home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Het parcours van het Critérium du Dauphiné 2011 op Google Maps/Google Earth en het tijds- en routeschema

Toegevoegd: zaterdag 04 juni 2011 om 0:04:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Het parcours van het Critérium du Dauphiné 2011 op Google Maps/Google Earth en het tijds- en routeschemaDeze zondag gaat het Critérium du Dauphiné 2011 -door velen ten onrechte nog altijd Critérium du Dauphiné Libéré genoemd- van start met een individuele tijdrit in de stad Saint-Jean-de-Maurienne in de Savoie. 1064,4 kilometer en een week later zullen de renners van het Critérium du Dauphiné finishen op La Toussuire.

  In dit artikel vindt u alle details van het parcours, met Google Maps/Google Earth kaarten, etappeprofielen en de tijd- en routeschema's. U vindt er ook de precieze vertrekplaatsen en de gevolgde wegen tussen départ fictif en départ réel van alle etappes.

  Deze wedstrijd is een perfecte voorbereiding op de Tour de France 2011 en er zullen dus verschillende renners aan het vertrek verschijnen die over een maand in de Tour zullen starten.

  Het parcours van het Critérium du Dauphiné 2011 op Google Maps

  P/ zondag 5 juni 2011 - individuele tijdrit Saint-Jean-de-Maurienne - 5,4 km

  Het Critérium du Dauphiné begint zoals gebruikelijk met een proloog, in de vorm van een individuele tijdrit, die verreden zal worden in de straten van Saint-Jean-de-Maurienne over een afstand van 5,4 kilometer.

  De startschans bevindt zich op het Place de la Cathédrale aan de westkant van de stad en de renners leggen een parcours af in de vorm van een V richting de oostkant van de stad. Ze draaien om bij Rond Point de la Résistance (rotonde). De finish is niet ver van de fabriek van de bekende Opinel messen, in de Rue Louis Sibué.

  De eerste punten voor de bolletjestrui van beste klimmer worden toegekend op de Côte de Bonrieux van de 4de categorie tijdens deze tijdrit. Aan het eind van deze solo krachtsinspanning zullen we de naam van de eerste gele trui drager van het Critérium du Dauphiné 2011 kennen.

  Het vertrek van de eerste renner vindt plaats om 11u40 terwijl de laatste renner om 14u35 van start gaat. Daartussenin vertrekt er iedere minuut een renner.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.
  Het tijd- en routeschema van de proloog van het Critérium du Dauphiné 2011 Het profiel van de proloog van het Critérium du Dauphiné 2011 De kaart met het parcours van de proloog van het Critérium du Dauphiné 2011 op Google Maps

  P/ Saint-Jean-de-Maurienne

  [X] Close

  P/ Saint-Jean-de-Maurienne

  [X] Close

  1/ maandag 6 juni 2011 - Albertville > Saint-Pierre-de-Chartreuse - 144 km

  Deze eerste etappe van het Critérium du Dauphiné 2011 begint met een relatief vlak deel, met daarin toch de klim van de Côte de Saint-André (4) en de Côte de Montagnole (3), gevolgd door nog een klim van de 4de categorie, de Côte de la Bauche, en vervolgens een licht stijgend stuk naar Saint-Etienne-de-Crossey waar de renners beginnen aan de slotklim naar de finish in Saint-Pierre-de-Chartreuse (2e categorie).

  Er staan geen tussensprints op het programma en er is geen bevoorradingszone tijdens deze etappe.

  Het vertrek zal plaats vinden op het Cours de l'Hôtel de Ville om 12u30 en de renners volgen dan de Rue Gambetta, Rue de la République, Avenue Victor Hugo, Avenue du Général de Gaulle, de D990 en de Route de Chambéry in Gilly-sur-Isère alvorens ze bij het départ réel uitkomen op de D990 op 4,6 kilometer van de start.

  In Saint-Pierre-de-Chartreuse wordt de finishlijn getrokken op het Place du Marché na een laatste rechte lijn van 200 meter en een klim van 7,4 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,8%.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.
  Het tijd- en routeschema van de 1ste etappe van het Critérium du Dauphiné 2011 Het profiel van de eerste etappe van het Critérium du Dauphiné 2011 De kaart met het parcours van de eerste etappe van het Critérium du Dauphiné 2011 op Google Maps

  1/ Albertville > Saint-Pierre-de-Chartreuse

  [X] Close

  1/ Albertville > Saint-Pierre-de-Chartreuse

  [X] Close

  2/ dinsdag 7 juni 2011 - Voiron > Lyon - 179 km

  Al snel na het vertrek vanuit Voiron beklimmen de renners van het Critérium du Dauphiné 2011 de Côte de Miribel les Echelles waarvan ze de top bereiken na 20,5 kilometer in de wedstrijd. De rest van de etappe is dan redelijk vlak.

