home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 212 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2021, bekijk in de ltussentijd de UCI wielerkalender 2021!
RSS |

De tweets van de week: Will Clarke (Team Leopard-Trek) ontmoet zijn buren

Toegevoegd: maandag 07 februari 2011 om 23:58:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  De tweets van de week: Will Clarke (Team Leopard-Trek) ontmoet zijn burenEen nieuwe rubriek op www.velowire.com: de tweets van de week. In deze rubriek vindt u regelmatig (ik garandeer niet dat dat iedere week zal zijn) de grappigste, meest interessante of meest intrigerende tweets uit de wielerwereld!

  Ik zal niet gewoon een paar tweets kopiëren en plakken maar steeds weer wat uitleg er rondom heen geven zodat u de context van de tweet beter zult begrijpen.


  Om te beginnen vindt u vandaag een paar tweets niet alleen van de afgelopen week maar bij wijze van uitzondering (als ik een nieuwe rubriek op touw zet kan ik er moeilijk de kantjes van af lopen!) zelfs van een tijdje terug. Van Will Clarke die zijn buren ontmoet tot het parcours van de proloog van de Ronde van Qatar 2011 via de discussie over de oortjes tot aan de moeilijk te herkennen shirts in 2011!

  Will Clarke (Team Leopard-Trek) ontmoet zijn buren

  De eerste renner die deze rubriek in mag wijden met zijn tweet van de week is de jonge Australische renner Will Clarke, neo-prof bij Team Leopard-Trek.
  Tweet of the week - Will Clarke


  Will Clarke rijdt sinds het begin van dit seizoen voor Team Leopard-Trek als neo-prof. Na in 2010 al een paar weken te hebben doorgebracht in België en vervolgens een paar maanden in Frankrijk als stagiair bij AG2R La Mondiale (zie het interview Will Clarke wordt neo-prof gemaakt tijdens de Tour du Limousin 2010), heeft de Australiër besloten zich te vestigen in het land van de broertjes Schleck en van zijn nieuwe ploeg, Luxemburg.

  Na zijn start van het seizoen in Australië in de Tour Down Under, besloot hij naar Europa te vertrekken na een week thuis te hebben doorgebracht. Na de lange reis eind januari / begin februari, vestigde hij zich in zijn nieuwe appartement in Luxemburg.

  Hij was dan ook hoogst verrast toen op 5 februari op de deur geklopt werd ... het waren niet de vampieren (lees: een dopingcontrole want als renner van een UCI ProTeam, wordt Will Clarke nu regelmatig gecontroleerd voor zijn biologisch paspoort en zal hij dus meer testen ondergaan dan voorheen) die hem kwamen bezoeken maar zijn buren. Hij heeft zich vast afgevraagd waar hij terecht was gekomen toen ze hem aanspraken op ... de geluidsoverlast van zijn hometrainer!! Hoe kan een renner in zo'n situatie in hemelsnaam trainen als het weer een beetje tegenvalt in Luxemburg?!

  Het parcours van de proloog van de Tour of Qatar

  De Tour of Qatar 2011 begon zondag met een geweldige overwinning van Lars Boom (Rabobank) die jammer genoeg behoorlijk wat vertraging op liep tijdens de eerste etappe vanwege darmproblemen en een cyclo cross achtige aanpak van Juan Antonio Flecha (Team Sky).

  De proloog was maar 2,5 kilometer lang maar telde maar liefst 12 bochten in het Cultural Village, een nieuwe woonwijk in Doha, de hoofdstad van Qatar. Voeg daar de kinderkopjes aan toe (die gelukkig vrij glad waren, wellicht te glad zelfs voor iemand als Mark Cavendish (HTC-Highroad) die ten val kwam en de proloog afsloot met maar liefst 1'13" achterstand op Lars Boom) om een mooie mengeling te krijgen voor een behoorlijk technisch parcours!

  Alex Dowsett (Team Sky), die uiteindelijk als 5de eindigde op dit parcours (op 6 seconden achter Boom) had het voor vertrek allemaal al goed gezien en liet weten:
  Tweet of the week - Alex Dowsett

  De wegen van Qatar zijn namelijk nogal rechtlijning en omgeven door ... niets dan woestijn! De wind speelt dan ook vaak een belangrijke rol in de Tour of Qatar.
  Het is dan ook niet verrassend dat de Engelse renner verrast was door het aantal bochten.

