van de vierde etappe van de Tour Poitou-Charentes 2011 De kaart met het parcours van de vierde etappe van de Tour Poitou-Charentes 2011 op Google Maps

  4/ Châtellerault > Châtellerault (CLM)

  [X] Close

  4/ Châtellerault > Châtellerault (CLM)

  [X] Close

  5/ vrijdag 26 augustus 2011 - Saint-Jacques-de-Thouars > Poitiers - 171,4 km

  De vijfde en laatste etappe van de Tour Poitou-Charentes 2011 vindt plaats op 26 augustus en is weer een gewone etappe, tussen Saint-Jacques-de-Thouars en Poitiers over een afstand van 171,4 kilometer.

  De renners volgen niet de meest directe weg richting Poitiers want ze gaan op zoek naar de tussensprints in Martaizé en Lencloître voor wat klimmetjes op te zoeken ter hoogte van Beaumont en bij Vouneuil-sur-Vienne.

  De bevoorradingszone bevindt zich in Bellefonds, net als de voorlaatste klim van deze wedstrijd. De laatste tussensprint bevindt zich in Bonnes voordat de renners terechtkoment op het lokale circuit rondom Poitiers en wat loopt via Saint-Georges-lès-Baillargeaux. Het lokale circuit bevindt zich ten noorden van Poitiers en bevat onder andere de Côte de la Barre (500 meter @ 11%). Pas bij de derde doorkomst over de finishlijn in de Rue de Nimègue kennen we de winnaar van deze laatste etappe van de Tour Poitou-Charentes 2011 en dus de winnaar van de wedstrijd.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
  Het tijd- en routeschema van de 5ème etappe van de Tour Poitou-Charentes 2011 Het profiel van de vijfde etappe van de Tour Poitou-Charentes 2011 De kaart met het parcours van de vijfde etappe van de Tour Poitou-Charentes 2011 op Google Maps

  5/ Saint-Jacques-de-Thouars > Poitiers

  [X] Close

  5/ Saint-Jacques-de-Thouars > Poitiers

  [X] Close

  Het parcours van de Tour Poitou-Charentes 2011 in Google Earth

  Hierboven heeft u alle details kunnen ontdekken van de verschillende etappes van de 25ste Tour Poitou-Charentes met onder andere de tijd- en routeschema's, etappeprofielen en voor alle etappes een Google Maps kaart met het parcours.

  Als u het volledige parcours van de Tour Poitou-Charentes 2011, kunt u het KML bestand hieronder downloaden en openen in Google Earth.
  >> Download het parcours van de Tour Poitou-Charentes 2011 in Google Earth

  Het parcours van de Tour Poitou-Charentes 2011 in Google Earth

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 10703x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour Poitou-Charentes| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes plus vier ?