home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Cadel Evans wint de Tour de France 2011 etappe in Mûr de Bretagne

Toegevoegd: dinsdag 05 juli 2011 om 18:22:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Cadel Evans wint de Tour de France 2011 etappe in Mûr de BretagneCadel Evans (BMC Racing Team) heeft vandaag zijn tweede etappeoverwinning in de Tour de France weten te pakken, die van de 4de etappe van de Tour de France 2011 in Mûr-de-Bretagne.

  Een lange ontsnapping van 5 renners met Jérémy Roy (FDJ), Gorka Izagirre (Euskaltel-Euskadi), Imanol Erviti (Movistar Team), Blel Kadri (AG2R La Mondiale) en Johnny Hoogerland (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) werd uiteindelijk teruggepakt op iets minder dan 4 kilometer van de finish en de etappe werd vervolgens min of meer met een sprint beslist!

  De samenvatting van de 4de etappe: Lorient > Mûr-de-Bretagne

  Vroeg deze middag vertrok het peloton voor deze 4de etappe, 172,5 km lang, op een natte weg in Lorient richting de slotklim van Mûr-de-Bretagne.

  Jérémy RoyZoals gebruikelijk waren er verschillende ontsnappingspogingen maar deze bleven allemaal zonder resultaat, tot die van Jérémy Roy na 9 kilometer. Vertrokken in gezelschap van Gorka Izagirre (Euskaltel-Euskadi), Imanol Erviti (Movistar Team), Blel Kadri (AG2R La Mondiale) en Johnny Hoogerland (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team), bleven Roy en zijn collega's voor één dag de rest van de dag vooruit.

  Johnny HoogerlandHun voorsprong liep op tot 4'55" en het peloton probeerde deze vervolgens terug te brengen zonder daar echt goed in te slagen. In de kopgroep viel Johnny Hoogerland aan om het punt voor het bergklassement op de top van de Côte de Laz te pakken en wederom om 20 punten te pakken in de sprint in Spézet. Jérémy Roy volgde hem daar, voor Blel Kadri en Gorka Izagirre.

  Toen de finish dichterbij begon te komen hervonden de renners de zon die ons vergezelde sinds de start van de Tour en Izagirre probeerde er vervolgens nog alleen vandoor te gaan. Dat lukt hem echter niet want de 4 andere renners uit de kopgroep kwamen al snel weer bij hem uit. Het peloton kwam echter ook snel terug en daar waar de ploegen van de favorieten voor de etappeoverwinning, waaronder met name Omega Pharma-Lotto voor Philippe Gilbert, moeite hadden hen terug te pakken tot in de laatste 5 kilometers, wisten ze er iets minder dan 4 kilometer voor de finish uiteindelijk wel in te slagen.

  Philippe GilbertAlles was toen dus nog mogelijk en vooraan in het peloton zagen we met name Alberto Contador (Team Saxo Bank-Sungard), de super favoriet Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) en Cadel Evans (BMC Racing Team). Jelle Vanendert en Jurgen van den Broeck gaven toen alles om hun leider in de beste positie te plaatsen voor de finish van deze etappe maar uiteindelijk wisten Alberto Contador en Cadel Evans vooraan het peloton te komen. Cadel Evans ging er vervolgens als eerste vandoor in het laatste vlakke stuk (de 500 laatste meters na de top van de klim) en alleen Contador kwam nog voldoende dichtbij om te kunnen denken aan de etappeoverwinning. Hij dacht er zelfs zo hard aan dat hij voorzichtig zijn handen in de lucht stak.

  Voorzichtig en uiteindelijk voor niks want op de finish foto was te zien da Cadel Evans de etappe won, voor de Spanjaard en Alexandre Vinokourov. Philippe Gilbert eindigde uiteindelijk slechts 5de, achter Rigoberto Uran.

  Jérémy Roy kon vandaag zijn teleurstelling van de eerste etappe waar hij niet uitgeroepen was tot meest strijdlustige renner wegwerken want vandaag was hij het die de ontsnapping opzette en hij kreeg nu dus wel de Prix Brandt de combativité!

  De klassementen na de 4de etappe van de Tour de France 2011

  Het etappeklassement voor Lorient > Mûr-de-Bretagne

  Hieronder vindt u de top 5 van deze 4de etappe van de Tour de France 2011:

  1/ Cadel Evans (BMC Racing Team) - 4h11'39"
  2/ Alberto Contador (Saxo Bank-Sungard)
  3/ Alexandre Vinokourov (Astana)
  4/ Rigoberto Uran (Team Sky)
  5/ Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto)

  Het algemeen klassement na de 4de etappe

  In de top 5 van het algemeen klassement na deze 4de etappe verliezen we Linus Gerdemann (Team Leopard-Trek) die terugzakt naar de 25ste plaats en Geraint Thomas (Team Sky) naar de 7de plaats. Fränk Schleck (Team Leopard-Trek) klimt op naar de 3de plaats terwijl de etappeoverwinning van Cadel Evans voldoende was voor de Australiër om op 1 seconde te komen van Thor Hushovd (Team Garmin-Cervélo) die nog steeds de gele trui draagt. Andreas Klöden (Team Radioshack) komt ook in de top 5 binnen.

  1/ Thor Hushovd (Team Garmin-Cervélo) - 13h58'25"
  2/ Cadel Evans (BMC Racing Team) - +0'01"
  3/ Fränk Schleck (Team Leopard-Trek) - +0'04"
  4/ David Millar (Team Garmin-Cervélo) - +0'08"
  5/ Andreas Klöden (Team Radioshack) - +0'10"

  Het puntenklassement

  De groene trui blijft op de schouders van José Joaquin Rojas (Movistar Team) die nu 2 punten meer heeft dan Cadel Evans.

  1/ José Joaquin Rojas (Movistar Team) - 82 punten
  2/ Cadel Evans (BMC Racing Team) - 80 punten
  3/ Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) - 77 punten
  4/ Thor Hushovd (Team Garmin-Cervélo) - 70 punten
  5/ Tyler Farrar (Team Garmin-Cervélo) - 68 punten

  Bergklassement

  De punten van dit klassement zijn nog niet echt interessant, maar de volgende 5 renners hebben al punten gepakt in het bergklassement waarvan de bolletjestrui nu gedragen zal worden door Cadel Evans.

  1/ Cadel Evans (BMC Racing Team) - 2 punten
  2/ Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) - 1 punt
  3/ Mickaël Delage (FDJ) - 1 punt
  4/ Johnny Hoogerland (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) - 1 punt
  5/ Alberto Contador (Saxo Bank Sungard) - 1 punt

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 3 reacties | 3077x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2011 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 3 reacties!
 1. The tuor is still young ,but i think that Cadel Evans is in find form .
  lets see what happen in the nineth stage .

  | winston williams | woensdag 06 juli 2011 om 3:52:51

 2. Cavendish ne mérite pas sa victoire hier il a fait tomber un courreur aujourd'hui il en tape un il ferait mieux d'aller faire du combat de rue

  | serafini | woensdag 06 juli 2011 om 18:05:29

 3. Hello; i am Australian my name is Georgie, i am on student exchange for one year in France and i would love to get to meet you, every night in Australia i watched the Tour de France and expecially you!! I will be inbetween Montlimar and Nyons on the 22nd July, i think it would be a great opportunity to perhaps speak to you and get my book signed! Thankyou very much!!!

  | georgie terrill | zaterdag 09 juli 2011 om 21:20:01

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven plus drie ?