home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<volg velowire op Instagram
   
 • Laatst toegevoegde foto's:
RSS |

Jérémy Roy (FDJ) maakt een perfecte seizoensstart met de overwinning in de Grote Prijs la Marseillaise 2011!

Toegevoegd: zondag 30 januari 2011 om 16:51:00
 • < Blog | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati | printer friendly version

  Jérémy Roy (FDJ) maakt een perfecte seizoensstart met de overwinning in de Grote Prijs la Marseillaise 2011!De Grand Prix Cycliste la Marseillaise kondigde vandaag de start van het Franse wielerseizoen aan. Na de regen van gisteren waren de wegen plaatselijk nog vochtig maar de wedstrijd vond vandaag plaats met droog weer en temperaturen rond de 8°C.

  Jérémy Roy (FDJ) won deze eerste Franse wielerwedstrijd van 2011!

  De samenvatting van de Grand Prix Cycliste d'Ouverture la Marseillaise 2011

  Met 134 renners aan de start (Jérôme Cousin [Team Europcar] verscheen niet aan de start) deze middag voor het Conseil Général des Bouches-du-Rhône in Marseille (zie het artikel Het parcours van de Grote Prijs la Marseillaise 2011 op Google Maps/Google Earth om het parcours te bekijken), begon het peloton aan 139,7 kilometer vanaf het werkelijke vertrek in Logis Neuf (Allauch). Op het parcours van de wedstrijd vonden de renners vandaag 3 beklimmingen met de col du Petit Galibier (km 62), de col de l'Espigoulier (km 87) en de klim naar Julhan les Bastides (km 110).

  Zoals u wellicht weet was dit de eerste Franse wedstrijd waar het gebruik van de oortjes verboden was! Dit onderwerp heeft al behoorlijk wat inkt doen vloeien maar de UCI lijkt vastberaden hierover aangezien het Comité Directeur van de internationale wielerbond afgelopen vrijdag nog het progressieve verbod van de oortjes bevestigde, ten behoeve van de kwaliteit van het sportieve spektakel.

  De nieuwe profwielerploeg uit het Franse peloton, La Pomme Marseille (die dit jaar voor het eerst als Continentale ploeg van start gaat met een licentie uit Letland), was de ploeg van de eerste renner die vandaag aanviel: Toms Skujins. Hij kreeg Ronan van Zandbeek (Skil-Shimano) en vervolgens Guillaume Faucon (BigMat-Auber 93) mee maar de 3 renners werden al snel teruggepakt.

  Op de top van het eerste klimmetje van de dag, naar Les Termes, vormde zich de echte kopgroep van de wedstrijd met Sylvain Georges voor BigMat-Auber 93, Julien Guay voor Roubaix-Lille Métropole en Jérémy Roy voor FDJ. Hun voorsprong liep snel op en stabiliseerde zich rond de 7 minuten!

  Op de top van de eerste berg van de dag, de Petit Galibier, begon Sylvain Georges als eerste aan de afdaling, voor Guay en Roy. In deze klim viel het peloton in tweeën uiteen terwijl de kopgroep begon aan de klim van de col de l'Espigoulier, waarvan de top het hoogste punt van deze wedstrijd vormde. Bovenop deze berg kwam de renner uit Tours, Jérémy Roy, boven voor Georges en Guay. Toen het peloton ook op de top kwam bleek hun voorsprong teruggelopen te zijn tot 3'35".

  In de afdaling kan Julien Guay de andere twee renners niet bijhouden en Georges en Roy vormen daarna dus het leidersduo van de wedstrijd.

  Jérémy RoyIn Julhan les Bastides hebben zij nog 3 minuten voorsprong wanneer Sylvain Georges de Bergprijs weet te pakken door voor Roy boven te komen. Johnny Hoogerland (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) komt als derde over de top aan kop van het peloton.
  Op dat moment besluit Jérémy Roy zijn allesbeslissende aanval in te zetten en gaat hij alleen verder!

  De renner die altijd trouw is gebleven aan Française des Jeux (ondertussen FDJ geworden) sinds het begin van zijn profcarrière eind 2003 weet dan al snel meer dan een minuut voorsprong te pakken op Georges terwijl de voorsprong op het peloton ongeveer gelijk blijft.

  Hij rijdt dan recht op een overwinning af en weet die dan ook te pakken in 3u30'55" terwijl Sylvain Georges maar net voor het peloton weet te blijven en zo de 2de plaats pakt, voor Romain Feillu (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) die als 3de finisht.

  De top 15 van het eindklassement

  Hieronder vindt u de top 15 van het eindklassement van de Grand Prix Cycliste la Marseillaise:

  1 Jérémy Roy (FDJ)
  2 Sylvain Georges (BigMat-Auber 93)
  3 Romain Feillu (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team)
  4 Jure Kocjan (Team Type 1)
  5 Arthur Vichot (FDJ)
  6 Cyril Gautier (Team Europcar)
  7 Riccardo Ricco (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team)
  8 Cédric Pineau (FDJ)
  9 Julien Antomarchi (La Pomme Marseille)
  10 Julien El Farès (Cofidis)
  11 Guillaume Levarlet (Saur-Sojasun)
  12 Jonathan Hivert (Saur-Sojasun)
  13 Sander Armée (Topsport Vlaanderen)
  14 Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team)
  15 Thibaut Pinot (FDJ)

  Quelques photos du départ du Grand Prix Cycliste la Marseillaise

  Ci-dessous vous trouverez quelques photos du départ du Grand Prix d'Ouverture la Marseillaise, prises par Olivier Ernst. Cliquez sur les photos pour les agrandir.
  Cyril Gauthier (Team Europcar) Mathieu Drujon (BigMat-Auber 93) Evaldas Siskevicius (VC La Pomme Marseille)
  Cyril Gauthier in de nieuwe kleuren van Team Europcar, Mathieu Drujon met zijn nieuwe ploeg BigMat-Auber 93 en Evaldas Siskevicius klaar voor de start van de eerste wedstrijd van het VC La Pomme Marseille Continental Team

  De bus van de Bretagne-Schuller ploeg De auto van de Bretagne-Schuller ploeg De auto van de Katusha ploeg De bus van Team Europcar De auto van Team Europcar
  De auto's en bussen in de 2011 kleuren van de ploegen Bretagne-Schuller, Katusha en Europcar!

  De videobeelden van de Grand Prix Cycliste la Marseillaise 2011

  En mocht u de overwinning van Jérémy Roy (FDJ) in de Grand Prix Cycliste la Marseillaise 2011 willen zien, gaat u dan naar pluzz.fr, voor het JT 19/20 van France 3 Provence-Alpes. Tussen 12'45" en 14'35" vindt u de beelden van de wedstrijd!

  door Thomas Vergouwen
  Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

  > 2 reacties | 11629x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Grote Prijs la Marseillaise| Coupe de France PMU | deel op Facebook | delicious | twitter | Google | technorati

Reacties

Er zijn 2 reacties!
 1. Florian Vachon était il au d&part du grand prix de la Marseillaise ? Merci.

  | Pouliquen | woensdag 02 februari 2011 om 17:05:42

 2. Bonjour Pouliquen,

  Non, il n'y était pas, voir la liste des partants.

  | Thomas Vergouwen | donderdag 03 februari 2011 om 2:12:55

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven keer acht ?