dinsdag 01 februari 2011 om 00u31

Na de Grote Prijs la Marseillaise die op een geweldige manier gewonnen werd door Jérémy Roy, staat alweer de eerste etappekoers van de Franse wielerkalender op het programma!

Dit is de Ster van Bessèges 2011 (Etoile de Bessèges) die bestaat uit 5 etappes tussen woensdag 2 en zondag 6 februari in de driehoek Bessèges-Arles-Orange.

In dit artikel vindt u het parcours van de Etoile de Bessèges 2011 op Google Maps/Google Earth.


Om de goede gewoonte met het parcours van de verschillende wielerkoersen op Google Maps/Google Earth die www.velowire.com u regelmatig aanbiedt niet te verliezen, stel ik voor deze voort te zetten met het parcours van deze etappekoers die in 1971 het licht zag. Een gevarieerd parcours wat voor verscheidene renners een etappeoverwinning mogelijk zou kunnen maken ... wie zal Samuel Dumoulin (Cofidis) opvolgen als eindwinnaar?

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


1/ woensdag 2 februari 2011 - Beaucaire > Bellegarde - 153,1 km

De eerste etappe vertrekt vanaf het Place Georges Clémenceau in Beaucaire voor 110 kilometer tot aan de finishlijn in Bellegarde (die getrokken zal worden in de Rue de la République). Na over de finishlijn te zijn gekomen leggen de renners nog 5 rondjes af op een circuit rondom Bellegarde over een afstand van 7,8 kilometer.

De eerste doorkomst over de finishlijn staat overigens al op kilometer 49 op het programma na een eerste rondje ten zuiden van de start- en finishsteden, via Fourques en Saint-Gilles. Het tweede rondje bevindt zich ten noorden van de twee steden en gaat via Redessan, Jonquières-Saint-Vincent, Montfrin en Aramon alvorens de renners de Rhône zullen volgen tot aan de startstad en vervolgens doorrijden naar de finish. De bevoorradingszone bevindt zich net na Aramon.
Eén klim staat op het programma van deze eerste etappe: de Côte de la Tour, vlakbij Bellegarde.

Hieronder vindt u het profiel en de kaart met het parcours van de eerste etappe van de Etoile de Bessèges 2011.
De kaart met het parcours van de etappe Beaucaire > Bellegarde van de Etoile de Bessèges 2011 op Google Maps Het profiel van de etappe Beaucaire > Bellegarde van de Etoile de Bessèges 2011

Beaucaire > Bellegarde

[X] Close

2/ donderdag 3 februari 2011 - Nîmes > Saint-Ambroix - 149,4 km

De tweede etappe vertrekt vanuit Nîmes waar de start zich bevindt in de Avenue Bir-Hakeim. De etappe vertrekt noordwaards, richting de eerste klim van de dag, een bergje van de 2de categorie wat zich net ten noorden van Saint-Laurent-la-Vernède bevindt. In Saint-André-de-Roquepertuis gaan de renners richting het oosten en de tweede berg van de dag, in Méjanes-le-Clap.

Een zig-zag route met daarin de bevoorradingszone net na Lussan leidt de renners dan richting de finishlijn in de Boulevard du Portalet in Saint-Ambroix vanwaaraf ze 6 rondjes af zullen leggen op een circuit van 7,3 kilometer rondom de finishstad.
De kaart met het parcours van de etappe Nîmes > Saint-Ambroix van de Etoile de Bessèges 2011 op Google Maps Het profiel van de etappe Nîmes > Saint-Ambroix van de Etoile de Bessèges 2011

Nîmes > Saint-Ambroix

[X] Close

3/ vrijdag 4 februari 2011 - Grand Prix du C.C. Rhône-Cèze-Languedoc - Saint-Victor-la-Coste > Laudun - 152,5 km

Zoals u hieronder kunt zien is het parcours van deze 3de etappe vrij ingewikkeld van opzet.

