dinsdag 10 mei 2011 om 22u57

De 4de etappe van de Giro d'Italia 2011 tussen Genova - Quarto dei Mille en Livorno werd, zoals verwacht, geneutraliseerd uit eerbetoon aan Wouter Weylandt (Team Leopard-Trek) die gisteren op de wegen van de Giro is overleden aan de val in de afdaling van een berg.

Vanavond kondigt de ploeg aan dat de renners hebben besloten de Giro te verlaten, net als zijn beste vriend Tyler Farrar dat ook al aangekondigd had.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De 4de etappe: een eerbetoon aan Wouter Weylandt

Na de dodelijke val van Wouter Weylandt gisteren, besloten de deelnemende renners in de Giro d'Italia 2011 eensgezind middels een geneutraliseerde etappe hun eer te betonen aan de Belgische renner die op veel te jonge leeftijd is overleden.

Na een minuut stilte en een eerbetoon met de klanken van il silenzio, vertrokken de renners van Team Leopard-Trek en de andere renners van de Ronde van Italië 2011 op rustige wijze, onder applaus van het publiek.

Het peloton reed met beperkte snelheid, zo'n 35 kilometer per uur, terwijl de ploegen één voor één 10 kilometer aan kop reden. Bij de finish kwamen de renners van Team Leopard-Trek samen over de finish, met in hun midden Tyler Farrar (Team Garmin-Cervélo) die Wouter Weylandt zag als een broer.

Team Leopard-Trek kondigt vanavond aan de wedstrijd te verlaten

Fabian WegmannZojuist liet Team Leopard-Trek in een persbericht weten dat de ploeg nu de Ronde van Italië verlaat en dat dit een beslissing van de renners betreft.

Fabian Wegmann, de kopman van de ploeg in de Giro, bevestigde dit met de woorden: Wij respecteren de Giro d'Italia en de wielersport in het algemeen, maar we kunnen simpelweg niet verder gaan met de wedstrijd onder deze omstandigheden. We zijn professionele atleten maar we denken dat dit de beste beslissing is.

De manager van de ploeg, Brian Nygaard voegde hieraan toe: De beslissing moest genomen worden door de renners, zij nemen deel in de wedstrijd. Wij hebben hen altijd gezegd dat we sowieso achter hun beslissing zouden staan.

We willen de andere ploegen, de organisator RCS, de Italiaanse autoriteiten en alle fans die vandaag langs de kant van de weg stonden tussen Genova en Livorno terwijl het peloton haar eer betoonde aan Wouter Weylandt bedanken
.

Een wijze beslissing die dus het tragische einde aankondigt van dat wat de eerste Grote Tour van de Luxemburgse ploeg zou moeten worden.

Tyler Farrar had al eerder aangekondigd de wedstrijd te verlaten na de etappe van vandaag.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 3124x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Giro d Italia | Giro d'Italia 2011

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. Il est dommage de voir cette équipe quitter le Giro. Mais on peut comprendre le désarroi et la tristesse de ces garçons qui viennent de perdre un des leurs dans des circonstances aussi dramatiques.Bon courage à eux.

    | Garoppain Roger | woensdag 11 mei 2011 om 09u24

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier keer vijf ?