home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 212 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

De tweets van de week: Nederland aan de macht in de UCI?

Toegevoegd: donderdag 26 mei 2011 om 9:25:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  De tweets van de week: Nederland aan de macht in de UCI?Na een afwezigheid van een paar weken zijn de Tweets van de week weer terug met de tweets van de afgelopen twee weken!

  Van de lijst met verdenkingscijfers van de UCI via het parcours van de Giro d'Italia 2011 en de Ronde van Californië le Tour de Californie tot aan de etensgewoonten van Matt Brammeier, alles komt aan bod. Matthew Hayman betreurt het waarschijnlijk dat de wereld niet is vergaan terwijl Robert Gesink Spaans leert.

  Als het aan Stef Clement ligt, zijn binnenkort de Nederlanders aan de macht bij de UCI

  U heeft waarschijnlijk wel het één en ander gelezen over de lijst die de renners die deelnamen aan de Tour de France 2010 klasseerde op basis van een verdenkingscijfer. De Franse sportkrant L'Equipe kreeg deze lijst in handen en plaatste hem direct in de pagina's gewijd aan de wielersport.

  De lijst - en de publicatie ervan- kregen veel kritiek te verduren, met name van renners maar ook van de UCI en velen vroegen zich af hoe het toch kon dat deze lijst uitgelekt was. Normaal gesproken wordt deze lijst namelijk alleen gebruikt tussen de UCI en de WADA (World Anti Doping Agency) en zou deze dus nooit in de handen van de pers terecht moeten zijn gekomen.

  Stef Clement (Rabobank) denkt de oplossing voor dit probleem te hebben gevonden: Nederlanders de macht geven in de UCI! Zoals hij namelijk terecht opmerkt was de laatste keer dat er een lek was in Nederland in 1953 (we hebben het dan uiteraard over de Watersnoodramp)!
  Stef Clement - tweet of the week

  Tomas Vaitkus (Astana) vergelijk op zijn beurt de punten op deze lijst met ... de punten die je krijgt bij het Eurovisie songfestival! Oekraïne, 10 points!
  Tomas Vaitkus - tweet of the week

  Het parcours van de Giro d'Italia 2011 en van de Ronde van Californië 2011

  Dit jaar stond de Giro d'Italia 2011 tegenover de Ronde van Californië 2011. Zoals ik in oktober 2010 na de presentatie al aangaf was het parcours van de Giro d'Italia 2011 erg (té?) bergachtig (als u het parcours gedetailleerd wenst te bekijken, dan kan dat middels het parcours van de Ronde van Italië 2011 in Google Maps/Google Earth).

  Nu de eerste van de 3 Grote Rondes van het jaar 2011 begonnen is en na het noodlottige ongeval van Wouter Weylandt komen er uiteraard reacties op de gevaarlijke afdaling die gepland stond tijdens de 14de etappe (deze afdaling werd uiteindelijk uit het parcours geschrapt) ...

  Om te beginnen met Jimmy Engoulvent (Saur-Sojasun), niet aanwezig in de Giro, die zegt wat veel mensen denken.
  Jimmy Engoulvent - tweet of the week

  Cameron Meyer (Team Garmin-Cervélo) had het er ook over na de etappe die voor een groot deel over zandweggetjes ging ... blijkbaar smaakte zijn pasta niet meer als gebruikelijk! De Australische renner vroeg zich dus af wat er nog komen zou ...
  Cameron Meyer - tweet of the week

  Sam Bewley en Jesse Sergent (Team Radioshack) deden niet mee aan de Giro, maar blijkbaar pakten de renners van de Amerikaanse ploeg tijdens hun training wegen die zelfs de Giro d'Italia niet zou durven opnemen in het parcours!
  Sam Bewley - tweet of the week

  In de Ronde van Californië werd de eerste etappe geannuleerd vanwege de sneeuw. Blijkbaar was Tejay van Garderen (Team HTC-Highroad) daar blij mee ...
  Tejay van Garderen - tweet of the week

  Toen de Ronde van Californië eenmaal echt onderweg was kon deze live gevolgd worden op Internet, in een perfecte kwaliteit. Dat is te danken aan de organisator van de wedstrijd maar soms was het wel een beetje vervelend om te kijken naar de renners die reden over de kaarsrechte wegen die langs een lineaal leken te zijn getrokken. Simon MacMichael, journalist voor de Engelse website road.cc liet weten dat dat negatieve gevolgen had voor ... zijn hond!
  Simon MacMichael - tweet of the week

  Behalve de sneeuw liet ook de regen zich zien in de Ronde van Californië. Alex Dowsett had daar blijkbaar niet op gerekend want hij had iets heel anders belangrijks gepland: zijn huidskleur bijwerken!
  Alex Dowsett - tweet of the week

  De eetgewoonten van Matt Brammeier

  Matt Brammeier, de Iers kampioen van Team HTC-Highroad, weet blijkbaar de hongerklop niet goed te voorkomen ... niet echt verrassend als je weet dat hij zijn Powerbars gebruikt om de dieren te voeren!
  Matt Brammeier - tweet of the week

  Wat betreft de koffie weet hij echter beter er mee om te gaan! Hij heeft alleen medelijden met zijn koffiezetapparaat die een werklast heeft die afhankelijk is van die van hem maar die nog eens extra gevraagd is tijdens zijn rustdagen. Wellicht heeft zijn koffiezetapparaat inderdaad recht op een echte rustdag?!
  Matt Brammeier - tweet of the week

  Carlos Barredo leert Spaans aan Robert Gesink

  Robert Gesink (Rabobank) en een aantal andere renners van de Rabobank zijn op dit moment op trainingsstage. Hij is daar onder anderen met Carlos Barredo. Barredo heeft een originele en doeltreffende methode gevonden om zijn ploegmaat Spaans te leren: Post-Its!
  Robert Gesink - tweet of the week

  Shut up Scaphoid bone

  Jens Voigt (Team Leopard-Trek) kwam ten val tijdens de Ronde van Californië en moest de wedstrijd verlaten met een gebroken scheepvormig botje (scaphoïde). Ken Sommer, Brand & Marketing Manager bij Team Leopard-Trek, ziet Jens al voor zich terwijl hij zegt: Shut up Scaphoid bone!
  In januari 2010 legde de Duitse renner namelijk uit dat wanneer zijn lichaam tijdens een etappekoers begint aan te geven dat het niet langer verder kan, zijn motivatie het overneemt. Hij vertelde dat hij dan tegen zijn benen zegt: shut up legs!
  Ken Sommer - tweet of the week

  Het einde van de wereld

  U heeft vast iets gehoord over Harold Egbert Camping die het einde van de wereld had aangekondigd voor 21 mei 2011. Gelukkig kwam zijn voorspelling niet uit maar dankzij deze voorspelling kwamen we er in ieder geval met Greg Henderson (Team Sky) achter dat zijn ploegmaat Matthew Hayman er de positieve kant van ziet. De Australische renner merkte namelijk op dat dat in ieder geval zou betekenen dat er de volgende dag geen bergetappe op het programma zou staan!
  Greg Henderson - tweet of the week

  Dat waren ze weer, de Tweets van de afgelopen week!

  Wist u al dat u www.velowire.com ook kunt volgen op Twitter?


  Heeft u zelf Tweets gezien die opgenomen zouden kunnen worden in de Tweets van de week? Stuur ze dan naar tweetsoftheweek@thover.com en wie weet vindt u ze terug in de volgende aflevering van de Tweets van de week!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 1450x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tweets van de week | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is acht keer vijf ?