  Voordat ze in de bevoorradingszone in Optevoz komen, beklimmen ze dan nog de Côte du Château de Saint-Julien en op 45 kilometer van de finish staat de Côte de Pérouges, naast het middeleeuwse stadje, op het programma. Eénmaal aangekomen in Lyon is het nog niet voorbij met klimmen want de etappe finisht bovenop de Côte de la Croix-Rousse.

  Het vertrek vindt plaats bij het Cours Becquart-Castelbon en het Place du Général de Gaulle om 12u35 en de renners volgen dan het Cours Senozan, het Place de la République, de Rue Grande en de Avenue Gambetta richting de D520 waar het départ réel plaats vindt op 1,6 kilometer van de startplaats.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.
  Het tijd- en routeschema van de 2de etappe van het Critérium du Dauphiné 2011 Het profiel van de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné 2011 De kaart met het parcours van de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné 2011 op Google Maps

  2/ Voiron > Lyon

  [X] Close

  2/ Voiron > Lyon

  [X] Close

  3/ woensdag 8 juni 2011 - Grenoble (ITT) - 42,5 km

  Het Critérium du Dauphiné is altijd al een wedstrijd waarin de beste renners van het internationale peloton zich aan elkaar kunnen meten en zich voor kunnen bereiden op de Tour de France die een paar weken later van start gaat. Het bergachtig profiel en de plaats in de wielerkalender leent zich hier dan ook perfect voor. Dat zal dit jaar nog meer het geval zijn want de 3de etappe die plaats vindt als een individuele tijdrit volgt hiervoor precies hetzelfde parcours als die van de afsluitende individuele tijdrit in de Tour de France 2011 die in de Grande Boucle voor zaterdag 23 juli op het programma staat!

  Een perfecte gelegenheid dus om referentietijden te bepalen, zowel voor renners en ploegleiders als voor de wielerfans, ook al moet je niet vergeten dat deze tijdrit in het Critérium du Dauphiné al na 3 wedstrijddagen komt en dat middenin de wedstrijd, terwijl deze in de Tour na 19 wedstrijddagen en aan het eind van de wedstrijd op het programma staat.

  Na zo'n 3 kilometer begint de weg te stijgen en na zo'n tien kilometer komt iedere renner op de eerste top in Brié-et-Angonnes. Na de afdaling hiervan en de doorkomst door het eerste tussenliggende tijdwaarnemingspunt in Vizille, begint vanuit de bevoorradingszone in Vaulnaveys-le-Haut de klim naar Saint-Martin d'Uriage waar het tweede tussenliggende tijdwaarnemingspunt opgebouwd zal worden.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.
  Het tijd- en routeschema van de 3de etappe van het Critérium du Dauphiné 2011 Het profiel van de derde etappe van het Critérium du Dauphiné 2011 De kaart met het parcours van de derde etappe van het Critérium du Dauphiné 2011 op Google Maps

  3/ Grenoble (CLM)

  [X] Close

  3/ Grenoble (CLM)

  [X] Close

  4/ donderdag 9 juni 2011 - La Motte-Servolex > Mâcon - 173,5 km

  De 4de etappe is een heuevelachtige etappe met vertrek in La Motte-Servolex en finish in Mâcon, 173,5 km en doorkomst over de Col du Chat, de Côte de Peyzieu, in de bevoorradingszone in Sault-Brénaz en de klim van de Côte de Châtillon-la-Palud verder.

  Het vertrek zal plaats vinden in de Rue des Allobroges van waar uit de renners de Avenue de Saint-Exupéry, de Avenue René Cassin en de Route du Tremblay zullen volgen richting de D14 waar het départ réel plaats vindt op 2,1 kilometer van de startplaats.

  De finish in Mâcon bevindt zich op de Quai Lamartine, met een laatste rechte lijn van 1,9 kilometer volledig vlak (wanneer de renners Mâcon binnen rijden volgen ze eerst de Quai Jean Jaurès en de Quai du Maréchal de Lattre de Tassigny voordat ze omdraaien ter hoogte van de Avenue du Général de Gaulle om terug te keren naar de Quai Lamartine).

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.
  Het tijd- en routeschema van de 4de etappe van het Critérium du Dauphiné 2011 Het profiel van de vierde etappe van het Critérium du Dauphiné 2011 De kaart met het parcours van de vierde etappe van het Critérium du Dauphiné 2011 op Google Maps

  4/ La Motte-Servolex > Mâcon

  [X] Close

  4/ La Motte-Servolex > Mâcon

  [X] Close

  5/ vrijdag 10 juni 2011 - Parc des Oiseaux (Villars-les-Dombes) > Les Gets - 210 km

  Deze 5de etappe is de langste etappe van dit Critérium du Dauphiné 2011 en deze vindt plaats tussen het Parc des Oiseaux (vogelpark) in Villars-les-Dombes en het ski-oord Les Gets 210 kilometer verderop.

  Het is niet alleen de langste etappe maar ook één van de meest bergachtige met 3 beklimmingen van de 2de categorie: de Côte de Corlier, de Côte du Mont des Princes halverwege de etappe en de slotklim naar Les Gets. Na 99 kilometer kunnen de renners nieuwe krachten op doen in de bevoorradingszone in Mieugy.

