home | Nederlands | English | Français
> nieuws
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Rabobank trainingsstage in de Pyreneëen: Robert Gesink - ik ben de enige kopman

Toegevoegd: woensdag 18 mei 2011 om 1:11:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Rabobank trainingsstage in de Pyreneëen: Robert Gesink - ik ben de enige kopmanDit weekend was de Nederlandse Rabobankploeg voor vier dagen op trainingsstage in de Pyreneëen, als voorbereiding op de Tour de France 2011. Er werd gelogeerd in Hotel Eden Park in Pau waar de Nederlandse manager Rogier Schilperoord ervoor zorgde dat het een en ander allemaal goed verliep.

  Ploegleider Adri van Houwelingen en kopman Robert Gesink laten weten hoe de trainingsstage er uit zag terwijl Juan Manuel Garate zijn rol in de ploeg beschrijft.

  Adri van Houwelingen: meerdere renners komen in aanmerking voor de Tour

  Adri van Houwelingen, ploegleider bij de Rabobankploeg en aanwezig bij deze trainingsstage voor de begeleiding ervan legt uit wie er aanwezig zijn en wat hun kansen zijn om deel te nemen in de Tour de France dit jaar.

  Welke renners zijn aanwezig bij deze trainingsstage? Zijn deze renners allen zeker van Tour-deelname?
  We hebben 5 renners meegenomen op deze verkenning waarvan er meerdere in aanmerking komen voor een Tour deelname: Robert Gesink, Luis Léon Sanchez, Juan Manuel Garate, Carlos Barredo en Bauke Mollema.

  Het hangt er uiteindelijk van af, van hoe hun ontwikkeling zich doorzet tijdens het seizoen om met een frisse ploeg aan de Tour de France te beginnen. Er zijn renners die op dit moment de Giro d'Italia rijden maar nog niet op 100% zijn, dus meerdere renners maken kans op deelname. Een renner als Matti Breschel gaat na zijn knieblessure binnenkort van start in de Ronde van België en de Ronde van Zwitserland en maakt ook zeker deel uit van de eventuele kanshebbers.


  Hoe ziet de trainingsstage eruit? Welke (delen van) etappes worden er verkend en in welke volgorde?
  Vrijdag hebben we de etappe Pau > Lourdes verkend met de Col d'Aubisque en de Col de Soulor. De weersomstandigheden waren natuurlijk niet ideaal met kou en regen en vooral in de afdalingen moesten we goed oppassen. Van de Pyreneeën-ritten in de Tour zal dit één van de gemakkelijkste zijn.

  Luz ArdidenZaterdag was een ander verhaal met dezelfde weersomstandigheden, zijn we over de Col de la Hourquette d'Ancizan (1564m) gegaan, de Col du Tourmalet (2115m) en als laatste geëindigd op Luz Ardiden (1700m). Een echte Pyreneeën-rit waar de klassementsrenners zich van voren moeten laten zien om geen tijd te verliezen. Net als de rit van maandag toen we de etappe van Saint Gaudens naar Plateau de Beille hebben verkend. De aaneenschakeling van meerdere cols, ook al zijn ze minder zwaar dan de Tourmalet of de Aubisque (de Col de Portet-d'Aspet, Col de la Core, Col de Latrape, Col d'Agnes, Port de Lers en de aankomst op het Plateau de Beille) maakt dit het een hele zware etappe. Ook hier moeten we er voor zorgen dat we geen tijd verliezen met het oog op de Alpen.


  Zijn er dingen waar jullie speciaal op letten tijdens deze trainingsstage?
  We kijken voornamelijk naar het parcours en we zijn hier in Pau echt voor verkenning van de routes. Met de renners zijn we minder bezig, ook al kijken we natuurlijk wel naar hun vorm. Aan de fietsen wordt verder ook niet meer gesleuteld, de afstelling is nu wel gedaan. Vincent Hendriks (mecanicien) is vooral aanwezig mocht er iets gebeuren met het materiaal of om onderdelen te vervangen.

  Wie zijn er naast de renners allemaal bij tijdens deze stage?
  Naast Vincent is onze masseur Bixente Iza aanwezig en een nieuwe mecanicien: Rik Jonkheijm.

