woensdag 13 juli 2011 om 00u08

De 10de etappe van de Tour de France 2011 is gewonnen in een sprint door André Greipel (Omega Pharma-Lotto). De Duitse renner versloeg zijn voormalige ploegmaat (en toen al concurrent) Mark Cavendish op de finishlijn in Carmaux.

De samenvatting van de 10de etappe: Aurillac > Carmaux

Aan het begin van de middag vertrokken de renners voor deze 10de etappe vanuit Aurillac voor een etappe van 158 kilometer naar Carmaux.

Na een mislukte poging van Bjorn Leukemans (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team), Levi Leipheimer (Team Radioshack), Jérémie Galland (Saur-Sojasun), Robert Gesink (Rabobank) en Fabian Cancellara (Team Leopard-Trek), werd de kopogroep van de dag gevormd op kilometer 14 door Rémi Di Grégorio (Astana), Sébastien Minard (AG2R La Mondiale), Arthur Vichot (FDJ), Julien El Fares (Cofidis, le crédit en ligne), Marco Marcato (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) en Anthony Delaplace (Saur-Sojasun).

In deze groep wist de jonge Arthur Vichot de tussensprint van deze etappe te winnen in Maurs, voor Delaplace en Minard. Al snel daarna zien de 6 renners uit de kopgroep hun voorsprong oplopen tot een maximale waarde van 4 minuten.

Marco MarcatoIn de eerste klim van de dag, de Côte de Figeac valt Marco Marcato net voor de top aan om de punten te pakken, voor Anthony Delaplace. Op de Côte de Loupiac weten deze zelfde twee renners als eersten op de top te komen.

Op de top van de Côte de Villefranche-de-Rouergue was het wederom de Italiaanse renner rijdend voor een Nederlandse ploeg die als eerste boven kwam, ditmaal voor Sébastien Minard.

De 6 renners uit de kopgroep hebben de rest van de dag vooraan doorgebracht maar op zo'n 50 kilometer van de finish kwamen de sprintersploegen en met name Team HTC-Highroad en Lampre-ISD aan kop van het peloton en onder hun leiding verdween de voorsprong al snel. Di Gregorio, El Fares en Delaplace werden als eersten teruggepakt want de 3 andere renners uit de kopgroep besloten nog eens aan te vallen om te voorkomen dat ze ook teruggepakt zouden worden door het peloton.

Philippe GilbertIn de laatste klim, de Côte de Mirandol-Bourgnounac, gaat Marco Marcato dan wederom in de aanval maar voordat hij de top bereikt wordt ook hij teruggepakt door het peloton. Alles kan dan opnieuw beginnen en de aanvallen volgen elkaar op met met name een poging van Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto), die gezelschap krijgt van de gele trui Thomas Voeckler (Team Europcar), Tony Martin (Team HTC-Highroad), Dries Devenijns (Quick Step) en Tony Gallopin (Cofidis). Een paar kilometer verderop gaat Philippe Gilbert alleen verder in de aanval maar op zo'n 4 kilometer van de finish strandt ook deze poging.

Rob RuijghNa hem is het de beurt aan Rob Ruijgh (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) en Blel Kadri (AG2R La Mondiale) maar dit duo wordt ook op 2 kilometer van de finish teruggepakt.

De etappe eindigt dus in een massasprint en André Greipel (Omega Pharma-Lotto) was waarschijnlijk blij dat hij overgestapt is vanj Team HTC-Highroad naar zijn huidige Belgische ploeg want in plaats van te moeten sprinten voor Mark Cavendish (Team HTC-Highroad) kon hij nu tegen hem sprinten en zo de etappe winnen voor de renner afkomstig van het eiland van Man. José Joaquin Rojas (Movistar Team) eindigde op de derde plaats, voor Thor Hushovd (Team Garmin-Cervélo) en Romain Feillu (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team).

De klassementen van de Tour de France 2011 na de 10de etappe

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het etappeklassement van Aurillac > Carmaux

André GreipelDe top 5 van deze 10de etappe ziet er als volgt uit:

1/ André Greipel (Omega Pharma-Lotto) - 3h31'21"
2/ Mark Cavendish (Team HTC-Highroad)
3/ José Joaquin Rojas (Movistar Team)
4/ Thor Hushovd (Team Garmin-Cervélo)
5/ Romain Feillu (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team)

Het algemeen klassement na de 10de etappe

Thomas VoecklerDe top 5 van het algemeen klassement blijft ongewijzigd met nog altijd Thomas Voeckler (Team Europcar) aan kop. De Franse renner zal hoogstwaarschijnlijk ook na de 11de etappe van morgen nog een gele trui in ontvangst mogen nemen voordat de serieuzere zaken gaan beginnen in de Pyreneëen!