Het vertrek vindt plaats op de Place de la Mairie in Saint-Victor-la-Coste waar de renners na een eerste lus van 54 kilometer via Bagnoles-sur-Cèze, Vénéjan en Caderousse weer terug zullen keren.

Zij rijden vervolgens verder richting de finishlijn in de Rue Henri Dunant in Laudun-l'Ardoise. Na de Mur de Laudun te hebben beklommen wordt de tweede klim de Côte de Sabran en deze wordt gevolgd door een nieuw lusje wat verder noordwaards richting Pont-Saint-Esprit en Carsan voor een nieuwe doorkomst door Laudun. De laatste lus is dan het kortste want 14 kilometer verder rijden de renners voor de laatste keer over de finishlijn.
De kaart met het parcours van de etappe Saint-Victor-la-Coste > Laudun van de Etoile de Bessèges 2011 op Google Maps Het profiel van de etappe Saint-Victor-la-Coste > Laudun van de Etoile de Bessèges 2011

Saint-Victor-la-Coste > Laudun

[X] Close

4/ zaterdag 5 februari 2011 - Grand Prix de la ville d'Alès - 152,4 km

Deze voorlaatste etappe wordt afgelegd als een circuit rondom de stad Alès. De eerste lus gaat via Brouzet-lès-Alès, Les Vieilles Fumades en Le Saut du Loup en wordt gevolgd door een lus aan de westzijde van Alès met daarin de beklimming van de enige berg van de eerste categorie van de Etoile de Bessèges 2011, de Col de la Barraque.
Na vlak langs La Grand-Combe te zijn gereden kunnen de renners zich bevoorraden in Les Tavernoles om vervolgens zo'n twintig kilometer verderop de Col des Brousses en vervolgens de Côte de Courry te beklimmen. In de Boulevard du Portalet in Saint-Ambroix, zullen de renners sprinten voor bonificatieseconden alvorens weer terug af te zakken naar Alès en de finishlijn op de Quai Boissier de Sauvages.
De kaart met het parcours van de etappe Alès > Alès van de Etoile de Bessèges 2011 op Google Maps Het profiel van de etappe Alès > Alès van de Etoile de Bessèges 2011

Alès > Alès

[X] Close

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


5/ zondag 6 februari 2011 - Gagnières > Bessèges - 145 km

Het parcours van deze laatste etappe van de Etoile de Bessèges kent zijn vertrek in Gagnières (voor het Gemeentehuis) en de renners zullen meteen de mooie Côte du Châtaignier beklimmen aan de start van een lusje van 24,5 kilometer wat zij 3 keer afleggen.
De 4de keer rijden ze niet meer door naar Gagnières want, na de bevoorradingszone in La Croisée, zetten ze koers richting de finish in de Avenue Alphonse Peyric in Bessèges. Vanaf daar leggen ze 7 rondjes af op een 7 kilometer lang circuit rondom de finishstad om tot een totale afstand te komen van 145 kilometer voor deze etappe.
De kaart met het parcours van de etappe Gagnières > Bessèges van de Etoile de Bessèges 2011 op Google Maps Het profiel van de etappe Gagnières > Bessèges van de Etoile de Bessèges 2011

Gagnières > Bessèges

[X] Close

Het parcours van de Etoile de Bessèges 2011 in Google Earth

Als u het parcours van alle etappes van de Etoile de Bessèges 2011 in Google Earth wenst te bekijken kunt u (eventueel na Google Earth te hebben geïnstalleerd) op onderstaande link klikken:
> Download het parcours van de Etoile de Bessèges 2011 in Google Earth
De kaart van de Etoile de Bessèges 2011


Hiermee kunt u niet alleen het volledige parcours bekijken in Google Earth maar ook om een virtuele vogelvlucht te maken over één of meerdere etappes.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 8833x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Ster van Bessèges | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer zeven ?