donderdag 09 juni 2011 om 20u49

De etappe van vandaag, 173,5 kilometer lang tussen La Motte-Servolex en Mâcon was gemaakt voor de sprinters. En ondanks een duo aan kop wat bijna vol wist te houden tot aan de finish, eindigde deze etappe inderdaad in een sprint die opnieuw gewonnen werd door de jonge Duitser John Degenkolb (Team HTC-Highroad)!

Geen wijzigingen in het algemeen klassement waar Bradley Wiggins (Team Sky) zijn geel-blauwe leiderstrui behoudt.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De samenvatting van de 4de etappe van het Critérium du Dauphiné 2011 - La Motte-Servolex > Mâcon

Met uitzondering van de abrupte klim van de Col du Chat (2de categorie) meteen na vertrek vanuit La Motte-Servolex, bevatte de etappe van vandaag geen echte andere moeilijkheden.

Alleen Stefan Denifl (Team Leopard-Trek) verscheen niet aan de start in het begin van de middag en het waren dus 174 renners die van start gingen in La Motte-Servolex.

Jérémy RoyAl eerder in de aanval in de 2de en 3de etappes, besloot de renner uit Tours, Jérémy Roy op kilometer 4 opnieuw zijn kans te wagen. Ditmaal met meer succes dan in de voorgaande etappes want de renner van de FDJ ploeg sloeg nu echt meteen een gaatje en iets verderop kreeg hij alleen nog gezelschap van Adriano Malori (Lampre-ISD) met wie hij de rest van de weg tot aan de finish zou delen vandaag.

Met zijn tweeën weten ze hun voorsprong uit te bouwen in de klim van de Col du Chat tot op 3'05" op de top ervan. Dat blijkt voor hen echter nog niet genoeg te zijn want het duo blijft tijd winnen op het peloton, tot een maximum van 4'25" na 58 kilometer.

Na zijn maximumwaarde bereikt te hebben, besluit Team Sky van klassementsaanvoerder Bradley Wiggins vooraan het peloton de voorsprong in de toom te houden rond de 3'40".
Terwijl Francesco Reda (Quick Step) en Mirko Selvaggi (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) de wedstrijd verlaten, zetten Roy en Malori hun duo-avontuur voort en aangezien de top 3 op de top van de 3 klimmetjes van de dag steeds dezelfde is met Malori voor Roy en Leonardo Duque (Cofidis), weet Duque, de Colombiaan, de bolletjestrui van het bergklassement te pakken aan het eind van deze etappe.

In de laatste 50 kilometer komen de sprintersploegen vooraan in het peloton ter voorbereiding op een massasprint. De voorsprong van het leidersduo loopt dan snel terug maar het was toch wachten tot 2,2 kilometer van de aankomst voordat ze teruggepakt werden.

John DegenkolbEdvald Boasson Hagen (Team Sky) is dan de eerste die de slotsprint inzet maar in de 10 laatste meters lijkt John Degenkolb (Team HTC-Highroad) uit het niets te komen als hij ineens de jonge Noor voorbij rijdt en zo de etappe wint, de 3de in 3 dagen voor zijn ploeg en de tweede voor hem in dit Critérium du Dauphiné, na zijn overwinning in Lyon.

Morgen brengt de 5de etappe de renners van het Parc des Oiseaux in Villars-les-Dombes naar Les Gets en met 210 kilometer is dit niet alleen de langste maar ook één van de zwaarste etappes. De mogelijkheden voor een etappeoverwinning voor een sprinters liggen nu dus definitief achter ons ... Als u de rest van het parcours van het Critérium du Dauphiné 2011 wilt bekijken kunt u het artikel Het parcours van het Critérium du Dauphiné 2011 op Google Maps/Google Earth en het tijds- en routeschema lezen.

© foto achtergrond illustratie artikel: Pierre Veysillier, petercircus.com.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 1954x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Critérium du Dauphiné 2011 | Criterium du Dauphiné Libéré

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. Se faire reprendre a 2.2 km de l arrivée ,c est injuste après tant d éffort . Col de la Lèbe , notre premier Tour de France .Etape montagneuse aujourd hui ,avec une météo qui s annonce bien moyenne , va y avoir du changement ! A+

    | liserois | vrijdag 10 juni 2011 om 07u22

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één plus zes ?