1/ Thomas Voeckler (Team Europcar) - 42h06'32"
2/ Luis Léon Sanchez (Rabobank) - +1'49"
3/ Cadel Evans (BMC Racing Team) - +2'26"
4/ Fränk Schleck (Team Leopard-Trek) - +2'29"
5/ Andy Schleck (Team Leopard-Trek) - +2'37"

Het puntenklassement

Philippe GilbertDe groene trui hangt nog altijd op de schouders van Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) alhoewel José Joaquin Rojas (Movistar Team) nu gevaarlijk dichterbij komt.

1/ Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) - 226 punten
2/ José Joaquin Rojas (Movistar Team) - 209 punten
3/ Mark Cavendish (Team HTC-Highroad) - 197 punten
4/ Thor Hushovd (Team Garmin-Cervélo) - 163 punten
5/ Cadel Evans (BMC Racing Team) - 135 punten

Bergklassement

Johnny HoogerlandIn het klassement van de bolletjestrui staat nog altijd de moedige Johnny Hoogerland (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) bovenaan. Ondanks zijn pijn eindigde hij de etappe vandaag en blijft hij dus voorlopig de bergkoning. Zijn ploegmaat Marco Marcato snoepte alle puntjes op tijdens de etappe van vandaag om ervoor te zorgen dat Thomas Voeckler (Team Europcar) niet dichterbij kon komen!

1/ Johnny Hoogerland (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) - 22 punten
2/ Thomas Voeckler (Team Europcar) - 17 punten
3/ Tejay van Garderen (Team HTC-Highroad) - 5 punten
4/ Marco Marcato (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) - 5 punten
5/ Rui Alberto Faria da Costa (Movistar Team) - 5 punten
6/ Sandy Casar (FDJ) - 5 punten

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Beste jongere

Robert GesinkDeze etappe bracht geen wijzigingen in het jongerenklassement en Robert Gesink (Rabobank) blijft dus de witte trui dragen met een stevige voorsprong op Rein Taaramae (Cofidis, le crédit en ligne).

1/ Robert Gesink (Rabobank)
2/ Rein Taaramae (Cofidis, le crédit en ligne)
3/ Arnold Jeannesson (FDJ)
4/ Rob Ruijgh (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team)
5/ Geraint Thomas (Team Sky)

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

6 reacties | 3520x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour de France | Tour de France 2011

Reacties

Er zijn 6 reacties!
  1. merci pour les classements des maillots, aujourd'hui?????? ou demain les maillot vont changer de partenaire et je verrais bien le plus jeune des shleck en jaune a Paris.

    | laurent | woensdag 13 juli 2011 om 10u35

  2. VAMOS ALBERTO

    A cause d'un point de réglement, tu dois attaquer alors que tu as passer moins de temps sur le vélo qu'Andy qui est lui même tomber vers le Mont des Alouettes.

    Comme l'a dit Madiot, "c'est écart sur la ligne" qu'il aurait dû prendre.

    Et t'inquiètes pas, les Cancellara et les Voigt vont vites disparaître dès le pied de La Hourquette.

    | david | donderdag 14 juli 2011 om 09u57

  3. Bravo les Leopard, on durcit la course et on se retrouve à deux au pied de Luz Ardiden.

    Bon, encore un jour en jaune pour Thomas Voeckler qui le garde demain et qui au rythme on cela va peut bien le garder demain.

    | david | donderdag 14 juli 2011 om 18u46

  4. Toujours en jaune Thomas !!!!

    | liserois | vrijdag 15 juli 2011 om 07u11

  5. Attention au final très tortueux dans Lourdes !!! Danger !!!

    | Sanglier | vrijdag 15 juli 2011 om 17u06

  6. A quoi cela sert de faire des parcours difficiles si les "ténors" attaquent à 2 km de l'arrivée.

    | david | zaterdag 16 juli 2011 om 17u50

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is acht keer acht ?