home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Tour de France 2011 : Jérémy Roy, teleurgesteld vanwege de prijs voor strijdlustigste renner

Toegevoegd: zaterdag 02 juli 2011 om 21:38:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Tour de France 2011 : Jérémy Roy, teleurgesteld vanwege de prijs voor strijdlustigste rennerJérémy Roy (FDJ) reed vandaag in de kopgroep van de eerste etappe van de Tour de France 2011 die eindigde op de Mont des Alouettes met een overwinning van Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto), alsof het vantevoren zo gepland was!

  De kopgroep met Jérémy ging dus niet door tot de finish maar wat hij het meest vervelende vond was dat hij niet de eerste Prix Brandt de la combativité (strijdlustigste renner) van deze 98ste Tour de France kreeg.

  Zijn reactie in een interview!


  Ik zat al vanaf kilometer 0,01 in de kopgroep, ik ging mee met de eerste aanval en ik ging er van uit dat dat de kopgroep van de dag zou zijn want er waren verschillende sprintersploegen aan kop en een aantal renners van Europcar en van Vacansoleil en ik dacht dus dat een renner van één van deze twee ploegen de kopgroep zou vormen en zo achterin ook voor een schifting zou zorgen. Ik besloot hem dus te volgen en zo gebeurde het dan ook.

  Ik reed dus al snel aan kop. Ik wilde graag vroeg ontsnappen, vooral om mezelf een plezier te doen en omdat het goed voor de moraal is. Op een goede manier beginnen aan de Tour en ook voor de ploeg doet het goed om iemand van voren te hebben.

  We gingen er natuurlijk niet van uit dat deze kopgroep tot de finish door zou gaan, voor een eerste etappe met een gele trui aan het eind. Iedereen wil die hebben, alhoewel we tijdens Paris-Nice met Thomas De Gendt gezien hebben dat het wel mogelijk is, alleen toen gingen we pas tegen het eind van de etappe ervandoor. Maar goed, we hadden tegenwind aan het einde en we konden het peloton dus moeilijk in een valstrik leiden, jammer!

  Het einde van de etappe was zwaar met verschillende korte klimmetjes die elkaar opvolgden, terwijl de start van de etappe volledig vlak was met wind mee. Aan het einde was het dus moeilijk om het peloton nog voor te blijven.

  Wat ik het meest jammer vindt is dat ik niet de prijs voor meest strijdlustige renner heb gekregen. Ik dacht dat ik hem wellicht zou krijgen aangezien ik de meeste inspanning leverde ook al hebben we alle drie onze bijdrage geleverd. Ik denk dat ik regelmatig de kopgroep weer nieuwe energie heb gegeven, ik heb versneld en een groot deel van het werk gedaan. Ik wilde echter niet alles op alles zetten want met de tegenwind wist ik eigenlijk dat we het niet vol zouden houden. Het is jammer maar ze hebben blijkbaar besloten de prijs te geven aan de renner die als eerste aanviel vandaag.

  Je bent onlangs vader geworden van een dochtertje, Julia. Gefeliciteerd! Heb je aan haar gedacht toen je in de kopgroep zat?
  Ja, ik heb er natuurlijk af en toe wel aan gedacht, maar op dit moment kan ze nog geen TV kijken, daar is ze nog te jong voor. Ik denk dat het voor haar pas echt interessant wordt als ze TV kan kijken.

  Het is natuurlijk een beetje moeilijk om zo snel na de geboorte al voor de Tour een paar weken van huis te zijn maar morgen komt mijn vrouw al langs en ik denk dat dat me goed zal doen, dat is natuurlijk altijd leuk.

  En wat is jouw verdere doel in deze Tour?
  Ik wil graag in een kopgroep zitten die tot het eind doorgaat en dan proberen te winnen. Ik heb niet specifiek één of meerdere etappes in gedachten, ik heb er niet echt één uitgekozen dit jaar. Het hangt ook af van de vermoeidheid en van de vorm op het moment dat je in de aanval gaat ...
  Daarnaast ben ik natuurlijk hier om de andere renners van de ploeg te helpen.

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 2836x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2011| Hoe is het met Jérémy Roy? | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. Salut , 3 coureurs dans le mème temps au Général , comment les ont ils départagés pour que Hushovd ai le maillot Jaune Thomas ? A+

  | liserois | maandag 04 juli 2011 om 7:00:58

 2. Ce soir, 15 juillet 2011, je ne peux que féliciter notre jeune champion Jérémy Roy qui nous a fait une prestation énorme entre Pau et Lourdes, au lendemain de 200 km d'échappée vers Luz-Ardiden. Certes Thor Hushovd le prive d'une victoire d'étape mythique, mais notre meilleur grimpeur et meilleur combatif de ce Tour nous a donné à tous une vraie leçon de sport, de courage, d'audace et de détermination qui font beaucoup défaut au cyclisme et plus généralement au sport à l'heure actuelle. Franchement le spectacle était énorme aujourd'hui ... à l'avant de la course. Comme quoi les plus vaillants dans le peloton ne sont pas les mobylettes luxembourgeoises ou espagnoles.
  Et Jérémy se confie à l'Equipe en refusant de se reconnaître comme un champion, mais si Thor Hushovd porte sur ses épaules le maillot arc-en-ciel, notre jeune coureur français a déjà le coeur d'un vrai champion.
  BRAVO MONSIEUR ROY !!! ET MILLE MERCIS POUR LE SPECTACLE EPATANT QUE VOUS NOUS AVEZ OFFERT AUJOURD'HUI !!!!
  CHAPEAU CHAMPION !!!

  | Sanglier | vrijdag 15 juli 2011 om 21:17:06

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee plus vier ?