zondag 17 oktober 2010 om 12u26

Na de gebruikelijke zoektocht naar de geruchten over het parcours van de Tour de France 2011, wordt deze dan eindelijk onthuld tijdens de officiële presentatie van de Tour de France 2011 aanstaande dinsdag, 19 oktober 2011.

De presentatie vindt plaats in het Palais des Congrès bij Porte Maillot in Parijs vanaf 11u00 en is uitsluitend op uitnodiging toegankelijk.

Maar geen paniek ... de presentatie zal ook te volgen zijn op Internet!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het programma

Vanaf 11u30 begint de show dan echt om eindelijk zekerheid te hebben over hoe de Tour de France 2011 er uit komt te zien. Deze show volgt onderstaand programma:
- vertoning van de videosamenvatting "best of" Tour de France 2010
- toespraak van Jean-Etienne Amaury, President van Amaury Sport Organisation
- presentatie van de "huisstijl" van de Tour de France 2011
- toespraak van de vertegenwoordiger van de Vendée*, de regio die het Grand Départ van de Tour de France 2011 ontvangt
- vertoning van de film "La Vendée"
- presentatie van het parcours van de Tour de France 2011 met de gebruikelijke video

* Philippe Devilliers, President van het Conseil Général van de Vendée heeft onlangs zijn ontslag ingediend per 31 oktober 2010; hij is dus de dag van de presentatie nog altijd in functie maar wellicht is hij niet degene die aanwezig zal zijn bij de presentatie van de Tour de France 2011

De uitzending op Internet ... en op TV?

Deze presentatie zal live uitgezonden worden op Internet vanaf 11u30, op de officiële website van de Tour de France, maar ook op de websites van sommige TV-zenders die normaal gesproken de Tour de France uitzenden, zoals bijvoorbeeld de RTBF in België.

Daarnaast biedt ASO aan de TV zenders de mogelijkheid de presentatie live uit te zenden op TV en het zou dus kunnen dat sommige zenders dat doen.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Wie zullen er bij zijn?

Alberto ContadorNaast de 500 media uit de hele wereld en de 4000 genodigden die ASO aankondigt op haar website, zullen verschillende renners aanwezig zijn bij de presentatie van de Tour de France 2011. Wie? Dat is moeilijk te zeggen ... logischerwijze zijn de renners die zich in de maand juli van voren hebben laten zien erbij, met uitzondering wellicht van Alberto Contador.

Vanwege zijn dopingaffaire die hij zelf uitlegt door besmet vlees zal de Spaanse renner wellicht niet aanwezig zijn bij de presentatie van de Tour de France 2011. Wellicht want volgens RMC sluit de winnaar van de Tour de France 2010 niet uit er toch bij te zijn: we kunnen op het laatste moment besluiten, een vliegticket is voldoende. Als het resultaat van de door de UCI aangekondigde aanvullende wetenschappelijke onderzoeken vantevoren bekend zijn zou de gele trui van 2010 dus misschien toch nog aanwezig kunnen zijn.

Alessandro PetacchiEn Petacchi? De Italiaanse renner Alessandro Petacchi (Lampre-Farnese Vini), die de groene trui van "beste sprinter" won in de Tour de France 2010, zal er waarschijnlijk ook niet bij zijn. Hij wacht op zijn beurt op een beslissing over een verdenking van dopinggebruik (met Perfluorocarbon of PFC) van het Italiaanse Olympisch committee, CONI en de Italiaanse sprinter zal dus ook niet aanwezig zijn bij de presentatie van de Tour de France 2011.

De overblijvende truien zijn dus Andy Schleck (Team Saxo Bank) die dit jaar voor het laatst (vanwege zijn leeftijd) de witte trui wist te winnen en als tweede eindigde in de Tour de France 2010 en Anthony Charteau (Bbox Bouygues Telecom) die het klassement van beste klimmer won.

De andere renners uit de top 5 van juli, Denis Menchov (Rabobank), Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi) en Jurgen van den Broeck (Omega Pharma-Lotto) zijn wellicht ook aanwezig, net als vele Franse renners en misschien ook renners als Mark Cavendish (Team HTC-Columbia), Thor Hushovd (Cervélo TestTeam), Robert Gesink (Rabobank), ...

En het parcours?

Op de officiële website geeft ASO een hint naar de geruchten over het parcours van de Tour de France 2011 met de woorden Voorlopig is alleen het programma van de eerste dagen bekend, met een Grand Départ in de Vendée, en het slot wat hoogstwaarschijnlijk plaatsvindt op de avenue des Champs-Elysées, in Parijs. Ertussenin gaan vele geruchten de rondte over de plaats die de Alpen en de Pyreneëen zullen hebben, een doorkomst door de tussenliggende bergmassieven van het land, hoe de belangrijkste etappes van de komende Tour er uit zullen zien, etc..
Uitnodiging presentatie Tour de France 2011

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

8 reacties | 9665x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour de France | Tour de France 2011

Reacties

Er zijn 8 reacties!
  1. Carlos Sastre a confirmé sa présence!

    | Angel | zondag 17 oktober 2010 om 13u00

  2. DANK JE VOOR JE BERICHT. iK GA GENIETEN OP INTERNET

    | Henk Scholten | dinsdag 19 oktober 2010 om 09u44

  3. pour suivre la presentation sur le Web:

    http://www.rtbf.be/livecenter/live_presentation-du-parcours-du-tour-2011?id=3123

    | Alain | dinsdag 19 oktober 2010 om 10u39

  4. Salut Thomas, plus que 256 jours avant le Tour! YOUPIIIIII! Avec Bastien, nous avions vécu l arrivée du Tour sur les Champs Elysées, Nous étions les gagnants du Jeu Vittel, Quels souvenirs A + lISEROIS

    | liserois | dinsdag 19 oktober 2010 om 19u46

  5. @liserois : ah, ça a dû être sympa effectivement ! En ce qui me concerne je ferai en 2011 un travail très similaire à celui que j'ai fait cette année a priori, donc peut-être aura-t'on encore l'occasion de se croiser sur les routes du Tour !

    | Thomas Vergouwen | zaterdag 23 oktober 2010 om 19u10

  6. how do I get tickets to the presentation of teams for 2011 ?? do I need tickets ??

    | craig mcgrath | donderdag 28 oktober 2010 om 10u11

  7. Hi Craig,

    Usually the presentation of the teams is freely accessible so this will most probably also be the case on June 30th at Le Puy du Fou.

    However, if you would like to have a comfortable viewing point and would like to be seated, you would need an invitation. You might want to check with a company such as Custom Getaways to see whether they offer any of these and if so at which price. You can tell them I sent you there if you contact them.

    | Thomas Vergouwen | donderdag 28 oktober 2010 om 23u00

  8. Thanks for the advice !! much appreciated

    | craig | vrijdag 29 oktober 2010 om 07u54

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één plus zes ?