home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 206 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

In 2012 sponsort Le Coq Sportif nog meer wielrennen met de Tour de France en de andere wedstrijden van ASO

Toegevoegd: woensdag 08 juni 2011 om 0:55:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  In 2012 sponsort Le Coq Sportif nog meer wielrennen met de Tour de France en de andere wedstrijden van ASOVanmiddag maakten Amaury Sport Organisation (ASO) en Le Coq Sportif bekend dat het Franse sportkledingmerk zijn terugkeer maakt op de schouders van de renners van de Tour de France vanaf 2012. Vanaf de 99ste editie komt het Franse haantje dus terug op de leiderstruien van de verschillende klassementen van de Tour de France en van alle andere wielerwedstrijden die georganiseerd worden door A.S.O. (zoals bijvoorbeeld Paris-Nice, Parijs-Roubaix, het Critérium du Dauphiné, etc.).

  Le Coq Sportif maakt zijn comeback

  Ter gelegenheid van zijn 130ste verjaardag maakt Le Coq Sportif dus zijn comeback op de schouders van de beste renners van de Tour de France. Comeback inderdaad want het Franse merk had al met veel trots de wielerkleding gemaakt van alle renners van de Tour de France in de jaren 50 toen de Tour werd verreden met nationale ploegen die allemaal dezelfde uitrusting (fiets en kleding) hadden. In mei 1951, net na de introductie van het merk (voor 1950 bekend onder de naam Bonneterie sportive Romillonne maar wel al met een haantje als logo), krijgt Le Coq Sportif het nieuws te horen en wordt er begonnen met het maken van de truien voor 12 ploegen van 10 renners. Het haantje is dan nog niet echt zichtbaar in het peloton van de Tour want deze wordt aan de binnenkant van de kraag ingenaaid.

  Het toeval wil dat de laatste etappe richting Parijs het peloton via Romilly sur Seine laat rijden, de stad die haar naam gaf aan de Bonneterie sportive. Onder het goedkeurend oog van de medewerkers van Le Coq Sportif werd deze etappe dus verreden in Le Coq Sportif kleding.

  Le Coq Sportif maakt een comeback in 2012In 1966 wordt Le Coq Sportif dan een stuk meer zichtbaar in de Tour de France want de organisator van de Tour accepteert dan dat het haantje en het bijbehorende driehoekje, het logo van het Franse merk, op de voorkant van de gele trui geborduurd worden. Met een Franse winnaar (Lucien Aimar) won het merk hiermee snel in populariteit!

  Alhoewel het merk sindsdien via de achterdeur de Tour de France heeft verlaten, is het altijd een beetje aanwezig gebleven in de wielersport en de laatste jaren zelfs steeds meer met bijvoorbeeld de sponsoring van L'Eroica, de introductie van de kledinglijn Training in de regenboogkleuren van de Wereldkampioenschappen (of van de UCI), de sponsoring van wielerploegen als Quick Step en Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team bijvoorbeeld en voorheen ook met de wielerploeg Caisse d'Epargne.

  Het einde van de sponsoring door Nike?

  Tot op heden, en dat al vele jaren lang, was de Amerikaanse kledingfabrikant Nike verantwoordelijk voor de leiderstruien.

  Aangezien die rol vanaf 2012 door Le Coq Sportif overgenomen zal worden en het Franse merk zal prijken op de gele trui, groene trui, bolletjestrui en de witte trui komt hiermee hoogstwaarschijnlijk een einde aan de sponsoring van ASO door Nike aan het eind van dit wielerseizoen ... het is niet duidelijk of de tweede beëindiging van de carrière en/of de recente dopingbeschuldigingen van Lance Armstrong hier iets mee te maken hebben ... Wat betreft het einde van de carrière, had Nike na de eerste stop van Armstrong in 2005 besloten toch door te gaan met haar sponsoring ...

  Het Franse merk houdt van vintage en rétro in haar kledingstijl ... en wij houden daar dan weer van! Wellicht zullen de leiderstruien dus een wat origineler en retro design aannemen dan wat Nike ons de afgelopen jaren heeft laten zien met een vrij basic design! In oktober zullen we de nieuwe truien kunnen ontdekken wanneer deze gepresenteerd worden tijdens de officiële presentatie van de Tour de France 2012.

  La Caravane du Coq par lecoqsportif

  © foto achtergrond illustratie artikel: magiccyril / Cyril Gravelier sur Flickr

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 7253x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2012| Marketing | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. Tant mieux pour le COQ !!!! Vino a perdu son maillot , qui est sur les épaules de Wiggins , premier francais Riblon . A+

  | liserois | woensdag 08 juni 2011 om 20:38:20

 2. Super sympa la video du Coq Sportif ,Poulidor ,merckx ...., et moi qui suis carrossier , la restauration du vieux Tube Citroen , c est du Mozart !

  | liserois | donderdag 09 juni 2011 om 6:44:39

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie keer acht ?