home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 206 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

Stade 2: Interview met Ivan Basso en Lance Armstrong - door Nicolas Geay

Toegevoegd: zondag 11 februari 2007 om 21:26:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Stade 2: Interview met Ivan Basso en Lance Armstrong - door Nicolas GeayIn het sportprogramma Stade 2 van de publieke Franse televisiezender France 2 werd vandaag een interview met Ivan Basso en Lance Armstrong uitgezonden.

  Naar aanleiding van de aankondiging hiervan op de website PassionVeloBlog was ik uiteraard nieuwsgierig geworden naar dit interview en gelukkig zijn ze bij France 2 zo aardig om het op Internet te plaatsen /:-).

  Rondom Lance Armstrong zijn er gedurende zijn hele carrière na zijn comeback geruchten geweest rondom dopinggebruik en Ivan Basso (toen nog renner van de CSC wielerploeg ) was één van de renners die in opspraak zijn geraakt in de dopingaffaire Puerto.
  Deze affaire begon op 23 mei 2006 in Madrid - tijdens de ronde van Italië - met de ontdekking van 200 bloedzakjes en transfusiemateriaal tijdens een inval van de politie. Als gevolg van deze affaire worden 9 renners uitgesloten van deelname aan de Tour de France in 2006, waaronder een aantal favorieten voor de eindoverwinning: Basso, Ullrich en Mancebo.
  In oktober 2006 laat de Spaanse justitie echter weten dat de verschillende nationale wielerfederaties de informatie uit het dossier niet mogen gebruiken voor sancties (naar verluidt omdat er teveel sporten en Spaanse nationale sporthelden bij betrokken waren: niet alleen wielrennen, maar tevens tennis, Formule 1, voetbal, ...) en de verdachte renners kunnen sinds eind oktober dus weer op zoek naar een ploeg (waar ze op zijn minst tot in juni 2007 - wanneer de rechtszaak tegen Fuentes, de verdachte arts, plaats zal vinden - zonder problemen kunnen rijden).
  Ivan Basso werd aangetrokken door de ploeg Discovery Channel .

  De reportage begint met beelden van Lance Armstrong in de aanval tijdens de beklimming van een berg. De kijker zou kunnen denken dat Lance weer terugkeert in het professionele wielrennen, maar dat is niet waar ... wat we hier zien is Lance Armstrong die het Ivan Basso moeilijk maakt tijdens een trainingskamp van Discovery Channel in de buurt van Solvang in Californië. Armstrong ziet Basso als zijn gedoodverfde opvolger en doet er dus alles aan om ervoor te zorgen dat Basso dit jaar goed getraind aan de start van de Tour zal komen.

  In het filmpje wordt er uitgelegd dat er geen bewijzen bestaan van dopinggebruik door Ivan Basso (en zolang er geen bewijs is, is hij niet schuldig volgens Discovery) en van het feit dat Lance Armstrong hem zal verdedigen zoals hij zichzelf zijn hele carrière verdedigd heeft.
  Jammer genoeg gaat de rest van het interview met name over de dopingaffaire (Basso heeft zijn DNA afgegeven en er wordt dus onder andere gesproken over het feit dat het simpel zou zijn om de inhoud van de bloedzakjes te vergelijken met het DNA van renners) en niet over hoe Basso zich nu voorbereid op het nieuwe seizoen ...

  Discovery Channel heeft zaterdag overigens laten weten aan het eind van dit wielerseizoen (wat net begonnen is) te stoppen met de sponsoring van de wielerploeg waar Basso voor 2 jaar een contract getekend heeft. Na 3 jaar wielersponsoring is het voor Discovery Channel alweer genoeg geweest ...

  Om het interview te bekijken: klik hier of hier om het rechtstreeks in Windows Media Player te openen /

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 3 reacties | 1926x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France) | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 3 reacties!
 1. Ja, dat staat er mooi dat Lance Basso zal verdedigen zoals hij zichzelf zijn hele carrière verdedigd heeft. Moet lukken, want het is LANCE ook steeds gelukt

  | Wil vergouwen | dinsdag 13 februari 2007 om 11:53:05

 2. wat alleen zo jammer is, is dat het alleen bij het wielrennen breed uitgemeten in de pers komt en dat je daardoor steeds minder van het wielrennen zelf te zien krijgt, zoals je zelf ook al aanhaalde... "Jammer genoeg gaat de rest van het interview met name over de dopingaffaire (Basso heeft zijn DNA afgegeven en er wordt dus onder andere gesproken over het feit dat het simpel zou zijn om de inhoud van de bloedzakjes te vergelij ken met het DNA van renners) en niet over hoe Basso zich nu voorbereid op het nieuwe seizoen ..."

  | Meggie | dinsdag 13 februari 2007 om 19:10:21

 3. Verschillende kranten schrijven vandaag dat de rechtszaak rondom deze dopingaffaire hoogstwaarschijnlijk afgeblazen zal worden wegens gebrek aan bewijs. Ten tijde van de affaire was dopinggebruik in Spanje wettelijk niet strafbaar en er is niet voldoende bewijs om aan te tonen dat de wielrenners (en andere sporters) in deze affaire gevaar hebben gelopen. --- Several newspapers today write that the lawsuit around this doping case is probably to be canceled due to missing evidence. Indeed, at the time this happened it was not illegal to use doping in Spain and there is not enough evidence that the cyclists (and other professional sportsmen) have been put in danger by the doctor. --- Plusieurs journaux écrivent aujourd'hui que l'affaire Puerto serait classée sans suite par manque de preuves. En effet, au moment de l'affaire il n'était pas légalement interdit d'utiliser des produits dopants et il n'y a pas assez de preuves qui montreraient que les coureurs cyclistes (et autres sportifs professionnels) auraient été mis en danger.

  | Thomas Vergouwen | zaterdag 10 maart 2007 om 14:13:14

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één keer drie ?