  Blijkbaar hadden Koen de Kort (Skil-Shimano) en Russell Downing geen toegang tot Internet om even op Twitter te lezen wat Dowsett van het parcours dacht voor hun vertrek in deze proloog, want de Nederlander verloor er een stukje schoen terwijl de Engelsman een zweefvlucht maakte:
  Tweet of the week - Koen de Kort

  Tweet of the week - Russell Downing

  Storing in het oortje!

  Zoals u ondertussen waarschijnlijk wel weet (als dat nog niet het geval was dan zorgden de ploegen er wel voor dat iedereen het te horen kreeg in de Trofeo Palma de Mallorca gisteren), heeft de UCI besloten het gebruik van de oortjes in alle wielerwedstrijden met uitzondering van die van de UCI World Tour te verbieden in 2011.

  De meeste renners lieten de laatste tijd weten niet tevreden zijn met deze beslissing want de oortjes zouden niet alleen nuttig zijn om een eventuele kopgroep terug te pakken op een paar kilometer van de finishlijn om de wedstrijden te eindigen in een massasprint maar ook voor de veiligheid. Daar hebben ze natuurlijk een punt ... maar het argument van de UCI om de oortjes te verbieden ten behoeve van een interessanter sportief spektakel is ook te verdedigen. Wat waarschijnlijk het grootste probleem is, is dat de beslissing eenzijdig genomen is door de UCI.

  Na dit voorval in de Trofeo Palma de Mallorca, die ervoor zorgde dat de resultaten ervan niet officieel opgenomen zullen worden, wilde Steven Cozza, voormalig renner van Garmin-Transitions en sinds dit jaar bij Team NetApp (zonder snor sinds Filippo Pozzato de snor belachelijk heeft gemaakt), blijkbaar iets anders laten horen door te zeggen dat hij al genoeg stemmetjes in zijn hoofd heeft die hem zeggen steeds sneller te gaan ...
  Tweet of the week - Steven Cozza

  Zoals gebruikelijk was het antwoord van Ted King (Liquigas-Cannondale) gevuld met humor maar tegelijkertijd ook bloedserieus want de King of Style zei hem dat het stemmetje wat zou zeggen dat hij af moest remmen in geval van gevaar ontbrak ...
  Tweet of the week - Ted King

  Cozza maakte er vervolgens een grap met zijn landgenoot van door te zeggen dat iedereen weet dat Eddy Merckx 10 keer een hond omver gereden heeft en verschillende keren in het ravijn is gevallen ...
  Tweet of the week - Steven Cozza

  King, bij gebrek aan tekens op Twitter, herrinerde hem er vervolgens aan dat het oortje nou ook weer niet één van de laatste uitvindingen is ...
  Tweet of the week - Ted King
  Tweet of the week - Ted King

  We zullen waarschijnlijk nooit te weten komen of de twee renners elkaar gebeld hebben om tekst en uitleg te geven ...

  Ondertussen baalde Danny Pate, een renner die al bijna vergeten was maar dit jaar bij HTC-Highroad een nieuwe start maakte, waarschijnlijk dat hij aan de protestactie mee had gedaan ... aangezien zijn oortje niet eens werkte!
  Tweet of the week - Danny Pate

  Als zelfs de renners de shirts niet meer herkennen ...

  U heeft waarschijnlijk wel gezien dat de shirts van Team Sky en Garmin-Cervélo en in mindere mate ook die van Team Leopard-Trek enorm veel op elkaar lijken. Al deze shirts gebruiken namelijk zwart als dominante kleur* met blauw als tweede kleur.

  * de puristen onder u zullen mij aanspreken op het feit dat zwart geen kleur is!

  Tijdens de Tour Down Under 2011 gaf zelfs Geraint Thomas (Team Sky) toe ze niet goed te herkennen ... hij stelde echter meteen ook de oplossing voor: de renners van Garmin-Cervélo de helm van Movistar Team geven. De Spaanse ploeg gebruikt namelijk een felgroene helm die zelfs voor Tom Danielson (Garmin-Cervélo) nog voor zijn oogoperatie te zien zou zijn!
  Tweet of the week - Geraint Thomas


  Wist u dat u ook www.velowire.com kunt volgen op Twitter?


  Heeft u tweets gezien die onderdeel uit zouden kunnen maken van de tweets van de week? Stuur ze op naar het adres tweetsoftheweek@thover.com en wellicht vindt u ze terug in de volgende Tweets van de week!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > nog geen reacties | 1255x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Tweets van de week | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee keer vijf ?