  De finish in Les Gets vindt plaats in de Rue du Centre na een rechte lijn van 150 meter en een slotklim van 10,7 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,8%.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.
  Het tijd- en routeschema van de 5de etappe van het Critérium du Dauphiné 2011 Het profiel van de vijfde etappe van het Critérium du Dauphiné 2011 De kaart met het parcours van de vijfde etappe van het Critérium du Dauphiné 2011 op Google Maps

  5/ Parc des Oiseaux (Villars-les-Dombes) > Les Gets

  [X] Close

  5/ Parc des Oiseaux (Villars-les-Dombes) > Les Gets

  [X] Close

  6/ zaterdag 11 juni 2011 - Les Gets > Le Collet d'Allevard - 192,5 km

  Deze etappe kan gezien worden als de koninginnerit van dit Critérium du Dauphiné met vertrek in de stad waar de renners de dag ervoor finishten, Les Gets, en finish bovenop de Collet d'Allevard, 192,5 kilometer verderop.

  Op het menu van deze etappe staat allereerst de afdaling vanuit Les Gets en vervolgens de korte maar stijle klim van de Côte de Châtillon sur Cluses meteen gevolgd door de klim van de Col de Saint-Jean-de-Sixt en de Col des Aravis. Voor de bevoorradingszone in de buurt van Grignon beklimmen de renners nog de Col de Tamié en op 40 kilometer van de finish komen ze aan op de top van de Col du Grand Cucheron. Na de afdaling daarvan beginnen ze aan de slotklim van 11,2 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,4% naar de Collet d'Allevard waar ze over de finishlijn komen op het Place de Malatrait na een laatste bocht naar rechts en een kort recht stukje van 90 meter.

  De start in Les Gets wordt gegeven op het Place de la Maison des Gets om 12u00 en het parcours naar het départ réel gaat via de Rue du Centre, de Rue de Pressenage en de Route des Grandes Alpes. Het départ réel vindt plaats op de D902 om 12u15, op 5,2 kilometer van de startplaats.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.
  Het tijd- en routeschema van de 6de etappe van het Critérium du Dauphiné 2011 Het profiel van de zesde etappe van het Critérium du Dauphiné 2011 De kaart met het parcours van de zesde etappe van het Critérium du Dauphiné 2011 op Google Maps

  6/ Les Gets > Le Collet d'Allevard

  [X] Close

  6/ Les Gets > Le Collet d'Allevard

  [X] Close

  7/ zondag 12 juni 2011 - Pontcharra > La Toussuire - 117,5 km

  Deze laatste etappe is relatief kort met 117,5 kilometer en brengt de renners terug naar La Toussuire op zo'n 15 kilometer van Saint-Jean-de-Maurienne waar ze een week eerder van start zijn gegaan.

  Het vertrek vanuit Pontcharra vindt plaats in de Avenue de la Gare en de renners die deze wedstrijdweek hebben overleefd volgen dan de Rue Laurent Gayet en de Avenue de Savoie richting de D523 die uitkomt op de D923 waar het départ réel zich bevindt op 2,9 kilometer van de startplaats.

  De eerste helft van de etappe is vrijwel volledig vlak maar na 54 kilometer begint de klim van de Col de la Croix de Fer (Col du Glandon). Na deze hors catégorie berg te hebben beklommen brengt de afdaling de renners naar de voet van de slotklim naar La Toussuire (1ste categorie) waar de finishlijn getrokken zal worden op het Place Olympique aan het einde van een rechte lijn van 700 meter en een slotklim van 14,4 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,9%.

  En hiermee komt dan een einde aan de 63ste editie van het Critérium du Dauphiné.

  Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het profiel en de Google Maps kaart van deze etappe. Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.
  Het tijd- en routeschema van de 7de etappe van het Critérium du Dauphiné 2011 Het profiel van de zevende etappe van het Critérium du Dauphiné 2011 De kaart met het parcours van de zevende etappe van het Critérium du Dauphiné 2011 op Google Maps

  7/ Pontcharra > La Toussuire

  [X] Close

  7/ Pontcharra > La Toussuire

  [X] Close

  Het parcours van het Critérium du Dauphiné 2011 in Google Earth

  Wilt u het volledige parcours van het Critérium du Dauphiné 2011 in Google Earth zien en zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht maken over het parcours van alle etappes? Downloadt dan onderstaand KML bestandje:
  De kaart van het Critérium du Dauphiné 2011


  > Download het parcours van het Critérium du Dauphiné 2011 in Google Earth

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 1 reactie | 18008x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Critérium du Dauphiné 2011| Criterium du Dauphiné Libéré| Open Street Maps/Google Maps/Google Earth | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 1 reacties!
 1. Dans le prologue ca a fait ..... BOOM !! Bravo les Pays Bas .

  | liserois | maandag 06 juni 2011 om 13:01:56

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één keer zeven ?