  Jullie zitten in het Hotel Eden Park in Pau (dat binnenkort 4 sterren krijgt) met de Nederlandse manager Rogier Schilperoord. Hoe bevalt dat?
  We kennen Rogier al een aantal jaren en we worden altijd door hem ontvangen als vrienden. Het voelt bijna als thuis komen en dat is belangrijk tijdens een trainingsstage. Alles is altijd 100% geregeld en we weten dat het maximale voor ons word gedaan om het verblijf zo prettig mogelijk te maken.

  Staat er ook nog een trainingsstage in de Alpen op het programma?
  Na de Dauphiné Libéré gaan we etappes verkennen in de Alpen waar vandaan we doorgaan naar de Ronde van Zwitserland om uiteindelijk af te sluiten met een laatste hoogtestage in Zwitserland en dan moeten we klaar zijn voor de Tour de France.

  Robert Gesink: Sanchez is een echte klasbak

  Robert Gesink zal voor het eerst de kopman van de Rabobankploeg zijn in de Tour de France 2011. Hij legt uit waarom en hoe hij toewerkt naar de Tour.

  Robert GesinkWelke rol zul jij in de Tour hebben? Hoe is de rolverdeling tussen jou en bijvoorbeeld Sanchez?
  Het is de bedoeling dat ik de enige kopman ben van de ploeg en dat de andere renners er omheen zich 100% gaan inzetten om mij zo hoog mogelijk te doen eindigen in de Tour. Sanchez is een echte klasbak, een renner met ervaring en met inzicht en hij moet ervan laten profiteren. Mocht er echter een kans of kansen zijn dat hij een etappe kan pakken dan zullen we die zeker niet laten lopen.

  Je was enigszins teleurgesteld over je resultaten in de voorjaarsklassiekers waar je een belangrijk doel van had gemaakt. De Tour de France is voor jou een nog belangrijker doel. Hoe kijk je op dit moment aan tegen je conditie, zo'n 50 dagen voor de start van de Tour?
  Ik ben het hele jaar al goed in vorm en heb voor mezelf de voorjaarsklassiekers goed gereden, zonder podiumplaatsen maar wel voorin.
  Ik ben nog steeds groeiende wat m'n vorm betreft en voel dat de basis dit jaar breder is dan vorig jaar. Ik zeg niet dat ik de prestatie kan verbeteren ten opzichte van vorig jaar, dat is altijd maar afwachten, maar ik heb veel progressie geboekt, vooral ook in m'n tijdritten, wat bewezen is in bijvoorbeeld de Ronde van Oman.
  (waar hij de 18 kilometer lange tijdrit in de bergen wist te winnen)

  Hoe werk jij verder toe naar de Tour? Hoe ziet je programma er verder uit (koersen, stages, speciale trainingen)?
  Na dit weekend in Pau gaan we naar de Sierra Nevada in Spanje voor een hoogtestage, daarna rijd ik de Dauphiné Libéré en sluit ik af met een hoogtestage in Zwitserland. En dan moet ik er staan!

  Juan Manuel Garate: capitaine de route

  Juan Manuel GarateKun je beschrijven welke rol jij vervult in de ploeg op dit moment?
  Ik ben over mijn piek heen wat betreft eventuele mogelijkheden voor etappewinst. Ik heb nu dus een rol van capitaine de route en ben knecht voor de kopmannen van de ploeg. Daarnaast draag ik bij aan de opleiding van de jeugd, ook van het Rabobank Continental Team.

  Afgelopen jaar heb ik ook geholpen bij de transfer van Luis Léon Sanchez. Dat we dezelfde taal spreken helpt natuurlijk veel maar ik heb met name de ploeg informatie kunnen geven over zijn profiel en aan kunnen geven dat hij goed bij ons zou passen.


  Op dit moment zitten deze renners in de Sierra Nevada in Spanje op 2300 meter hoogte!

  De foto's

  Hieronder vindt u een aantal foto's die gemaakt zijn tijdens het verblijf in het hotel in Pau. Klik op de foto's om deze te vergroten:
  Trainingsstage Rabobank Trainingsstage Rabobank Trainingsstage Rabobank Trainingsstage Rabobank Trainingsstage Rabobank Trainingsstage Rabobank Trainingsstage Rabobank Trainingsstage Rabobank Trainingsstage Rabobank

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 4500x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tour de France| Tour de France 2011 | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. mm

  | Maarten Both | maandag 23 mei 2011 om 20:52:26

 2. j'aime bien votre blog,vive la petite reine!

  | muondo | donderdag 02 juni 2011 om 17:57:35

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven plus negen ?